• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda - Efes: Iz Vršca ka Top 8!

Timovi Dejana Radonjića i Dušana Ivkovića zaigraće od 20.00 časova meč koji nosi jako veliki ulog i za jedne i za druge.

 Evroliga: Zvezda - Efes za Top 8 Izvor: MN PRESS

Posle neuspešnih nastupa u nacionalnim kupovima, Crvena zvezda Telekom i Anadolu Efes staju na noge u Evroligi.

Srpski predstavnik ispao je u polufinalu, turski u četvrtfinalu, a ove sedmice, u međusobnom duelu, "zatvoriće" 8. kolo Top 16 faze, zajedno sa Barselonom i Olimpijakosom (20.45).

Rezultati mečeva odigranih u četvrtak dodatno su zaokružili značaj susreta Radonjićeve i Ivkovićeve ekipe, prinudno izmeštenih iz Beograda u vršačku halu "Milenijum".

Pred poslednju utakmicu Grupe E, tabela izgleda ovako: Fenerbahče 7-1, Lokomotiva Kubanj 6-2, Panatinaikos 5-3, Zvezda 4-3, Efes 3-4, Darušafaka 2-6, Unikaha 2-6, Cedevita 2-6.

U takvih okolnostima, jasno je koliko Zvezda ima izglednu priliku za "otvaranje" svog puta ka Top 8, jer bi u slučaju trijumfa od bar dva poena razlike stekla dve pobede više od Efesa i bolji skor u međusobnim duelima.

Međutim, sam pogled na imena koja su iz Istanbula preko Beograda stigla u "Milenijum" dovoljno govori koliko će crveno-beli imati komplikovan zadatak.

Uz Dušana Ivkovića na klupi, Efes će se, između ostalog, uzdati i u najboljeg asistenta Evrolige Tomasa Ertela (7,65 asistencija po meču), kao i u svoj sjajan timski šut za tri (41,7 odsto), u čemu je drugi najuspešniji tim takmičenja, iza CSKA (43,2).

Hrvatski internacionalac Dario Šarić dobro je poznat navijačima Zvezde još od svim zvezdašima bolnog polufinala ABA plej-ofa 2014, a centri Maik Cirbes i Vladimir Štimac vodiće veliku borbu protiv Brajanta Danstona i Aleksa Tajusa.

Istovremeno, na pozicijama "četiri" gledaćemo duele Kvinsija Milera i Marka Simonovića sa Šarićem i Derikom Braunom, dok će Tarens Kinzi, kapiten Zvezde Branko Lazić i Nemanja Dangubić imati naspram sebe Džona Diblera i Džedija Osmana.

"Očekujemo punu halu. Nije Beograd, ali ne mislim da će ta selidba biti loša za nas. Naši navijači će biti tamo i to će nama biti veoma važno", rekao je Cirbes pred polazak u Vršac.

Nemac je poručio da je posle razočaravajućeg nastupa u polufinalu Kupa i poraza od Partizana ostao gorak ukus u ustima, ali i da se ekipa brzo okrenula sledećim obavezama.

"Možemo da plačemo ili da gledamo napred... Nemamo vremena da budemo predugo ljuti. Svi znamo šta se desilo, naravno, i pokušaćemo da reagujemo što bolje. Efes je dobar tim, moglo je to da se vidi u prvoj utakmici, ali moglo je i da se vidi da možemo da igramo protiv njih. Imali smo šansu da ih pobedimo i sada ćemo hteti da je stvorimo i na svom terenu, pred svojim navijačima i u svojoj zemlji", dodao je Nemac.

Vladimir Štimac rekao je da klub učinio sve što je mogao da ekipa ima mir u Vršcu pre utakmice.

"Igrali smo svi u 'Milenijumu' i super je za nas što je stvorena prilika da se malo više pripremimo za utakmicu. Za mnoge među nama ta selidba neće biti neobična", rekao je srpski centar, podsetivši na bivše igrače Hemofarma (Simonovića, Mitrovića i Dangubića), kao i na one koji su tamo gostovali ili bili sa reprezentacijom.

"Neće biti velike razlike što se tiče ambijenta. Daćemo sve od sebe da se revanširamo za poraz u Istanbulu. Boleo je, ali ne razmišljamo više o njemu, već ćemo se truditi da izađemo da damo sve od sebe", dodao je Štimac.

Dok još ostaje da se vidi da li će i koliko prvi plejmejker Zvezde Stefan Jović biti u stanju da nastupi posle oporavka od povrede trbušnog mišića, još u sredu je bilo najavljeno da će Efes doputovati u Vršac bez svog drugog organizatora igre Džejsona Grejndžera, čije je mesto zauzeo Ilajdža Džonson, doskorašnji "plej" razvojnog tima Efesa.

U takvim sastavima, Zvezda i Efes istrčaće u 20.00 časova na parket punog "Milenijuma", koji je prethodnih dana sređivan i doterivan da u evroligaškom maniru ugosti ovako veliku utakmicu.

Spektakl je najavljen, šta mislite - ko će pobediti?

Anketa

Ko će pobediti u Vršcu?

  • Crvena zvezda

    87.5% (7)

  • Efes

    12.5% (1)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC