• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić pred Cedevitu: Vodimo računa o sebi

Autor mondo.rs

Crno-beli na Novom Beogradu (ponedeljak, 20.00) dočekuju učesnika Top 16 faze, u pretposlednjem kolu ABA lige. "Ne sklanjamo se ni pred kim... Neka se Zvezda i Cedevita dogovore između sebe gde će i šta će".

 ABA liga: Partizan dočekuje Cedevitu Izvor: MN PRESS

Ekipa Partizana vraća se u svoj nekadašnji dom!

Zauzetost hale Pionir pripremom Dejvis kup meča Srbija - Kazahstan, nametnula je crno-belima selidbu u novobeogradsku Halu sportova, koja odnedavno nosi ime legendarnog trenera Ranka Žeravice.

Ulaznice koje su u nedelju puštene u prodaju, rasprodate su, a ostatak će se naći na blagajni u ponedeljak u 18 časova, dva sata pre utakmice čiji rezultat, sa stanovišta tabele, više znači Cedeviti.

Zagrepčani (skor 18-6) su na drugoj i trećoj poziciji izjednačeni sa Crvenom zvezdom i u preostala dva kola moraju da budu bar podjednako uspešni kao crveno-beli, da bi u polufinalu plej-ofa ABA lige imali prednost domaćeg terena.

Partizan (11-13) se bori za peto mesto prvenstveno sa Zadrom i Cibonom, koja u ponedeljak dočekuje upravo Zvezdu...

"Dolazi nam veoma dobra ekipa, evroligaš, koji do sada ima dobru sezonu, jer su osvojili hrvatski Kup, igraju Top 16 i ušli su u plej-of ABA lige. Za nas je to šansa da proverimo sami sebe", rekao je trener Aleksandar Džikić na konferenciji za medije.

"Želimo nekoliko stvari - da Hala sportova ponovo bude puna, zato što igra Partizan. Druga stvar je da održimo visok energetski nivo naše igre i treće, da protiv svakoga odigramo najbolje što možemo, bez obzira na ime i na rejting. Cedevitu mnogo cenimo, ali je se ne plašimo. Ne sklanjamo se ni pred kim, pa kako prođemo. Nekad dobijemo, nekad izgubimo, ali nema filozofije".

Crvenoj zvezdi i njenim navijačima je direktno u interesu da Partizan trijumfuje, što nije baš čest slučaj...

"Zanimljiva je ta situacija, ali mi igramo zbog sebe i mislim da svako treba da vodi računa o sebi. To je važno za regularnost i budućnost ove lige", odgovorio je Džikić na pitanje da li se crno-beli obaziru na trku Zvezde i Cedevite.

Partizanov strateg istakao je da će u "jednačini" zvanoj polufinale plej-ofa, biti "mnogo nepoznatih", odnosno faktora koji će uticati na ishod serije na dve dobijene utakmice.

"Prednost domaćeg terena je važna, ali generalno, u polufinalu će igrati dve evroligaške ekipe. I jedna i druga su pobeđivale i gubile, i na domaćem i na gostujućem terenu. Nisam baš siguran da će domaći teren biti ne znam kakva prevaga, pa će sad Partizan o nečemu da odlučuje", prokomentarisao je Džikić i dodao:

"Neka se oni između sebe dogovore gde će i šta će, a mi imamo dosta svojih problema i vodimo računa šta se dešava u našoj kući".

Zdravstveni bilten u ekipi je povoljan, osim što se tiče težih povreda Đumića i Andrića.

Tokom nedelje su na tom planu posebno napredovali plejmejkeri Džamar Vilson i Aleksandar Cvetković, koji su imali određenih problema.

"Mislim da smo u potpunosti spremni i da ćemo uz podršku pune dvorane odigrati sa mnogo energije. Videćemo za šta će to biti dovoljno", naveo je Cvetković.

Crno-beli su u prilici da odigraju rasterećeno, a mladi "plej" ističe da to neće doneti i manjak motiva. Naprotiv.

"Kad ti dolazi ekipa koja igra Evroligu i koja u sastavu ima bivše igrače Barselone i drugih ozbiljnih evropskih klubova, svakako da to u tebi budi 'čelendž'. Treniraš upravo da bi odmerio snagu sa takvim igračima", jasan je Aleksandar Cvetković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC