• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stari "šmek" Hale sportova, Grobari nosili tim

Autor mondo.rs

"Retro" program za utakmicu Partizan - Cedevita, Novica Veličković, Vlada Šćepanović i plivač Velja Stjepanović u Hali sportova, Grobari "napaljeni". Pogledajte snimke iz hale u kojoj je Partizan beležio blistave uspehe.

 Stari "šmek" Hale sportova, Grobari nosili tim  Izvor: MN PRESS

U Hali sportova, koja od nedavno nosi ime velikana jugoslovenske i srpske košarke Ranka Žeravice, ima nečeg magičnog. Nije to bogznakako lepa dvorana, ali ima neki "šmek", nešto što postoji u vazduhu, a što je teško opisati.

Partizan je dočekao Cedevitu u utakmici mnogo važnijoj za zagrebački klub, u kojoj se unapred pričalo o nekakvom kalkulisanju, puštanju protivnika samo da komšiji )u ovom slučaju Crvenoj zvezdi Telekom) crkne krava. Toga nije bilo na parketu Hale sportova.

Tim Aleksandra Džikića slistio je evroligaša ubedljivom i poletnom igrom. Na parketu gde je stvaran veliki Partizan, gde su igrali Dragan Kićanović, Dražen Dalipagić, Predrag Danilović, Saša Đorđević, Žarko Paspalj, Vlade Divac... ekipa Aleksandra Džikića podsetila je u ponedeljak uveče na slavne prethodnike u crno-belom!

U duelu sa jednim od 16 najboljih timova Evrope, neretko otpisivani crno-beli još jednom su pokazali svoju snagu, svoj karakter i talenat. U buci Hale sportova, na kolena je bačena, pa do nogu dotučena zagrebačka Cedevita.

Favorizovani gost nije imao šta da traži na Novom Beogradu. Motivisaniji i rastrčani crno-beli već u uvodnim minutima slomili su otpor hrvatskog prvaka i do kraja mu očitavali lekciju iz profesionalizma, kako je trener gostiju Veljko Mršić primetio.

Izvor: MN PRESS


Za to vreme, tribine su ključale!

Nošeni fantastičnom podrškom 4.500 gledalaca, igrači Partizana još jednom su iskočili iz granica realnog i očekivanog i na "jadranskom" oproštaju od svojih navijača poklonili publici evroligaški skalp.

Početkom drugog poluvremena, odnosno treće četvrtine, navijači Partizana su u šali (da li!?) uzvikivali: "Sada ih pustite, sada ih pustite!", misleći na to da je Cedeviti potrebnija pobeda kako bi bila ispred Zvezde u konačnom plasmanu, a time bi imala i prednost domaćeg terena u plej-ofu. Međutim, "puštanje" nije bila opcija za tim Aleksandra Džikića, što je on to potom i podvukao na konferenciji za novinare.

Igrači Partizana bili su toliko željni pobede da su izgarali za svaku loptu, a igrači Cedevite zbunjeni, anemični, ili kako je to slikovito primetio njihov trener Veljko Mršić kao "paunovi". Hala sportova je eksplodirala kada se Darel Vilijams bacio za jednu loptu, a potom je završio na podu iza reklama, za šta je dobio ovacije gledalaca.

On je na Twitteru iskazao oduševljenje atmosferom i pobedom:



Bilo je u publici i starih asova, poput Milenka Savovića, Vlade Šćepanovića, tu je bio i Novica Veličković, koji će, po svemu sudeći, ponovo obući crno-beli dres.

Bio je tu i trenutno najbolji srpski plivač, veliki navijač Partizana Velimir Stjepanović.

Velimir Stjepanović
Izvor: MONDO



Uz to, uprava Partizana potrudila se da sve podseća na te stare dane. Pripremljen je i "retro" program, odštampan na novinskom papiru, uz uvodni tekst.

Izvor: MONDO/P. Vujić



"Hala sportova, koja od skoro nosi ime jednog od ljudi koji su udarili temelje moćnog Partizana Ranka Žeravice, kultno je mesto za svakog navijača crno-belih i zaljubljenika u igru pod obručima. Kad god je u njoj igrao Partizan, Hala sportova na Novom Beogradu, bila je prepuna. Svi su dolazili po svoje 'parče' gradskog šmeka, gracioznosti i viteštva, koje je mogao da ponudi i može da ponudi samo Partizan. Dolazili su znatiželjni i ushićeni, kao što se dolazi na svečanosti. Ili, kako su opisali poslenici pisane reči onog vremena, na 'Beogradske košarkaške svečanosti'...", piše u tekstu naslovljenom: "Dobrodošli na BEKOS... ponovo!".

Izvor: MONDO/P. Vujić



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC