• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bar 3 godine Evrolige: Evo ponude iz Barselone!

Autor mondo.rs

Zašto su klubovi ABA lige odbili da postanu deoničari FIBA Lige šampiona? Evo odgovora!

FIBA je odbijena, evo i zašto...

Skupština ABA lige objavila je danas ponude koje je dobila za učešća u takmičenjima Evrolige i FIBA Liga šampiona, a saopštila je i da je zbog nedovoljno informacija odbila da se učlani u kompaniju koja će biti osnovana da bi se upravljalo novim takmičenjem.

U saopštenju lige navodi se da je Evroliga ponudila ABA trogodišnji ugovor koji garantuje prolaznost u Evroligu i Evrokup za sezone 2016/17, 2017/18 i 2018/19.



"Prihvatanjem ovog ugovora ABA liga bi dobila B licencu koja šampionu garantuje mesto u Evroligi, kao i minimum tri mesta u Evrokupu za naredne tri najbolje plasirane ekipe", navodi se u saopštenju.

Skupština lige objavila je da je ponuda FIBA drugačija, ali da nije dovoljno jasna.

"Ponuda FIBA podrazumeva tri direktna mesta i jedno u kvalifikacijama, odnosno dva direktna i jedno u kvalifikacijama, ali bez iznošenja jasnih detalja od čega to zavisi, uz upućivanje na razgovore sa nacionalnim savezima", navodi se u saopštenju.

"Zbog neposedovanja svih informacija, Skupština ABA lige je jednoglasno odlučila da na sastanku 2. marta ne potpisuje članstvo u kompaniji koja će biti osnovana sa ciljem vođenje FIBA Košarkaške lige šampiona", objavila je skupština lige.

Uprava takmičenja je saopštila da će "nastaviti razgovore sa svim zainteresovanim stranama", posle čega će Skupština ABA lige doneti konačnu odluku po pitanju evropskih takmičenja u kojima će njeni klubovi učestvovati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC