• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu "vajld kard"?

Autor mondo.rs

Iako kolo pre kraja ABA lige crno-beli nemaju šanse da izbore izlazak u Evropu, kancelarija Evrolige nagradiće ih za vernost, saznaje MONDO.

Košarkaški klub Partizan ponovo u Evrokupu!

Takmičenju od kog se odustalo ove sezone zbog "recesije" i drastičnog smanjenja budžeta i takmičenju u koje crno-beli, zbog katastrofalnog početka sezone, ne mogu da se plasiraju kroz tekuću ABA ligu.

Kolo pre kraja ligaškog dela Partizan može da izbori maksimalno peto mesto, a kako je Skupština klubova ABA lige danas na zasedanju u Beogradu primila k znanju nezvaničnu ponudu Evrolige (šampion u Evroligi, tri lošije plasirana kluba u Evrokupu), jasno je da bivši prvak Evrope neće pravo učešća izboriti na terenu.

Praktično će takmičenja pod vođstvom kompanije "Euroleague Basketball" igrati učesnici plej-ofa, Budućnost, Crvena zvezda, Cedevita i Mega Leks, s tim što se čeka novi šampion, član Evrolige za sezonu 2016/17.

Ali, prema saznanjima našeg portala, izvesno je da će Partizan dobiti "vajld kard" pozivnicu iz Barselone za učešće u Evrokupu naredne sezone, u slučaju da se region i definitivni prikloni Bertomeuovoj organizaciji, što je posle današnjeg sastanka više nego za očekivati.

Da "Euroleague Basketball" ozbiljno računa na crno-bele, moglo se zaključiti po prošlonedeljnom pozivu na sastanak povodom budućeg ustrojstva Evrolige i Evrokupa, koji je predviđen za 14. mart u Barseloni.

Pre 16 godina srpska košarka ostala je uz FIBA, tako da je tadašnji šampion SR Jugoslavije, Partizan, igrao Suproligu, u kojoj su od velikih klubova ostali i Makabi iz Tel Aviva i Panatinaikos, ali ne zadugo...

Od 2001. i ujedinjenja pod kapom ULEB, Partizan je bio redovni učesnik Evrolige zaključno sa sezonom 2013/14 i trojkom Nolana Smita sa pola terena uz zvuk sirene.

Crno-beli su naredne sezone odigrali jedan ciklus Evrokupa, a letos zbog finansijskih problema bili primorani da odustanu od, na terenu, stečenog prava nastupa u drugom po kvalitetu takmičenju u Evropi.

Inače, uprkos rekonstrukciji i delimičnom "zatvaranju" Evrolige, i u novoj hijerarhiji predviđeno je da pobednik Evrokupa u narednoj sezoni igra Evroligu, u kojoj će 11 od 16 mesta zauzimati klubovi potpisnici desetogodisnjih ugovora sa "Euroleague Basketball": Real, Barselona, Laboral, CSKA, Makabi, Fenerbahče, Efes, Olimpijakos, Panatinaikos, Armani i Žalgiris.

Postojale su indicije da bi FIBA Liga šampiona mogla u perspektivi da obesmisli Evrokup, ukoliko bi se "drugopozivci", klubovi koji nisu dobili desetogodišnje ugovore sa Evroligom, odlučili za FIBA takmičenja, ali kako vreme prolazi, kancelarija u Barseloni niže "diplomatske" pobede, pa je u ovom trenutku izvesno da će se i kroz Evrokup 2016/17 voditi borbe za jedno mesto u Evroligi 2017/18.

Pročitajte kakvu je konkretno ponudu doneo Bertomeu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan K.k.

Posteno je to da neko tamo ipak misli na nase klubove,drago mi je zbog partizana. I ako sam veliki zvezdas ,ali partizan u kosarci zasluzuje da igra evropu.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC