• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Abdul - Džabar: Borim se protiv leukemije!

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, Karim Abdul-Džabar saopštio je u utorak da skoro godinu dana boluje od leukemije.

 Abdul - Džabar: Borim se protiv leukemije! Izvor: MONDO

Šezdesetdvogodišnji bivši centar Los Anđeles Lejkersa patentirao je tokom 20-godišnje NBA karijere popularnu "udicu", a ukupno je osvojio šest šampionskih NBA prstenova i isto toliko nagrada za najkorisnijeg igrača (MVP).

U kompletnoj karijeri samo jedanput je zaradio nezgodnu povredu - lom zgloba, a na žalost sada je ozbiljno bolestan.

"Možete da zamislite kako sam se osjećao kad sam saznao. Bilo je zastrašujuće. Sama riječ ‘leukemija’ jako utiče na vas", otvorio je dušu u intervjuu za "Menhetn" magazin.



Prema Abdul- Džabarovim riječima, u njegovoj porodici su od leukemije umrli deda i otac, ali se kad je saznao, prvo sjetio bliskog prijatelja, koji je takođe preminuo od takozvanog "raka krvi".

"Bio je slab, glas mu je oslabio, a njegove vene su se raspadale. Bilo je užasno. Umro je nakon četiri nedelje. Mislio sam da ću i ja brzo otići, ali nemam isti tip leukemije. Ali, jako sam uplašen i dalje".

Ipak, uspio je da preživi skoro godinu dana, otkako mu je dijagnostifikovana bolest.

"Prevalio sam dugačak put, ali moram da nastavim borbu za vlastiti život. Sreća u nesreći je to što sam leukemiju otkrio u ranoj fazi".

"Morate u takvim slučajevima da slušate ljekare i uz medikamente, redovno da kontrolišete krv", naglasio je Abdul - Džabar.

Na kraju razgovora je objasnio zbog čega je odlučio da sve podijeli sa javnošću:

"Vjerujem da neko, ko je javna ličnost, može da pomogne u spasavanju života. Želim da pošaljem poruku da je leukemija izlječiva. Može se živjeti smisleno sa ovom opakom bolešću".

"I dalje sam sposoban da radim ono što volim, družim se sa porodicom, pišem, treniram… Nastavio sam da živim, da budem ono što jesam. Do kraja", zaključio je vlasnik rekorda po broju postignutih poena (38.387) iako je već 20 godina u košarkaškoj penziji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC