• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cirbes: Možemo protiv Fenera

Autor mondo.rs

Crvena zvezda motivisana da u Instanbulu zabeleži dobar rezultat pred seriju važnih mečeva koji slede

 Evroliga Top 16 Fenerbahče Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda u petak gostuje Fenerbahčeu u 9. kolu Top 16 faze Evrolige.

Timu sa Malog Kalemegdana to će biti četvrti duel protiv ekipe iz Istanbula ove sezone, a na prethodna tri pretrpeo je poraze.

Trener Dejan Radonjić zna po kojem receptu njegov tim mora da se suprotstavi odličnom rivalu.

"Na nama je da odigramo što bolje možemo. Moramo biti koncentrisani svih 40 minuta, da damo maksimum protiv odličnog tima koji predvodi Željko Obradović. Moramo biti spremni ne samo za tu utakmicu, već i za ono što nas čeka posle toga. Ako budemo uspeli da im pariramo u skoku, da vodimo računa šta radimo svih 40 minuta, možemo da dođemo u poziciju da probamo da napravimo što bolji rezultat protiv sjajnog Fenerbahčea", rekao je Radonjić.

Stateg Crvene zvezde još jednom je pohvalio rivala, koji je ove sezone pokazao da spada u krug najužih favorita za trofej u Evroligi.

"Videli smo u svim tim mečevima da je to izuzetno jak i kvalitetan tim. Kako stvari stoje, biće prvi u grupi i mislim da imaju velike šanse da odu i na Fajnal for, lično smatram da mogu i više od toga. Ekipa su sa puno dobrih igrača, imaju sjajan kontinuitet tokom čitave sezone".

Centar crveno-belih Maik Cirbes optimista je pred težak duel u Istanbulu i ocenio je da njegova ekipa može da se suprotstavi Feneru.

"Fenerbahče je jedan od najboljih timova u Evropi, znamo ih dobro, znam i da su nas pobeđivali do sada, ali možemo da igramo sa svima, pa i sa njima... Baš zato imamo dodatni motiv da pokažemo da možemo da se nosimo i sa njima i da pripadamo ovom društvu", rekao je Cirbes.

Nemački košarkaš istakao je da crveno-beli mogu da pruže bolju partiju nego u prethodnim mečevima.

"Prethodna dva poraza, posebno onaj u Pioniru, pokazali su nam u tom trenutku da nismo bili spremni, ali sada, sa ove dve pobede, samopouzdanjem i kada je svaka utakmica vrlo važna, verujem da možemo da odigramo našu najbolju košarku".

Jedan od najiskusnijih košarkaša Zvezde Marko Simonović rekao je da će njegov tim protiv Fenera pokušati da podigne formu pred seriju važnih duela.

"Teško igramo protiv Fenerbahčea. Kompletna su ekipa, imaju najboljeg trenera, mislim da su jedan od glavnih favorita u Evroligi. Pokušaćemo da još malo podignemo formu, jer nas posle čeka izuzetno bitan period, skoro cela sezona nam staje u ovih mesec dana. Zbog toga moramo odigrati rasterećeno, pa ako se ukaže prilika za povoljan rezultat da probamo da je iskoristimo", rekao je Simonović.

Meč Fenerbahče - Crvena zvezda na programu je u petak od 19.30 časova.

PAROVI 9. KOLAE GRUPE (ČETVRTAK): Cedevita - Darušafaka (19.00), Efes - Lokomotiva Kubanj (20.45) i Unikaha - Panatinaikos (20.45).

TABELA: Fenerbahče 7-1, Lokomotiva 6-2, Zvezda 5-3, Panatinaikos 5-3, Efes 3-5, Darušafaka 2-6, Unikaha 2-6, Cedevita 2-6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC