• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Micić o mečevima odluke: Bićemo spremni

Autor mondo.rs

Crvena zvezda Telekom vratila se iz Istanbula i okrenula predstojećim izazovima - ključnim ove sezone.

 Vasilije Micić o nastavku sezone Izvor: MN PRESS

Posle noći provedene u putu iz Istanbula, ekspedicija Crvene zvezde Telekom doputovala je u subotu ujutro u Beograd, nakon poraza od Fenerbahčea.

Sabirajući utiske sa utakmice protiv tima Željka Obradovića, plejmejker crveno-belih Vasilije Micić osvrnuo se na odlučujući, treći period meča, u kojem je domaćin "poništio" dvocifrenu prednost Beograđana i preuzeo kontrolu.

Prvo poluvreme Zvezda je odigrala sjajno i svela najbolji tim u grupi na 25 ubačenih poena. Međutim, pri svom vođstvu od desetak poena, crveno-beli propustili su da iskoriste nekoliko napada, suočeni sa žešćom odbranom domaćina, dok su se na drugom kraju terena razigravali Bogdan Bogdanović i praktično perfektni Luiđi Datome, MVP minulog kola Top 16 faze.

Za nekoliko minuta Fener je poveo i preuzeo kontrolu. Zvezda se do kraja borila za priključak, ali joj Italijan hicima nije dozvoljavao da uvede meč u egal završnicu.

"Na kraju treće četvrtine smo odigrali uplašeno, iako smo imali veliku prednost i odigrali izvanredno prvo poluvreme. Mislim da u takvim momentima moramo da budemo trezveniji i da igramo mirnije, jer posedujemo definitivno kvalitet kad igramo protiv njih, pogotovo u momentima kad oni uđu rasterećeno i bez nekog pritiska", rekao je u subotu u Beogradu Vasilije Micić.

Na konstataciju da je Fener jedini tim koji definitivno "ne leži" crveno-belima, plejmejker Zvezde komentariše:

"Nije baš nešto ni loše kad se tako kaže, jer mislim da su oni najjača ekipa u Evroligi uz CSKA, imaju na svim pozicijama po dva igrača, koji su totalno drugačiji u odnosu jedan naspram drugog. Mi imamo svoje prednosti, imamo i veliku podršku kad igramo na domaćem terenu, ali protiv njih je stvarno teško igrati".

Na tabeli Grupe E Zvezda zauzima četvrto mesto, sa pobedom manje od Panatinaikosa i dva trijumfa više od petoplasiranog Efesa, naspram koga ima i bolji međusobni skor.

Kako crveno-beli sada vide svoje šanse?

"Verujemo da možemo. Očekuju nas mečevi sa ekipama koje su nam direktni konkurenti, kao što je Panatinaikos, kao što su ostale ekipe iz grupe i mislim da bi trebalo da idemo na pobedu i protiv Unikahe na strani. Mislim da bi pobede u tim mečevima bile dovoljne, ali da ne idemo previše daleko".

Od ponedeljka i utakmice protiv Krke, Crvena zvezda Telekom ulazi u ritam utakmica od najveće važnosti, na oba takmičarski prioritetna fronta - i u ABA ligi i u Evroligi.

Počev od poslednjeg meča ligaškog dela, u kojem ima za cilj "overu" drugog mesta na tabeli, tim Dejana Radonjića paralelno će voditi odlučujuće bitke i na regionalnom i na kontinentalnom planu.

8. III - Zvezda - Krka
11. III - Zvezda -PAO
15. III - ABA polufinale
18. III - Unikaha - Zvezda
22. III - ABA polufinale
24. III - Lokomotiva Kubanj - Zvezda
28. III - eventualna "majstorica" polufinala

"Ukoliko dobijemo Krku to je definitivno prvo mesto i ulazimo u plej-of seriju sa drugog mesta... Spremni smo, polufinalna serija je prioritet, imaćemo 12 spremnih igrača u rotaciji i to će biti veoma važne i velike utakmice. Cilj će biti da sve što smo uradili i što radimo pokažemo na terenu i da dokažemo kvalitet", podvukao je Micić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC