• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić pred PAO: Važan meč, ne i ključan

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde Telekom kontrapitanjem odgovorio na pitanje da li će duel sa Panatinaikosom biti ključan meč za plasman. “Moraćemo da budemo na gornjoj granici mogućnosti”, objasnio je.

 Crvena-zvezda-Panatinaikos-najava-Dejan-Radonjic Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Predstojeće, 10. Kolo Top 16 faze moglo bi da pruži nekoliko važnih odgovora u vezi sa borbom za plasman u Top 8 iz Grupe E. Pre svega kada je u pitanju borba Crvene zvezde Telekom i Panatinaikosa za treće mesto.

I srpski i grčki predstavnik dočekuju sutrašnji međusobni meč sa dobrim šansama za plasman, s tim da su “zeleni” na trećoj poziciji tabele, sa pobedom više od crveno-belih, koji su četvrti i koji su ove sezone slavili u Atini.

Ekipa Panatinaikosa dolazi u Beograd u četvrtak predveče, u dobroj formi, sa pet uzastopnih pobeda u Evroligi za sobom, kao i sa osvojenim Kupom Grčke prošlog vikenda.

“Igraćemo meč protiv ekipe koja je u izvanrednom statusu i zbog pet vezanih pobeda i zbog niza trijumfa u domaćem prvenstvu, a i zbog osvojenog Kupa. To dovoljno govori o njihovom statusu i na to ne bi trebalo trošiti reči”, rekao je Radonjić u Kombank arena, na konferenciji za novinare.

Govoreći o snazi pojačanog Panatinaikosa, trener Zvezde ocenio je da je ekipa Aleksandra Đorđevića imala veliki kvalitet i pre dolaska američkih novajlija u januaru.

“Ti dolasci dali su novi iskorak kod njih i to se odmah moglo videti u Evroligi. U ovom sastavu su naneli prvi poraz Fenerbahčeu u Top 16 fazi, u Malagi su bili izuzetno dominantni i sigurno će imati mnogo toga da pokažu. Sa puno optimizma dočekuju četvrtfinale, a prema mom mišljenju imaju pravo da misle I dalje od toga”.

 Šta bi Zvezda trebalo da uradi da bi i treći put uzastopno pobedila grčkog i kontinentalnog velikana?


“Na nama je veliki zadatak da pokušamo da dobrom igrom pariramo i da pokušamo da napravimo ponovo podvig. Moraćemo da budemo na gornjoj granici svojih mogućnosti da bismo im parirali, ostvarili svoj cilj i pobedili”.

Prema trenutnim prognozama, Kombank arena biće prepuna. Zvezda će se vratiti na mesto gde je ove sezone zaigrala u Evroligi, a dvorana se i dalje priprema posle koncerata Saše Matića 8. i 9. marta.

Podsetimo, crveno-beli su ove sezone dočekivali evroligaške rivale na tri različita terena.

“Igrali smo u Areni dve utakmice ove sezone i mogu da kažem sa sigurnošću da će naši navijači napraviti ambijent da se zanemare efekti razmišljanja o tim selidbama. Ulazimo u meč sa jasnim idejama, ne razmišljajući o opterećujućim momentima”.

“Zbog koncerta do večeras ne možemo da napravimo nijedan timski trening. Još se priprema sala, ali idemo na teren da damo sve od sebe da bismo bili zadovoljni na kraju. Jutros smo ušli u halu, imali smo sastanak i individualni trening. Dvorana se još slaže i izgledaće dobro sutra uveče. Ima tu još dosta da se radi, ali verujem da će sve biti kako treba. Okolnosti su takve kakve jesu”.

Da li se može reći da će duel protiv Panatinaikosa biti ključan za Zvezdin plasman u Top 8?

“Imao sam prilike da vidim na televiziji, a i prateći ostale medije, da proverava takav ambijent, ali meni je nejasno kako se došlo do toga? Naravno da je bitan meč, igramo protiv jednog od najboljih timova u Evropi, dolazi nam Dijamantidis i ostali kvalitetni igrači, sve će to biti velika motivacija, ali prostom analizom dolazimo do toga da ćemo u narednom periodu i za neki drugi meč moći da kažemo da će biti najvažniji ili ‘biti ili ne biti’, kako se ovde voli nama staviti do znanja. Traže se rezultati koji mogu da nametnu novi pritisak, a nama će to biti 58. pritisak ove sezone, ako se ne varam”, rekao je trener Zvezde

“Prilično je jasno… Uzmimo za primer da Darušafaka na primer dobije sutra Efes i onda će imati priliku da se bori za Top 8 ovde, protiv nas. Ili u slučaju da pobedi Efes, takođe. Ima tu još dosta da se igra”, podvukao je Radonjić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC