• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: I bolje od drugih znam kvalitet Zvezde

Autor mondo.rs

Trener Panatinaikosa pre važnog meča u Kombank areni ne želi da koristi reči kao što su "dug" ili "osveta".

 Aleksandar Đorđević o Crvenoj zvezdi Izvor: MONDO/M. Šolak

Aleksandar Saša Đorđević prvi put je u Beogradu kao gostujući trener.

Selektor reprezentacije Srbije stigao je u rodni grad na čelu Panatinaikosa, koji će u petak (20.00) odigrati jako važan meč Top 16 faze Evrolige protiv Crvene zvezde Telekom.

Uoči večernjeg treninga u Kombank areni, poprištu duela crveno-belih i zelenih, Đorđević je poručio:

"Svesni smo da dolazimo u grad košarke, u zemlju košarke, da igramo protiv sjajnog protivnika, koji ima izvanrednu evroligašku sezonu".

Pre izlaska na teren, Đorđević je zastao u tunelu i par minuta razgovarao sa trenerom domaćina, Dejanom Radonjićem.

Ispred Zvezde, ekipu Panatinaikosa dočekali su i predsednik kluba Nebojša Čović, kao i sportski direktor Mirko Pavlović.

"Ja možda najbolje znam od svih mojih koliko kvaliteta ima u Crvenoj zvezdi, ne samo na terenu, već i u klubu, u navijačima, u ovom gradu... Došli smo spremni da protiv takvog rivala pružimo maksimum", dodao je Đorđević.

Kao selektor, trener "Panate" pozivao je na okupljanja ili vodio na takmičenja reprezentacije značajan broj igrača Zvezde. Jović, Simonović, Štimac, Micić, Mitrović, Dangubić, košarkaši su koje jako dobro poznaje i čiji rad i razvoj prati iz sezone u sezonu...

Ipak, sutra će izvesti ekipu na teren sa namerom da ih pobedi i da sa svojim timom ostvari šesti trijumf u nizu, koji bi dodatno otvorio Atinjanima vrata Top 8 faze.

Prethodni meč dva tima pripao je Zvezdi (63:74), a PAO je od onda pretrpeo značajne kadrovske promene i počeo da igra drastično bolje.

"Razlikujemo se, jer smo dobili novu energiju. Dugo smo bili možda i jedini tim koji nije menjao ništa, a potom smo doveli prave momke, koji su doneli dodatak ljudskom kvalitetu ekipe, a ne samo igračkom, što je meni jako važno".

"Sale Nacionale" objasnio je da njegov tim nije stigao do svog maksimuma i da se bori sa "sitnim" povredama.

"Eliot (Vilijams) je tri dana bio u bolnici zbog problema sa trovanjem", objasnio je Đorđević, ističući radni ambijent svog tima.

Dok je razgovarao sa novinarima, sedišta u sektoru iza klupa timova već su bila sklonjena, jer će na tim mestima stajati najvatreniji navijači Zvezde.

Đorđević zna kakav će ambijent biti u hali i veruje da takvo okruženje motiviše svakog igrača.

"Kao protivnik sam prvi put u Areni. Prisutna je maksimalna koncentracija, znam kakav će ambijent biti i to je nešto što svaki sportski radnik ima kao motiv da pruži maksimum".

Centar Panatinaikosa Miroslav Raduljica rekao je u najavi meča da je poraz od Zvezde stvorio "dug", koji takođe pokreće Atinjane ka žestokoj borbi za trijumf u Beogradu.

Đorđević ne želi da koristi termine kao što su "dug" ili "osveta"...

"Nema nikakve osvete. Te večeri odigrali smo lošu utakmicu, Zvezda je to iskoristila i pobedila nas. Verujem da igrački ponos treperi u mojim igračima i nadam se da će to izvući sutra", podvukao je on.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC