• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dangubić o "igrici" s Kalatesom: Okretao sam glavu

Autor mondo.rs

Šta su igrači Zvezde i Panatinaikosa govorili jedan drugom dok su se spremali za jako važna slobodna bacanja u finišu utakmice.

 Nemanja-Dangubic-slobodna-bacanja-Zvezda-Panatinaikos-Nik-Kalates Izvor: MN PRESS

Teško je bilo odmah posle meča Zvezde i Panatinaikosa "izvrteti film" svega što se događalo u završnici te dvočasovne borbe, u kojoj su crveno-beli napravili možda i ključni korak ka Top 8 fazi.

Nemanja Dangubić, jedan od heroja pobede srpskog tima, bio je u tim momentima u glavnoj ulozi, najpre zbog svoje greške, a potom i zbog pogotka i asistencije.

"Počelo je tako što sam u tih 30 sekundi sam izgubio loptu na izvođenju, odmah posle sam primio trojku u facu od Vilijamsa i bilo je pola koša prednosti za nas...", rekapitulirao je završnicu u svlačionici.

U navedenom trenutku, na semaforu je pisalo 64:63, a do kraja je preostalo 26 sekundi. Lopta se brzo našla u njegovim rukama...

"Nakon toga sam bio fauliran, šutirao sam dva bacanja i uspeo da pogodim, dok su oni svoja bacanja promašivali. Stvarno je bilo uzbudljivo i mnogo mi je drago što smo ostali pribrani, što nismo odustali i na kraju smo došli do pobede bukvalno u 40. minutu".

Cela hala pratila je u tim momentima njegovu igru živaca sa plejmejkerom Panatinaikosa Nikom Kalatesom, koji je odmah posle Dangubićevih penala takođe stao na "crtu", pred Zvezdinim košem.

Bek crveno-belih i bivši NBA igrač ometali su pažnju jedan drugom, a epilog je pokazao ko je ostao pribraniji.

"Bio sam svestan koliko je bilo bitno da dam ta dva penala. Trudio sam se da ne razmišljam da li ću da pogodim ili promašim, već samo da šutiram kao na treninzima, gde trener dosta i insistira na tome. Kalates mi je prišao i znao sam da će nešto da mi kaže. Pokušao sam da okrenem glavu na drugu stranu, da ne čujem ništa, a on mi je rekao da promašim jedno. Kao 'Give me one...'. Pogodio sam oba puta, a na drugoj strani sam mu isto to rekao dok se on spremao da šutira. On je promašio jedno".

Posle tog promašaja, semafor je otkucavao od 21 sekunda. Zvezda je vodila 66:64, a Dangubić je ubrzo zabeležio i asistenciju, za pogodak Kvinsija Milera uz faul, kojim je i stavljena tačka na pitanje pobednika.

"Znali smo da moramo da odgovorimo na igru Panatinaikosa kroz odbranu i kroz energiju, da moramo da se rastrčimo u polu-kontri i kontri, da dođemo do lakih poena za nastavak meča. To je na kraju i presudilo - donošenje važnih odluka u važnim trenucima", smatra Dangubić.

"AKO IZGUBIMO OD CEDEVITE, NIKO NEĆE PRIČATI O TOP 8"

Dangubiću prija uloga u timu, kao i činjenica da ima značajnu defanzivnu rolu. "Od kad sam se vratio posle povrede vezao sam par dobrih meseci. Dobro se osećam u timu, u ovoj ulozi, ništa ne forsiram, jednostavno se stvari dešavaju i tako ću i da nastavim. Radim šta trener traži od mene, uglavnom čuvam najbolje igrače i sigurno da na taj način napredujem u svakom aspektu...", poručuje mladi bek.

Zvezda je jučerašnjim trijumfom dodatno sebi otvorila vrata plasmana među najboljih osam u Evropi.

Sledeće kolo Top 16 faze tim Dejana Radonjića dočekaće sa identičnim skorom kao Panatinaikos (6-4), ali uz dve pobede srpskog predstavnika u međusobnim duelima.

Upitan za sve realniji plasman u sledeću rundu, Dangubić je zastao i usmerio pažnju ka narednoj utakmici, protiv Cedevite, u okviru polufinala ABA lige (utorak).

"Mnogo nam znači ova pobeda i rezultatski i što se tiče samopouzdanja. Sad kreće najvažniji period sezone, borba za titulu, a već od sutra moramo da se pripremamo za Cedevitu. Imamo skor sa njima 1-2 i moramo da znamo koliko je to bitna utakmica, kao i koliko bi pobeda bila bitna u postojećem sistemu plej-ofa ABA lige. Stvarno moramo da se okrenemo sledećoj utakmici...", podvukao je, pa dodatno obrazložio takav stav:

"Sad kad pogledam rezultat protiv Panatinaikosa, broj pobeda koje smo napravili, kao i stanje na tabeli Evrolige, i mi vidimo taj put ka četvrtfinalu i nadamo se i želimo taj plasman, ali bukvalno za dva-tri dana imamo Cedevitu i ako to budemo izgubili niko neće pričati o Top 8. Takva je stvar i takva je situacija u Zvezdi evo drugu sezonu koliko sam ovde. Koja god ekipa je naspram nas i koja god nam utakmica dolazi ne smemo da imamo kiks", upozorio je Dangubić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC