• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mora malo i o njemu - "Greek Freak" čini čuda!

Autor mondo.rs

Ne pišemo često o Milvoki Baksima. Naslove po pravilu ukradu Golden Stejt, San Antonio, Klivlend, Lejkersi, Kari, Brajant, Jokić, Bobi, Lebron i Bjelica, ali...

Ovog puta imao ozbiljan razlog da pregled NBA mečeva počnemo upravo sa utakmice jednog od najmanje popularnih klubova u ligi, a razlog je – Grk nezgodnog prezimena i još nezgodnijeg stila igre!

"Greek Freak", Janis Andetokumbo (u originalu: Antetokounmpo), 21-godišnji reprezentativac Grčke poreklom iz Nigerije zabeležio je četvrti tripl-dabl nastup u poslednjih 11 utakmica!

Amerikanci su ludi za statistikom i svoje izveštaje sa NBA utakmica uglavnom počinju time koliko je neko ubacio poena i sakupio skokova u pobedi "tog i tog nad tim i tim", ali pojednako vole i atraktivne poteze. Andetokumbo im daje i jedno i drugo: 28 poena, 14 asistencija i 11 skokova u pobedi Baksa nad Bruklin Netsima rezultatom 109:100, koju je obeležio jedan potez.

"Grik frik" je nezaustavljiv.
Izvor: YouTube


Andetokumbo često insistira na trenziciji i, nakon što u nekoliko koraka pretrči teren, najčešće ostavlja pas na stranu za trojku ili dugu dvojku nekog od svojih saigrača, ali ovog puta je odradio fintu i podigao se na zastrašujuće zakucavanje, zbog čega su organizatori meča već na poluvremenu objavili sliku na velikom video bimu na svodovima dvorane.

"Samo nekoliko momaka na svetu može da izvede takav potez, a on je jedan od njih", rekao je Andetokumbov saigrač Greg Monro.

Andetokumbo je do tripl-dabl učinka stigao skoro pre poluvremena utakmice sa Netsima, kada je imao 12 poena, devet asistencija i osam skokova. Čim je nastavljena utakmica, on je popunio sve kolone za četvrti takav učinak od 22. februara!

"Ponekad se čini da se uopšte ne znoji i da ne diše ubrzanu", rekao je trener Milvokija, Džejson Kid, i sam nekada fantastičan igrač.

"On samo podseća koliko je talentovan", dodao je.

Najbolji potezi prethodne noći.
Izvor: YouTube



Džabari Parker ubacio je 23, a Kris Midlton 19 poena za treću uzastopnu pobedu Milvokija, uprkos tome što je ekipi kasnio let u Bruklin, pa su Baksi stigli praktično pravo na utakmicu.

Bruk Lopez pogodio je 20 poena za Netse, ali nije mogao da spreči četvrti uzastopni poraz ekipe. Šon Kilpatrik izjednačio je rekord karijere sa 19 poena u prvoj utakmici Bruklina kod kuće posle turneje tokom koje je vezano devet mečeva na strani.

"Ahilova tetiva ovog tima su završnice utakmica i prelomni poeni, momci ne uspevaju da odigraju dobre akcije u tim situacijama", rekao je privremeni trener Netsa Toni Braun.

Prethodne noći legendarni košarkaš Los Anđeles Lejkersa, Kobi Brajant, poslednji put igrao je protiv Njujork Niksa i doživeo poraz trojkom Hoze Kalderona uz zvuk sirene, koja je utišala "Stejpls centar". U ovoj dvorani odigrana su dva susreta u razmaku od nekoliko sati, a i prvi dobili su gosti.

Lejkersi - Niksi, drama!
Izvor: YouTube

Detalji iz "Stejpls centra".
Izvor: YouTube



Klivlend Kavalirsi održali su čas Los Anđeles Klipersima.

Ubedljiva pobeda Klivlenda u Los Anđelesu.
Izvor: YouTube
Izvor: MONDO

REZULTATI:

L. A. Klipers – Klivlend 90:114
/Pol 17, 5 sk, 10 as – Džejms 27, 6 sk, 5 as/

Atlanta – Indijana 104:75
/Milsap 18, 9 sk, 4 as – Tarner 19, 5 sk, 2 ukr/

Sakramento – Juta 99:108
/Kazins 31, 10 sk, 5 as – Fejvors 28, 14 sk, 4 as/

Bruklin – Milvoki 100:109
/Jang 17, 10 sk, 4 as – Andetokumbo 28, 11 sk, 14 as/

L. A. Lejkers – Njujork 87:90
/Vilijams 15, 5 as – Entoni 26, 12 sk, 4 as/


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC