• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok u "Morači": Mega na korak do finala!

Autor mondo.rs

Senzacija u Podgorici! Desetkovan sastav Dejana Milojevića poveo u polufinalu ABA lige. Maestralni Rade Zagorac vodio ekipu do trijumfa 85:81!

Kakav prvi meč ABA plej-ofa!

Mega Leks naneo je Budućnosti prvi poraz ove sezone u Podgorici, poveo u polufinalnoj seriji i za pet dana igraće za plasman u finale!

Uprkos velikim problemima sa povredama i uprkos odsustvu Jaramaza, Kabe i Aranitovića, osvajač Kupa Srbije odigrao je sjajan meč, bio potpuno ravnopravan velikom favoritu i u završnici pokazao karakter!

BUDUĆNOST - MEGA 81:85 (15:24, 28:18, 19:18, 19:25)

Mimo praktično svih očekivanja, Mega će 19. marta u Sremskoj Mitrovici imati priliku da završi ovu seriju i da ostvari još jedan istorijski rezultat u ionako najuspešnoj sezoni u istoriji tog kluba!

Kapiten srpskog tima Rade Zagorac demonstrirao je sav svoj talenat, igrao se sa čuvarima, bio sjajan u odbrani i završio utakmicu sa čak 27 poena, uz samo PO JEDAN promašaj za dva (6/7) i za tri (3/4), kao i sedam skokova i četiri asistencije.

Indeks korisnosti heroja Mege bio je 40!

Fenomenalni Zagorac mora biti istaknut, ali je neophodno istaći i sjajno vođenje utakmice Dejana Milojevića, koji je pri skraćenoj rotaciji, uz povredu Đorđa Simeunovića uz završnici, koristio sve igrače i uvek nalazio način da održi tim u igri i da "reši" odbranu protivnika.

Šutevima Danila Nikolića (16 p), igrom "dva na dva" dvojice meč-vinera Nikole Ivanovića (11 p i 12 asistencija) i Nikole Jankovića (17 p, 5 sk) i Zagorčevim bravurama, Mega je konstantno "probijala" defanzivu Budućnosti i poništila sjajno šutersko veče Džulijusa Dženkinsa.

Iskusni Amerikanac u dresu Budućnosti probudio je ekipu nakon početnog Meginog vođstva (15/24) i predvodio je ubacivši čak 26 poena, od čega čak sedam šutevima van crte na 6,75! Ipak, njegova efikasna rola nije bila dovoljna za trijumf.

Prvi strelac lige Tadija Dragićević nije imao svoje veče, jer je prve poene iz igre postigao posle pola sata igre, a u završnici je promašio dva šuta za tri kojima bi Budućnost preuzela vođstvo. Posle tih promašaja, Timote Luvavu stao je na crtu i pogocima otvorio gostima put ka trijumfu...

Ekipe su se praktično kroz celo drugo poluvreme smenjivale u vođstvu, ali se to vođstvo gostiju (80:83) pokazalo kao nedostižno!

Budućnost je imala još jednu priliku da učini završnicu potpuno otvorenom, ali je Omar Kuk promašio čak dva od tri slobodna bacanja posle sumnjive odluke sudije Srđana Dožaia da ga faulom Ivanovića pošalje na liniju penala.

Tačno 11 sekundi pre kraja, američki plejmejker krenuo je ka klupi nakon promašaja, svestan njihove težine. Ivanović, igrač koji je ponikao u Budućnosti, iskoristio je potom oba slobodna bacanja i na terenu gde je počeo karijeru doneo Megi trijumf za pamćenje.

Milojevićev tim imaće priliku da kompletira potpunu senzaciju u subotu, u Sremskoj Mitrovici. Drugo polufinale počeće u utorak, u hali "Aleksandar Nikolić", gde će Zvezda ugostiti Cedevitu.

BUDUĆNOST: Suad Šehović 2, Jaramaz 8, Subotić 7 (6 sk), Sead Šehović 9 (6 sk), Kuk 2 (0/5 za tri, 5 as), Slavković, Dragićević 12 (2/7 za tri), Marić 9 (9 sk), Dženkins 26 (7/10 za tri, 4 as), Rikić, Džozef, Kanačević 6.

MEGA: Simić, Đoković 2, Veljković 4, Ivanović 11 (0/4 za tri, 12 as), Pavlović, Luvavu 8 (7 sk, 5 izg), Zagorac 27 (3/4 za tri, 7 sk), Simeunović (4 sk), Nikolić 16 (4/6 za tri), Janković 17.

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ UTAKMICE!

Subotić promašuje šut za tri, desetkovana Mega pobeđuje!

40' 81:85 Ivanović ubacuje oba slobodna bacanja!

40' 81:83 Nikola Ivanović imaće dva slobodna bacanja, 11 sekundi pre kraja. Pre toga, tajm-aut.

40' 81:83 Kuk promašuje dva slobodna bacanja, pa koristi treće! Tajm-aut Dejan Milojević, 11 sekundi pre kraja.

- Sudija Srđan Dožai donosi VEOMA SPORNU odluku da Omar Kuk izvede tri slobodna bacanja zbog faula za koji se čini da je bio "na zemlji" i da je napravljen mnogo pre nego što se Amerikanac digao na šut..

40' 80:83 Luvavu pogađa oba slobodna bacanja

40' 80:81 Dragićević ponovo promašuje šut za tri, a Luvavu 18,7 sekundi pre kraja ima dva slobodna bacanja! Tajm-aut Luka Pavićević!

40' 80:81 Dragićević promašuje za tri, a Janković pogađa prvo slobodno bacanje na utakmici! Drugo je promašio (1/8)...

39' 80:80 Nikola Janković igra sjajno u ovim trenucima, ali celu utakmicu ne uspeva da pogodi slobodno bacanje. I sad je promašio oba šuta...

38' 78:78 Dženkins realizuje brzu kontru i postiže svoj 26. poen, za izjednačenje. Đorđe Simeunović seda na klupu zbog povrede.

36' 76:78 Saradnja Ivanović - Janković donosi poene Megi u ovim trenucima. Mladi krilni centar donosi iz teške situacije novo vođstvo gostima, pre nego što Tadija Dragićević pogađa svoju drugu trojku. Budućnost je 14 puta pogodila za tri, a Janković nije zadovoljan što izlazi iz igre posle šest "vezanih" poena.

34' 70:72 Evo ga i Luvavu! Prvi pravi potez Francuza na polovini protivnika - polaganje na drugi obruč, uz iznuđeni faul i iskorišćeno slobodno bacanje! Konstantno se ekipe smenjuju u vođstvu.

33' 67:66 Zagorac trojka! On radi šta hoće!  Ubacio je 27 poena i jedino mu Džulijus Dženkins odgovara na minijature i neprestano ubacuje šuteve za tri. Amerikanac je već postigao šest trojki! Sjajan meč u Podgorici. Tajm-aut.

31' 62:63 Omar Kuk napravio je treću ličnu grešku, da bi faulirao Ivanovića pri prodoru. Budućnost je već šutirala 29 puta za tri i pogodila 11 puta. Više nije potrebno ni naglašavati ko blista u gostujućem timu - naravno, Rade Zagorac, koji je već ubacio 24 poena!

28' 57:58 Zagorac ne staje, ali ne staje ni Džulijus Dženkins! Iskusni Amerikanac pogodio je svoju petu trojku iz sedam šuteva, a potom primorao Danila Nikolića na četvrtu ličnu grešku. Ogroman doprinos Amerikanca.

26' 54:53 Luvavu je potpuno u kontra-ritmu. Pogodio je samo jedan od deset šuteva, a sada je posle izgubljene lopte u napadu faulirao Suada Šehovića uz realizovano polaganje beka domaćih. Mega ne uspeva da zagradi skok u nekoliko napada, što Dženkins kažnjava još jednom trojkom.

24' 47:49 Mega čvrsta i na početku drugog dela! Iako je Danilo Nikolić prvi put promašio šuteve za tri, Mega nalazi rešenje za napade domaćina, a Zagorac sa "crte" nastavlja svoje sjajno veče na obe strane terena.

- POLUVREME -

20' 43:42 Budućnost dobija drugu četvrtinu rezultatom 28:18, ali joj čak sedam trojki u drugoj četvrtini nije donelo značajnu prednost. Na drugoj strani, Nikolić je blistao u prvoj četvrtini, ubacio 13 poena, a u drugoj Zagorac, koji je već sabrao 15. Ni jedan, ni drugi nisu promašili šut iz igre, s tim da je Nikolić već ušao u problem sa faulovima, jer je sabrao tri lične greške.

20' 39:40Zagorac ne staje! I dalje nije promašio iz igre, a u ovom momentu je iznudio i faul uz ubačeno polaganje. Već je sabrao 13 poena, koliko i Nikolić i obojica su bez promašaja.

19' 37:37 Zagorac kao Bodiroga! Sjajan prodor kapitena Mege i lepo polaganje. Odmah potom pogodio je i trojku! S obzirom na procente šuta Budućnosti za tri (7/17), ovo je sjajan rezultat za goste. Ipak, jasno je da bez Luvavua (0/8) neće moći da se ravnopravno bore do kraja sa domaćinom.

17' 36:32 Još jedna trojka domaćina, opet Dženkins! Na drugoj strani, Zagorac smanjuje slobodnim bacanjima, a problem za Megu su tri lične greške Danila Nikolića. Kraj njega, Tadija Dragićević se još nije "upisao" iz igre, a još se traži i Timi Luvavu, koji je zasad promašio svih šest šuteva.

15' 31:30 Četvrta, pa peta trojka Budućnosti u ovoj četvrtini! Dženkins, pa Kanačević. Ipak, Mega drži korak poenima Ivanovića i Veljkovića. Podgoričani trenutno šutiraju za tri sa 46 odsto preciznosti (6/13)

14' 24:24 I Nemanja Jaramaz pogađa trojku, za seriju domaćina 9:0. Mega više od tri minuta bez pogotka iz igre. Luvavu, prvi strelac srpskog tima, jako loše šutira zasad (0/4 iz igre).

12' 21:24 Šutem za tri poena Budućnost se vraća u meč. Kanačević je pogodio prvu trojku u ovoj četvrtini, a Džulijus Dženkins drugu. Iskusni Amerikanac potom je i imao priliku da lako poentira posle kontre, ali je promašio zicer. Tajm-aut Dejan Milojević.

10' 15:24 Mega odlična u prvoj deonici! Danilo Nikolić je ubacio 11 poena bez promašaja iz igre. Kraj prve četvrtine.

9' 11:20 Timote Luvavu pogađa jedno slobodno bacanje pre nego što su i gosti ispunili bonus. Veliki broj ofanzivnih skokova na obe strane.

8' 11:19 Upisuje se i drugi bivši igrač Budućnosti - Ivanović i to dva puta. Drugi put je poentirao posle kontre, nakon što mu je asistirao Zagorac, koji je i ukrao loptu domaćinu. Luka Pavićević reaguje i traži tajm-aut.

7' 10:15 Nikolić je namestio ruku! Šutira trojke 3/3 i lopta nijedom nije ni dotakla obruč...

6' 10:12 Nikolić pogađa svoju drugu trojku, Seah Šehović ubacuje prvi put za tri među domaćima. Dvorana ipak nije potpuno puna. Zagorac polaže posle ukrštenog koraka na kraju kontranapada, dok postaje jasno da je Marić zasad prva napadačka opcija Podgoriačana.

4' 4:5 Bolji početak gostiju. Danilo Nikolić, bivši igrač Podgoričana, pogodio je prvu trojku na utakmici, za vođstvo Mege 0:3. Aleks Marić je trenutno jedini strelac za Budućnost.

Utakmicom u dvorani "Morača", u 20.00 časova startuje doigravanje za titulu regionalnog šampiona i za plasman u Evroligu!

Prvi meč plej-ofa odigraće Budućnost i Mega Leks u Podgorici, gde su karte "planule" i pre dana utakmice i gde domaćin očekuje osvajača Kupa Koraća kao veliki favorit.

Podsetimo, šampion Crne Gore ušao je u doigravanje kao prvoplasirani, a Mega Leks kao četvrtoplasirani. Mesto u finalu obezbediće tim koji prvi ostvari dve pobede, a sledeći meč biće odigran narednog ponedeljka, u Sremskoj Mitrovici.

Tekstualni prenos večerašnje utakmice možete pratiti u tekstualnom prenosu na MONDU i na TV Arena sport.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

P

Lopta ne laze kod Kukovih bacanja.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC