• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kari oduvao 28 svećica i Nju Orleans

Autor mondo.rs

Najbolji igrač Golden Stejta na rođendan doneo svom timu 60. trijumf ove sezone. Jokić dobar u porazu Denvera. Bjelica bez poena, Minesota bez pobede

Košarkaši Golden Stejta zabeležili su 60. pobedu u sezoni, pošto su na svom terenu savladali Nju Orleans sa 125:107, predvođeni slavljenikom Stefom Karijem, koji je proslavio 28. rođendan.

Aktuelni šampion ostvario je rekordnu, 49. uzastopnu pobedu na domaćem terenu. Stef Kari je oduvao svećiće, ali i rivala sa 27 poena, pet skokova i pet asistencija.

"Nadam se da ću nastaviti da napredujem, to mi je cilj, kao i da nikada neću biti zadovoljan onim što sam uradio. Uvek ću tražiti različite načine da se popravim. Pretpostavljam da sam i zvanično u svojim najboljim godinama, ali videćemo koliko daleko ovo može da ide", rekao je Kari posle meča.

Kari
Izvor: YouTube

Drejmond Grin je doprineo pobedi sa 14 poena i 12 skokova.

Voriorsi sada imaju učinak od 60 pobeda i šest poraza, a kod kuće imaju skor 31/0.

Ekipa sada ima jednu pobedu više od Čikago Bulsa iz sezone 1995/96, koju su završili sa rekordne 72 pobede.

"Zvuči dobro 60 pobeda i šest poraza. To je veliko dostignuće", rekao je Kari.

Kari je rođendan proslavio uz slavljeničke pesme, skandiranja "MVP", kao i parčetom torte koje mu je donela ćerkica Rajli, a sve to je usledilo pošto je osvojio petu nagradu za najboljeg igrača Zapada ove sezone i drugu u dve nedelje.


Voriorsi su u nedelju osvojili diviziju Pacifik, iako im je to bio slobodan dan. Ovo je drugi put u istoriji da je klub dve godine uzastopno osvajao titulu u diviziji, nakon sezona 1974/75 i 1975/76.

Entoni Dejvis i Toni Daglas postigli su po 22 poena za Nju Orleans.

Majami je kod kuće pobedio Denver sa 124:119 i tako prekinuo seriju gostiju od četiri uzastopne pobede.

Nikola Jokić je igrao skoro 28 minuta za Nagetse i završio je meč sa 12 poena, osam skokova i četiri asistencije.

Najefikasniji u poraženom timu bili su Kenet Farid sa 24 i Emanuel Mudijej sa 23 poena. Centar BiH Jusuf Nurkić nije ulazio u igru.

Ujednačeni napad Majamija predvodio je Džastis Vinslou sa 20 poena, dok je Dvejn Vejd postigao 19, i sada mu nedostaje 24 poena da dođe do brojke od 20.000 poena u karijeri.

Centar Hita Kris Boš vratio se u klub i sedeo je blizu kraja klupe Majamija, što je bio prvi put od kada je prošlog meseca otišao na pauzu zbog tromba u nozi. Za sada se ne zna kada će se vratiti na teren.

Minesota je izgubila u gostima od Finiksa 107:104, zahvaljujući trojci Mirze Teletovića 1,2 sekunde pre kraja meča.

Teletović
Izvor: YouTube

Nemanja Bjelica proveo je šest minuta u igri z poraženom timu i za to vreme zabeležio je dva promašaja iz igre, jedan skok i jednu izgubljenu loptu.

Oklahoma je na svom terenu ubedljivo pobedila svog potencijalnog rivala u prvom krugu plej-ofa Portland sa 128:94.

Tander je do trijumfa predvodio Rasel Vestbruk sa 17 poena, 16 asistencija i 10 skokova, što mu je 12. "tripl-dabl" učinak u sezoni i 31. u karijeri. Plejmejker Oklahome završio je utakmicu bez ijedne izgubljene lopte.

"Samo uživam. Izađem i igram na visokom nivou, kao i svake noći", rekao je Vestbruk.

Vestbruk
Izvor: YouTube

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Enes Kanter sa 26 poena i sedam skokova, i Kevin Durent sa 20 poena i sedam skokova.

Ako bi plej-of počeo sada, Oklahoma i Portland bi se sastali u prvom kolu.

"Znali smo da ćemo možda igrati protiv njih u plej-ofu, pa smo hteli da pošaljemo poruku", rekao je Durent posle utakmice.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Demijen Lilard sa 21 poenom.

Čikago je u gostima pobedio svoju staru mušteriju Toronto sa 109:107, što je deveti uzastopni tirjumf Bulsa nad Reptorsima.

Trener Toronta Dvejn Kejsi požalio se pre meča da u svakoj utakmici njegovog tima protiv Čikaga neko iz protivničke ekipe neočekivano iskoči i odigra mnogo bolje nego inače. Jutros je to bio rezerva Dag Mekdermot, koji je predvodio Bulse sa 29 poena.

On je prošlog meseca postigao 30 poena u jendoj utakmici, ali osim toga nijednom u sezoni nije imao više od 20 poena. Protiv Tronta je u prvom poluvremenu šutirao iz igre 7/7.

"Ima tu nešto. Uvek igram dobro protiv njih. Nije da imam nešto protiv njih ili da sam ljut, samo mi nekako leže", rekao je Mekdermot.

Nikola Mirotić i Etuon Mur postigli su po 17 poena za pobednike.

Najefikasniji u Torontu, koji je poslednji put pobedio Čikago u decembru 2013, bio je Kajl Lauri sa 33 poena i 11 skokova.

"Treba da naučimo lekciju o nedostatku agresivnosti, a ona treba da počne od mene. Ne smemo da počinjemo opušteno i neagresivno i da ne mislimo na odbranu", izjavio je Lauri.

REZULTATI
Šarlot – Dalas 96:107
Majami – Denver 124:119
Toronto – Čikago 107:109
Hjuston – Memfis 130:81
Oklahoma – Memfis 128:94
Vašington – Detroit 124:81
Finiks – Minesota 107:104
Golden Stejt – Nju Orleans 125:107
Juta – Klivlend 94:85

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC