• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanović preuzeo Himki!

Autor mondo.rs

Crnogorski trener novi je šef struke evroligaša koji se bori za plasman u plej-of.

 Duško Ivanović trener Himkija Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Duško Ivanović (58) ponovo vodi evroligaša!

Crnogorski stručnjak seo je na klupu Himkija i pokušaće umesto Litvanca Rimasa Kurtinaitisa da ekipu dovede do doigravanja, a potom i do plasmana na Fajnal-for, što je na početku sezone označeno kao krajnji cilj skupocenog sastava.

Jedan od najiskusnijih trenera u takmičenju vraća se Evroligi, u kojoj je poslednji put radio prošle sezone, kao trener Panatinaikosa, koji je pod njegovim vođstvom stigao do četvrtfinala.

Nekadašnji košarkaš Jugoplastike prethodno je sa velikim uspehom vodio Laboral Kuću (2008-2012), Barselonu (2005-2008), još jednom Baskoniju (2000-2005) i Limož (1999-2000). Novu ekipu, Zvezdinog rivala iz prve faze, upoznaće lično na večernjem treningu, a sešće na mesto takođe iskusnog Kurtinaitisa (56), koji je vodio Himki od 2011.

Pod vođstvom Litvanca, tim iz Podmoskovlja osvojio je dva Evrokupa i dva puta izborio učešće u Evroligi (2012. i 2015). Ipak, njegov rastanak sa ruskim klubom dogodio se posle četiri poraza u poslednjih pet kola Top 16 faze,

Trenutno, Himki ima skor 5-5, kojim u Grupi F zauzima peto mesto. Barselona ima identičan broj pobeda i poraza, ali bolji međusobni skor u odnosu na Ivanovićev sastav.

Evroligaški debi na klupi svog novog tima Ivanović će imati 17. marta u Bambergu, a do kraja Top 16 faze predvodiće ekipu i na gostovanjima Žalgirisu i Realu, kao i u meču protiv Olimpijakosa u Moskvi, u pretposlednjem kolu

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC