• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda poleće nasmejana: Malaga, Zagreb, Krasnodar

Autor mondo.rs

Crveno-beli napustili su halu "Aleksandar Nikolić" umorni od velike pobede, mirniji zbog vođstva u polufinalu i mislima okrenuti ka napornim obavezama koje dolaze.

 Crvena zvezda posle Cedevite Unikaha Cedevita Lokomotiva Kubanj Izvor: MN PRESS

Dejan Radonjić zatražio je podršku publike, navijači su se odazvali, napravili evroligašku atmosferu, a trener i košarkaši Crvene zvezde Telekom znali su da im se oduže i zahvale.

U utakmici sa ogromnim ulogom, pred 6.268 gledalaca, u atmosferi u kakvoj Zvezda nije dočekivala "jadranske" rivale, šampion Srbije i ABA lige poveo je u polufinalnoj seriji, savladavši Cedevitu u produžetku.

Posle velike drame, borbe dostojne učesnika Top 16 faze Evrolige, crveno-beli su u dodatnom periodu "slomili" Zagrepčane i stekli prvu meč-loptu za plasman u seriju za titulu.

Igrači Zvezde priredili su navijačima veće za pamćenje, tribine su odjekivale kao na Evroligi, ali u Radonjićevoj svlačionici nema vremena za osvrtanje i sabiranje utisaka, jer će u njoj od danas početi priprema za seriju gostovanja, kojim će crveno-beli nastaviti najvažniji period sezone.

U prethodnih pet dana, branilac "jadranske" titule savladao je Panatinaikos i Cedevitu. U narednih sedam, čekaju ga još tri velika izazova - dueli protiv Unikahe u Malagi (petak, 20.45), Cedevite u Zagrebu (utorak, 20.00) i protiv Lokomotive u Krasnodaru (četvrtak, 18.00).

"Da, istina, nećemo dugo biti kod kuće. Čeka nas težak i naporan raspored, ali verujemo da ćemo uspeti da sve to iznesemo uspešno. Nekoliko igrača je baš bilo dosta potrošeno sada protiv Cedevite, ali imamo dugu klupu i mislim da smo to pokazivali cele sezone. Mislim da ćemo izneti ovaj period dobro", rekao je posle pobede nad Cedevitom Marko Simonović.

Njegov saigrač Tarens Kinzi uživao je utakmici, zahvalio Bogu na prilici da igra ovakav meč i odmah posle duela okrenuo se obavezama u Evroligi.

"Naš fokus sada je na Evroligi i obavezama koje nas tamo očekuju", smireno je govorio Amerikanac, nakon što je "goreo" na parketu i zabrinuo navijače žestokim padom na leđa.

Upitan da kaže nekoliko reči o revanšu, nije hteo da preskače gostovanje Unikahi.

"I u revanšu će biti teško, napeto, sa mnogo intenziteta. Oni će igrati isto kao i na ovoj utakmici, Ali, pre toga, imamo utakmicu u Španiji", nije odustajao Kinzi, čija povreda ne bi trebalo da ga spreči da bude spreman i za sledeće utakmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC