• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lebron: Odrecimo se broja 23!

Lebron Džejms inicirao ideju da se iz NBA Lige izbaci iz upotrebe broj 23, u čast Majklu Džordanu.

 Lebron: Odrecimo se broja 23! Izvor: MONDO

U NBA Ligi postoji dosta "kultnih" brojeva koje su razni klubovi povukli iz upotrebe u čast svojih bivših košarkaša.

A igrač Klivlenda Lebron Džejms lansirao je ideju da se u toj ligi uopšte više ne koristi broj 23 ako bi se i na taj način odala počast velikanu svjetske košarke Majklu Džordanu.

"Ono što je Majkl Džordan uradio za ovaj sport mora da bude prepoznato u najskorije vrijeme. Ne bi bilo ni Lebrona Džejmsa, ni Kobija Brajanta, ni Dvejna Vejda da nije bilo Majkla Džordana", izjavio je igrač Klivlenda koji je spreman da se odrekne svog dresa na čijim leđima stoji broj 23.

Džordan je uživo posmatrao meč u četvrtak uveče u Majamiju u kojem je Klivlend pobijedio Majami 111:104, a tvorac pobjede bio je Lebron sa 34 poena.

"Džordan je bio najbolji košarkaš svih vremena, na terenu i van njega. Kada vidite dres sa brojem '23' vi mislite o Majklu Džordanu. Kada vidite momke kako lete kroz vazduh, vi mislite o Džordanu...On je uradio mnogo toga što je prepoznatljivo", rekao je Džejms.

Lebron kaže da će lično pokrenuti peticiju da se broj 23 izbaci iz upotrebe u NBA Ligi, dodajući da nijedan igrač, počev od njega više ne bi trebalo da ima "Džordanov broj".

"Pokrećem peticiju i svi će je potpisati! Ako ja pristajem da ne nosim broj 23, onda svi mogu da ga se odreknu", poručio je košarkaš Klivlenda.

Lebron kaže da će ubuduće nositi dres sa brojem 6, jer je taj broj nosio njegov "drugi omiljeni igrač" - Džulijus Irving. Sa tim brojem na leđima Lebron je igrao na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Njega vežu i druge stvari za broj 6. "Moje prvo dijete je rođeno 6. oktobra, a drugo dijete mi je rođeno u šestom mjesecu (junu)", dodao je on.

Inače, Lebron je svojevremeno nosio dres sa brojem 45, a potom se "prebacio" na broj 23.

Nije neuobičajeno u NBA Ligi da igrači mijenjaju brojeve, a još češći je slučaj da se pojedini brojevi povuku iz upotrebe, o čemu je MONDO pisao.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC