• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREOKRET ZA PAMĆENJE: Zvezdino srce jače od "-19"!

Autor mondo.rs

Herojska pobeda crveno-belih u Malagi! Gubili su 19 poena razlike u 23. minutu, pa fanatičnom odbranom i sjajnim napadom napravili još jedan korak ka Top 8!

 PREOKRET ZA PAMĆENJE: Zvezdino srce jače od "-19"! Izvor: MN PRESS

Navijači Zvezde dugo će pamtiti 18. mart 2016!

Taj datum neće zaokružiti crvenom bojom na kalendaru zbog značaja pobede, kojom je njihov tim napravio još jedan korak ka Top 8 fazi, već po načinu na koji je ona ostvarena i koji je vredan svake hvale!

Crveno-belima bio je potreban podvig i podvig su i napravili!

UNIKAHA - CRVENA ZVEZDA TELEKOM 72:78 (20:12, 23:15, 17:26, 9:25)

Tim Dejana Radonjića odigrao je poluvreme za zaborav, gubio na pauzi 16 razlike, a tri minuta kasnije čak 19. U prvom delu nije bilo ni koncentracije u odlukama Beograđana, ni energije u njihovim potezima, kojom bi nagovestili da su sposobni da se vrate u meč i iznenade.

A, onda je Marko Gudurić pogodio trojku za "minus 15" (51:36), narednom se odmah nadovezao Branko Lazić (51:39) i crveno-beli su počeli da pale motore.

Njihovi navijači, kojih je u "Martin Karpena areni" bilo u značajnom broju, postajali su sve glasniji, dok se Unikaha sretala sa sve čvršćom odbranom, koja je ove sezone "lomila" i jače timove...

Vreme je odmicalo, Zvezdina petorka Micić, Lazić Gudurić, Miler i Štimac hvatala je priključak, uhvatila ga i stvorila Marku Simonoviću priliku da trojkama napravi delirijum na tribinama!

Prvim pogotkom van 6,75, Simonović je pogodio za "minus dva" (60:58), narednom je doneo vođstvo svom timu (60:61), a dva minuta pre kraja je sa još dve rešio pitanje pobednika, stavivši tačku na sve dobro što su njegovi saigrači i on u međuvremenu uradili na obe strane parketa!

Unikaha je pokušavala promenama odbrane, ali nije uspela. Kada se nije oslanjala na šut, Crvena zvezda verovala je u odličnu rolu Vladimira Štimca, u igru "dva na dva" Jovića i Cirbesa, u prodore Gudurića i hrabrog Vasilija Micića, koji je sakupio osam asistencija... 

Nalet srpskog tima nije mogao da bude zaustavljen, što je svima u hali postalo jasno dok je sat otkucavao poslednje minute!

Crveno-beli ostvarili su podvig za pamćenje i pobedu kojom nisu "overili" plasman u Top 8 fazu, ali kojom jesu ostali u trci za čak drugo mesto na tabeli! Da je Cedevita u Istanbulu večeras bila pribranija u finišu i da je "prošao" njen napad za Miru Bilana u finišu, Zvezda bi ovom pobedom definitivno izborila mesto u plej-ofu.

Šansu za to, ali i da poveća svoje šanse u trci za prednost domaćeg terena u doigravanju, Zvezda će imati od sledeće nedelje, kada će gostovati Lokomotivi Kubanj u Krasnodaru. U međuvremenu, očekuje je još jedan duel sa Cedevitom, u drugoj utakmici polufinala ABA lige.

UNIKAHA: Džekson 9 (3/5 za tri, 6 sk, 4 as), Dijaz 5, Tomas 13 (6 sk), Dijez 3 (5 sk), Suarez, Karazodžić, Nedović 22 (3/8 za tri), Vaskez, Kuzminskas 7 (4 sk), Nelson 2, Kuli 11.

ZVEZDA: Kinzi 6, Rebić, Dangubić 2, Lazić 3, Micić 3 (8 as), Tejić, Simonović 12 (4/7 za tri), Gudurić 12 (2/3 za tri), Jović 16 (2/4 za tri, 5 sk, 7 as), Miler 11 (0/4 za tri, 7 sk), Cirbes 9 (7 sk), Štimac 4.

REZULTATI 11. KOLA:

GRUPA E

Efes - Cedevita 80:76
Unikaha - Crvena zvezda 72:78

u četvrtak:

Fenerbahče - Darušafaka 77:69
Panatinaikos - Lokomotiva 84:79

TABELA: Fenerbahče 10-1, Lokomotiva 7-4, Zvezda 7-4, Panatinaikos 7-4, Efes 5-6, Unikaha 3-7, Darušafaka 3-8, Cedevita 2-9.

Parovi sledećeg kola: Lokomotiva - Zvezda, Darušafaka - PAO, Cedevita - Fenerbahče, Efes - Unikaha.

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ UTAKMICE! KAKVA POBEDA ZVEZDE U ŠPANIJI!

40' Džekson ubacuje trojku, za 72:78!

- Tajm-aut Crvena zvezda, 27 sekundi pre kraja!

40' 67:78 Džekson promašuje trojku za priključak Unikahe, a Jović još jednom pronalazi Cirbesa, koji još približava Beograđane pobedi!

39' 67:76 Simonović rešava zonu Malage! Ubacio je svoju treću trojku! Odmah potom pogađa još jednu!

37' 65:70 Cirbes pogađa drugo slobodno bacanje, pa hvata loptu posle promašaja Nedovića! Zvezda sada igra pametno, Jović i Cirbes igrom "dva na dva" nalaze put do reketa, za Nemčevo polaganje o tablu! Tajm-aut Đoan Plaza.

36' 65:67 Jović izjednačuje, pogodivši jedno slobodno bacanje, pa asistira Dangubiću za zakucavanje! Podsetimo, u 23. minutu Unikaha je vodila 49:30.

35' 65:64 Haotičan napad Zvezde, Micić pokušava da zakuca, a Dangubić promašuje daleku trojku. Ipak, Unikaha pogađa posle drugog ofanzivnog skoka i staje u zonu.

34' 63:64 Trojka na trojku! Džekson, pa Jović i Zvezda opet vodi!

33' 60:61 ZVEZDA VODI! Simonović pogađa trojku, a crveno-beli vode poen razlike, uz tajm-aut Đoana Plaze, koji viče na svoj tim i ukazuje na činjenicu da domaćin ima 0 faulova u ovoj deonici.

32' 60:58 Jović polaže, a Simonović pogađa trojku iz ćoška! Crveno-beli su prvi put posle dugo vremena na posed zaostatka! Na terenu je petorka Beograđana Micić, Jović, Lazić, Simonović i Štimac, koji ne pogađa težak šut za izjednačenje, u situaciji u kojoj je sam sebi gradio poziciju.

- KRAJ TREĆE ČETVRTINE -

Petorka Micić, Lazić Gudurić, Miler i Štimac vratila je crveno-bele u igru, kada je Unikaha povela velikih 18 razlike.

30' 60:53 Dijaz pogađa potencijalno jako, jako važan šut za tri, u poslednjem sekundu četvrtine, bez balansa. Neposredno pre toga, Gudurić nije uspeo da pogodi za "minus 1". Zvezda je ovu četvrtinu dobila rezultatom 26:14. Da li može da nastavi da pritiska domaćina i u poslednjem kvartalu?

30' 57:53 Nedović nastavlja da pogađa, ali Micić i Štimac lepom igrom "dva na dva" ponovo vraćaju razliku na četiri poena. Sjajna blokada plejmejkera crveno-belih.

29' 55:51 Gudurić pogađa posle kontre! Ulio je energiju Beograđanima i razbudio navijače u hali.

28' 55:49 Micić pogađa posle prodora, uz faul! Zvezda je ponovo u igri!

27' 55:46 Gudurić je namestio ruku! Ubacio je deseti poen, još jednoom trojkom. Mogu li crveno-beli da na drugoj strani zaustave Nedovića!? Podsetimo, u jednom trenutku bilo je "plus 18" za domaćina. Miler promašuje težak šut za tri, za potpuni priključak Beograđana...

26' 55:43 Miler gazi liniju i pogađa iz ćoška, posle asistencije Micića. Na drugoj strani, sudije dosuđuju Laziću "lak" faul na Nedoviću, koji je već upisao 20 poena! Srpski plejmejker apsolutno predvodi španski tim.

- Nedović je ponovo na terenu. Zvezda igra veoma agresivnu odbranu u ovim trenucima.

24' 51:41 Gudurić pogađa drugu Zvezdinu trojku, iz desetog pokušaja. Odmah potom, pogađa jednu i Lazić, a Miler zakucava posle kontre i asistencije Micića. Đoan Plaza reaguje, tražeći tajm-aut. Bučnija i Zvezdina publika u ovim trenucima. Crveno-beli reaguju.

23' 51:33 Jović pogađa uz faul, a Tomas mirno kao na treningu poentira sa polu-distance... Jović izlazi sa terena, a Micić preuzima njegovu ulogu. Jako loše Zvezda deluje i u ovim trenucima.

22' 49:30 Miler ne uspeva da namesti ruku na liniji penala. Promašio je tri uzastopna, pa konačno pogodio četvrto. Ipak, Zvezda ni u ovim momentima ne izgleda kao da je sposobna da se vrati u meč.

21' 45:29 Problem za Zvezdu već na startu drugog poluvremena. Cirbes je u prvom napadu napravio treću ličnu grešku, a Kuli poentira posle prodora.

Strelci do pauze:

Unikaha: 3, Dijaz 2, Tomas 5, Dijez 3, Nedović 16 (3/4 za tri), Kuzminskas 7, Nelson 2, Kuli 5.
Zvezda: Kinzi 6, Gudurić 2, Jović 7, Miler 6, Cirbes 4, Štimac 2.

- Drastičan pad Zvezde u finišu drugog poluvremena, koji su Nedović i saigrači kaznili i obezbedili sebi veliku prednost pred nastavak utakmice. Crveno-beli na prvom mestu energetski ne izgledaju kao da su sposobni da se vrate u ovu utakmicu.

20' 43:27 I kada Zvezda odigra čvrstu odbranu, Unikaha nalazi način da poentira. Nedović je pogodio još jednu trojku, u poslednjim trenucima. To je već njegov 16 poen! Maksimalno vođstvo domaćina.

19' 38:27 Edvin Džekson pogađa trojku posle isteka vremena i njegov koš nije priznat, jer je izbacio loptu nakon što su se diode na tabli uključile. Prethodno Kvinsi Miler promašuje oba slobodna bacanja...

17' 36:25 Demarkus Nelson se zavukao pod Zvezdin koš i uspeo da poentira posle ofanzivnog skoka.

- U Istanbulu je Efes pobedio Cedevitu i ostao u igri za plasman u četvrtfinale, oduzevši Zvezdi priliku da večeras pobedom ode u Top 8.

16' 32:21 Unikaha se odlepljuje na značajnu razliku. Zvezda je ponovo u lošem periodu. Cirbes je u ovom trenutku vratio loptu na svoju polovinu. Tajm-aut Dejan Radonjić.

15' 28:21 Nedović je "namestio" ruku! Pogodio je još jednu trojku i u ovim trenucima sam održava vođstvo španskog tima. Napušta igru u ovim trenucima uz aplauze. Ubacio je već 13 poena.

14' 25:21 Miler pogađa dva slobodna bacanja i primiče Zvezdu na četiri poena razlike. Radonjić je sada odredio Dangubića da čuva Nedovića, koji poentirao u dva uzastopna napada. Već je sakupio 10 poena.

12' 20:17 Jović ubacuje trojku! Radonjić aplaudira. Njegov tim počeo je drugu deonicu strpljiviji u napadu i pribraniji u odbrani. Unikaha je za manje od dva minuta napravila tri lične greške.

- KRAJ PRVE ČETVRTINE -

10' 20:12 Micić greši i prebrzo gubi loptu pogrešnim dodavanjem, što španski tim koristi da poentira u poslednjim sekundama. Dekoncentrisani crveno-beli u uvodnom periodu...

10' 18:12 Nedović krade loptu pred Markom Gudurić i lako zakucava na drugoj strani. Kvinsi Miler upisao je svoje prve poene, prodorom i iskorišćenim penalima. Vladimir Štimac prvi put je u igri protiv svog bivšeg tima.

- Tajm-aut Dejan Radonjić. Loš početak Zvezde, vidno ispražnjene u odnosu na prethodne nastupe.

9' 16:8 Simonović pravi jako loš faul, daleko od koša, dok je njegov tim u bonusu i tako ponovo šalje Nedovića na liniju za slobodna bacanja. Odmah potom izlazi iz igre, dok Radonjić nezadovoljan klima glavu, a navijači iz Beograda pevaju sve glasnije...

8' 15:8 Upisuje se i Nemanja Nedović, još jedan bivši igrač Zvezde, dok Marko Simonović na drugoj strani dvaput promašuje šut za tri.

6' 12:6 Prvi tajm-aut na utakmici, posle kojeg će ući u igru Demarkus Nelson, nekadašnji plejmejker Crvene zvezde. U Istanbulu, Cedevita vodi protiv Efesa 64:61, šest minuta pre kraja.

6' 10:4 Kuzminskas pogađa prvu trojku na utakmici, a Radonjić menja čuvara na njemu. Dangubić izlazi iz igre, ulazi Simonović.

5' 7:4 Jović pogađa uz faul, posle kojeg Miler ne uspeva da trojkom prvi put izjednači. U narednom napadu, Dangubić je napravio prekršaj u napadu.

3' 7:2 Fenomenalna finta Kinzija i pogodak za dva, šutem kraj čeone linije. Odmah potom, Vil Tomas pogađa sa polu-distance za dva.

- Na kraju treće četvrtine meča u Istanbulu, Cedevita vodi protiv Efesa 54:53.

1' 5:0 Prve poene postiže Džek Kuli, centar domaćina, šutem sa polu-distance. Na drugoj strani, Kinzi promašuje prvi šut sa polu-distance, pa Edvin Džekson pogađa i prvu trojku za domaćina.

- MEČ JE POČEO -

20.44 - Navijači Zvezde smešteni su odmah iza klupe i prvi utisak je da su bučni kao i ostatak hale.

20.40 - U Istanbulu, Efes preuzima kontrolu nad utakmicom. Serijom 14:2, hrvatski tim preuzeo je vođstvo i sada na semaforu hale "Abdi Ipekči" piše 50:48.

20.37 - Startne petorke u Malagi:

Unikaha: Dijaz, Džekson, Kuzminskas, Tomas,  Kuli
Zvezda: Jović, Dangubić, Kinzi, Miler, Cirbes.

Grupa navijača Zvezde u dvorani Unikahe posebno se večeras obradovala izlasku svojih igrača na teren, jer je među crveno-belima bio je i Tarens Kinzi.

Iskusni Amerikanac bio je neizvestan za duel zbog teškog pada na kuk u završnici utakmice protiv Cedevite, ali je stisao zube i istrčao na zagrevanje. Da li će ga Dejan Radonjić koristiti tokom utakmice - ostaje da se vidi.

Meč će početi u 20.45 i Zvezda će imati priliku da u duelu protiv ekipe Nemanje Nedovića i Demarkusa Nelsona trijumfom napravi još jedan veliki korak ka plasmanu.

Jedini preostali meč 11. kola u ovoj grupi koji još nije odigran počeo je u 19.30 u Istanbulu, gde Cedevita gostuje Efesu i vodi na poluvremenu 36:34. Podsetimo,  ako Zagrepčani savladaju tim Dušana Ivkovića, potpuno će otvoriti Zvezdi vrata plasmana u Top 8.

Ostanite uz MONDO i pratite večerašnji meč u tekstualnom prenosu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC