• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simonović za MONDO o "rafalu": Osetio sam da mogu

Autor mondo.rs

"Napravili smo jako važnu timsku pobedu. Verovali smo i na 'minus 19', poručio je u razgovoru za naš portal krilni igrač Zvezde iz Malage.

 Marko Simonović za MONDO o "rafalu": Osetio sam da mogu Izvor: MN PRESS - ARHIVA

Uoči poslednjih 15 minuta utakmice u Malagi delovalo je da će Unikaha mirno izaći na kraj sa do tada bledom Zvezdom, koja nije nagoveštavala da ima energiju i snagu za veliki preokret. Rezultat na semaforu išao je i do 19 razlike u korist Španaca.

Međutim, u tom momentu - sredinom trećeg perioda - jedan Marko (Gudurić) pokrenuo je Beograđane u napadu, pre nego što je drugi, stariji Marko u crveno-belom (Simonović) potom rafalnom paljbom stavio tačku na veliki preokret, u kojem je učestvovao sa svojih 12 poena.

Pored njih dvojice, sjajan trijumf srpskog predstavnika posle zaostatka od "minus 19" imao je još nekoliko heroja, u oba pravca igre, na čelu sa statistički najuspešnijim Stefanom Jovićem (16 p, 5 sk, 7 as).

Među najistaknutijima, sa zajedničkih šest pogodaka van linije na 6,75, Gudurić i Simonović najčešće su dizali i raspevavali brojnu Zvezdinu publiku u Španiji.

"Bila je to dobra utakmica za sve nas. Timski trijumf i tako ga i treba gledati", rekao je Simonović posle meča u telefonskom razgovoru za MONDO.

 Očekivano, bez želje da sebe stavlja u prvi plan, on je usmerio pohvale ka čitavoj ekipi i pripisao svim saigračima zaslugu za veliki povratak i pobedu, koja je održala Zvezdu u ravnopravnoj borbi za drugo mesto i prednost domaćeg terena u doigravanju.

"Ipak, koliko znam - još nismo uradili sve kada je plasman u pitanju", "usporava" Simonović iz hotela zaključke o već "viđenom" plasmanu Zvezde u plej-of.

"Koliko pratim računice, neophodna nam je još jedna pobeda da budemo sigurni da smo prošli u Top 8. Stoga, polako... Imamo sledeće nedelje Lokomotivu Kubanj u gostima, potom i Darušafaku i Cedevitu u Zagrebu i nadam se da ćemo 'uzeti' još tu jednu pobedu", dodao je Zvezdin krilni košarkaš.

U osvrtu na meč u Malagi, podelio ga je na dva dela.

"Počeli smo utakmicu sa, da kažem, manjkom energije u prvom poluvremenu. Imali smo težak put do ovde, poremećen ritam i dosta problema i to je sve uticalo na takav start. Jednostavno, teško smo u tim momentima dolazili do svoje igre, nismo to bili mi i to nije bilo ono što igramo cele sezone"

Šta se dogodilo u poluvremenu?

"Prodrmali smo se, pogledali se i rekli jedni drugima da možemo bolje. Verovali smo da zaista možemo da pobedimo. Posle toga smo izašli na teren, rešeni da igramo onako kako smo i do sada igrali. To smo i uspeli. Ekipa je pokazala karakter, da ima snagu da se uzdigne iz jako teške situacije i da pobedi"

Simonović i Jović su trojkama u nizu prvi put oduzeli Unikahi vođstvo šest minuta pre kraja. Potom je reprezentativno krilo pogodilo još nekoliko izuzetno važnih šuteva sa distance.

"Osetio sam se lepo, da imam dosta energije i da mogu da pogodim. Još juče na treningu je to dosta dobro izgledalo kada je šut u pitanju. Verovao sam i eto... Namestilo se", rekao je uz osmeh.

Pogledajte kako je izgledala serija Simonovićevih trojki.

...
Izvor: YouTube

Crvena zvezda Telekom nema vremena za detaljnu analizu i podrobno osvrtanje. Priliku da zastane neće skoro ni imati, jer već u subotu uveče ekipa Dejana Radonjića dolazi u Beograd iz Malage, a zatim je čeka put u Zagreb, na revanš polufinala ABA lige protiv Cedevite (utorak).

"Nije kurtoazija i nije fraza, ali zaista smo već okrenuti tom meču. Dosta razmišljamo o tim utakmicama, svesni njihovog značaja. Ovo nam je dobra uvertira, dodatno samopouzdanje i uvod u revanš kakav smo i hteli. Idemo i u Zagreb da odigramo najbolje što možemo", podvukao je Simonović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC