• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalkulacije: Zvezdin "flert" sa drugim mestom

Autor mondo.rs

Šta očekuje crveno-bele do kraja Top 16 faze Evrolige.

 Crvena zvezda kalkukacije za TOP 8 Evrolige 2016 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Pred poslednja tri kola Top 16 faze, borbu Crvene zvezde Telekom za plasman u sledeći krug prilično je razbistrila njena pobeda za pamćenje u Malagi.

Ekipa Dejana Radonjića ostvarila je u petak sedmi trijumf u drugoj rundi Evrolige i izjednačila se u broju pobeda sa Lokomotivom Kubanj i Panatinaikosom. Sva tri tima imaju skor 7-4 iza neprikosnovenog Fenerbahčea (10-1), koji je jedini zasad "overio" svoje mesto u Top 8.

Da bi obezbedila učešće u plej-ofu, Zvezdi je neophodna još jedna pobeda u naredne tri utakmice. Anadolu Efes (5-6) nadaće se svim porazima srpskog predstavnika, dok će istovremeno u svakom meču igrati za ostanak u trci u četvrtfinale, kao i u petak protiv Cedevite.

Za to vreme, crveno-beli bi mogli da prave i konkretne planove o borbi za prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Trenutno, Radonjićev tim ima bolji međusobni skor i od jednog i od drugog protivnika sa kojim je izjednačen na tabeli. Protiv Panatinaikosa je dva puta slavio, a Lokomotivu Kubanj je pobedio u Beogradu.

Stoga, nije potrebno naglašavati koliki bi podstrek u ovoj trci bio trijumf crveno-belih u Krasnodaru, protiv ekipe koja je donedavno bila "viđena" kao prvi pratilac Fenerbahčea na putu ka Top 8.

Kog protivnika bi to drugo mesto donelo? Teško je reći, iako je trenutno Barselona trećeplasirana u Grupi F, ali sa samo pobedom manje od drugoplasirane Laboral Kuće i sa trijumfom više od Reala, koji je četvrti.

Ipak, pre te utakmice i ishoda borbe za plasman među osam, crveno-bele očekuje takmičarski značajniji nastup u Zagrebu, u takmičenju "od kojeg se živi", što je već naglašavao Radonjić.

Ekipa Zvezde doputovaće u subotu uveče u Beograd, u nedelju ujutro krenuće ka glavnom gradu Hrvatske, gde će pokušati da još jednim trijumfom  nad tamošnjim prvakom napravi korak ka ostvarenju prioretnog cilja za ovu godinu - povratka u Evroligu i naredne sezone.

Duel Cedevita - Zvezda biće odigran u utorak. Dva dana kasnije, šampion Srbije i ABA lige igraće protiv Lokomotive Kubanj u Krasnodaru.

Odlučujući period sezone je u toku i crveno-beli zasad imaju sjajno prolazno vreme.

Raspored Grupe E do kraja Top 16 faze Evrolige:

12. kolo

u četvrtak:

Lokomotiva Kubanj - Zvezda (četvrtak, 18.00)

u petak:

Darušafaka - PAO 19.30
Cedevita - Fenerbahče 19.00
Efes - Unikaha 20.45

13. kolo

Lokomotiva - Unikaha
Zvezda - Darušafaka
Fenerbahče - Efes
PAO - Cedevita

14, poslednje kolo kolo

Efes - PAO
Cedevita - Zvezda
Darušafaka - Lokomotiva Kubanj
Unikaha - Fenerbahče,

TABELA GRUPE E: Fenerbahče 10-1, Lokomotiva Kubanj 7-4, Zvezda 7-4, Panatinaikos 7-4, Efes 5-6, Darušafaka 3-8, Unikaha 3-8, Cedevita 2-9.

TABELA GRUPE F: CSKA 8-3, Laboral Kuća 7-4, Barselona 6-5, Real 6-5, Himki 5-6, Olimpijakos 5-6, Bamberg 5-6, Žalgiris 2-9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC