• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Videnov digao Zvezdu pred derbi

Uz 31 poena Filipa Videnova, Crvena zvezda je uspjela da se izdigne iznad svih problema i pobijedi Široki (97:81) pred duel s Partizanom.

 NLB: Videnov digao Zvezdu pred derbi Izvor: MONDO

Suočeni sa nezavidnom situacijom u kojoj se nalaze, skorom 1-5, ali ohrabreni prvim javnim nastupom predsjednika u ostavci Slobodana Vučićevića, košarkaši Crvene zvezde upisali su drugu ovosezonsku pobjedu.

U subotu, u 7. kolu NLB lige, crveno-bijeli su sa reprezentativcem Nemanjom Bjelicom u startnoj petorci nadigrali neugodni Široki Brijeg sa - 97:81 (21:20, 26:17, 31:27, 19:17).

Ova pobjeda došla je u pravi čas za Zvezdu, u trenutku kada se su se od povreda poslije dugo vremena na parket vratili Bjelica i Marko Kešelj, a samo četiri dana pred prvi ovosezonski vječiti derbi sa Partizanom. Da sve bude lakše protiv šampiona BiH, pobrinuo se Zvezdin šuter, Bugarin Filip Videnov, koji je u obruč gostiju sručio pet trojki iz šest pokušaja, a meč završio sa 31 poenom, osam skokova i četiri asistencije.

Videnov je meč završio sa indeksom uspešnosti 43, što se rijetko viđa u NLB ligi i to će mu vjerovatno donijeti titulu MVP kola.

"Čestitao bih igračima, jer si igrali pod velikim pritiskom loših rezultata. Zato su i igrali dosta nervozno, jedino je Videnov odigrao hrabro i rasterećeno. Mi još imamo problem u odbrani pod košem i evidentno da organizacija igre nije na željenom nivou", rekao je trener Crvene zvezde Aco Petrović.

"Važno je da se vidjela promjena u pristupu, kao i da su se vratili Kešelj i Bjelica".



Upitan kako komentariše zvižduke dela publike upućene Amerikancu Morisu Bejliju, Petrović je rekao:

"Publika je nezadovoljna igrom i rezultatima do sada. Ko plati kartu ima pravo da iskaže svoje mišljenje. Ne vjerujem da baš da imaju nešto direktno protiv Bejlija".

Publika je u jednom trenutku uputila zvižduke na račun Bejlijeve igre, ali je i prije i poslije toga Amerikanac od druge polovine gledališta dobijao aplauze, uprkost tome što još pokušava da se uklopi u novi tim.

Pored Videnova, Zvezda je pred 1.500 navijača u Pioniru imala još trojicu "dvocifrenih"m Tadiju Dragićevića (18 poena, 5 skokova), Vladimira Štimca (17, 6 sk) i Morisa Bejlija (10, 3 sk, 4 as, 2 ukr).

Navijače Zvezde, pred meč sa Partizanom, ali i sve bliži start u Evrokupu, treba da raduje oporavak Bjelice i Kešelja od povrede. Prvi je igrao 13 minuta protiv Širokog, nije pogodio koš i rano je zaradio četiri lične greške, dok je Kešelj bio produktivniji: šest poena za 14 minuta.

Evidentno je bilo da reprezentativci nisu još fizički spremni da izdrže duže od desetak minuta na parketu.

Zvezda je duel sa Širokim dobila pre svega na htenje i zalaganje, tečnosti u igri još nema, igrači su pod dozom pritiska zbog rezultatski očajnog starta, ali agresivnosti ne manjka u igri crveno-belih i to je aspekat na koji će se ekipa svakako osloniti pred meč sa Partizanom, u sredu od 19.30.

"Zadovoljan sam posetom i voleo bih da počnemo u narednim utakmicama da dišemo istim plućima sa publikom. Ova pobjeda nam u tom smislu mnogo znači pred mečeve sa Partizanom i Cibonom", dodao je Petrović.

Zvezda u srijedu igra sa Partizanom, naredne subote sa Cibonom i potom u utorak startuje u Evrokupu protiv Dinama iz Moskve.



Domaćin je dvocifrenu prednost stekla još u prvoj četvrtini, kod rezultata 17:7, ali se definitivno odlijepila tek u trećoj dionici, kada je Videnov ušao u seriju bez kraja.

Tada je i otpor ekipe iz malog mjesta nadomak Mostara pukao. Hercegovci su se držali najviše zahvaljujući snažnom centru Ivanu Grgatu, kojem je dugo polazilo za rukom da sve što dobije u posjed pretvori u poene na semaforu.

Ovog vikenda, zbog povratka Bjelice i Kešelja u tim, iz njega su ispali Strahinja Dragićević i Milan Milošević, a trener Petrović je odlučio da nedovoljno oporavljenog Vuka Radivojevića ne uvodi u igru protiv Širokog.

CRVENA ZVEZDA: Stević, Štimac 17, Bejli 10, Videnov 31, Bakić 4, Kešelj 6, Radosavljević, Nedović 3, Dragićević 18, Radivojević, Kikanović 8, Bjelica.

ŠIROKI: Planinić 7, Naletilić 2, Špralja 12, Milenković 1, Štemberger 13, Grgat 15, Čolak 6, Puljko 2, Siriščević 5, Ramljak, Mejson 18, Ružić.

REZULTATI 7. KOLA:

Bosna - Cibona 55:80
Hemofarm - FMP Železnik 77:63
Crvena zvezda - Široki 97:81
Zadar - Helios 97:70
Olimpija - Radnički 85:65
Zagreb - Cedevita (20.00)

U nedelju:

Budućnost - Partizan (19.15)

TABELA: Cibona 7-0, Olimpija 5-2, Zagreb 5-1, Zadar 4-3, Radnički 3-4, Hemofarm 3-4, Široki 3-4, Budućnost 3-3, Cedevita 3-3, Crvena zvezda 2-5, Helios 2-5, Partizan 3-2, FMP 2-4, Bosna 1-6.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC