• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda bez snage i šanse u Rusiji

Autor mondo.rs

Crveno-beli završili napornu seriju utakmica ubedljivim porazom od Lokomotive (86:62). "Lokosi" overili plasman u Top 8, Zvezda će pokušati da ostvari neophodnu pobedu u predstojeća dva kola.

 Zvezda bez snage i šanse u Rusiji Izvor: MN PRESS

Posle perfektnog niza u najvažnijoj seriji mečeva sezone, Crvena zvezda Telekom stala je u Krasnodaru.

Na gostovanju Lokomotivi Kubanj, manje od 48 sati nakon pobede nad Cedevitom, tim Dejana Radonjića nije imao šansu da pobedi u svemu boljeg i energičnijeg protivnika.

LOKOMOTIVA - ZVEZDA 86:62 (19:15, 26:20, 21:14, 20:13)

Izuzev uvodnih 15 minuta košarke, tokom kojih su crveno-beli nalazili način i snagu da se odupru domaćinu i da u nekoliko navrata i povedu, za sve se na terenu pitao jedan tim.

Na jednoj strani terena, "Lokosi" su igrali čvrstu i raznovrsnu odbranu, za koju crveno-beli u dugim periodima nisu imali rešenje. Na drugoj, tim Jorgosa Barcokasa pokazao je sav napadački arsenal i na momente delovao nezaustavljivo (10/25 za tri, 19/35 za dva).

Kris Singlton i Entoni Rendolf ubacili su po 17 poena, Malkolm Dilejni 12, a Rajan Brokhof 11 i sa njima na čelu klub ruske železnice definitivno je izborio plasman u Top 8, a sasvim izvesno i prednost domaćeg terena u doigravanju, s obzirom na to da sada ima bolji međusobni skor i pobedu više i od Zvezde i od Panatinaikosa, koji je odigrao meč manje.

Dejan Radonjić tražio je napadačka rešenja i nije uspeo da nađe "ključ" koji će u kontiuitetu rešavati pokretljivu defanzivu "Lokosa". Marko Gudurić odlično je počeo meč, ubacio 10 poena za poluvreme, ali samo tri u nastavku. Osim njega, Tarens Kinzi je takođe postigao dvocifreni broj poena (10) svom "starom dužniku", s tim da je ipak najveći deo ubacio sa linije penala.

Osim realizacije, veliki Zvezdin problem u Krasnodaru bila je irealizacija igre, što je trener crveno-belih pokušavao da reši čestim izmenama plejmejkera, pa i pružanjem šanse Nikoli Rebiću, ali je Lokomotiva velikim pritiskom nalazila prava rešenja na svojoj polovini i primorala goste na čak 22 izgubljene lopte.

Suočeni sa realnom pretnjom poraza već na poluvremenu, crveno-beli su u nastavku pokušali da održe razliku manjom od 14 poena, jer su tolikom prednošću pobedili Lokomotivu u Beogradu. Ipak, domaćin nije skidao nogu sa gasa sve do kraja, odlučan da se osveti srpskom timu za poraz, što je i učinio, iskoristivši očigledan manjak energije crveno-belih, koje su serija napornih mečeva, meč protiv Cedevite u utorak i celodnevni put u sredu ostavili sa jasno uočljivim manjom energije.

Posle povratka u Beograd, ekipu Zvezde očekuje zasluženi odmor i priprema za duel protiv Darušafake u Kombank areni, u kojem će pokušati da obezbedi svoj plasman u Top 8 Evrolige.

Lokomotiva: Dilejni 12 (1/4 za tri, 4 sk), Singlton 17 (2/4 za tri, 3 sk), Rendolf 17 (2/2 za tri, 3 sk, 4 ukr), Drejper 3 (1/1 za tri), Klaver 8 (0/3 za tri), Džening 9 (1/5 za tri, 4 as), Koljuškin, Balašov, Voronov 7 Zubkov 2, Šukovcov, Brokhof 11.

Zvezda: Kinzi 10 (0/3 za tri), Rebić 0 (8 minuta), Dangubić 2 (5 sk), Lazić 2, Micić 5 (1/2 za tri, 4 sk), Tejić, Simonović 6, Gudurić 13 (2/5 za tri), Jović 2, Miler 6 (4 sk), Cirbes 7 (8 sk), Štimac 9 (5 sk)

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ UTAKMICE, UBEDLJIV PORAZ ZVEZDE U RUSIJI, 82:62!

40' 86:62 Trojka Simonovića u poslednjem napadu, kojom stavlja tačku na ovu utakmicu i peti poraz Zvezde u Top 16 fazi.

39' 86:59 Lokomotiva ne staje. Trojka Brokhofa u pokretu... Crveno-beli nemaju način da stvore otvoren šut u ovim trenucima.

39' 81:57 Singlton ne uspeva da zakuca iz prve, ali brzo "seče" dodavanje Micića ka Štimcu i popravlja svoj promašaj. Dilejni potom ispisuje novu maksimalnu razliku.

37' 77:57  Singlton povećava vođstvo domaćina još jednim pogotkom sa polu-distance, a Micić još jednom pogrešno dodaje... Otvoren put Lokomotivi ka vođstvu većem od 20 poena.

36' 75:57 Kinzi pogađa sa "crte", a Vasilije Micić iznuđuje prekršaj Brokhofa u napadu. Tajm-aut, pa napad za crveno-bele. Bore se igrači Zvezde da spuste razliku na 14 poena ili manje.

34' 75:55 Štimac reaguje odmah po ulasku u igru i "vezuje" četiri poena - polaganjem, pa pogocima sa linije penala. Ipak, Voronov nastavlja da pogađa, ali neće više, jer je upravo faulirao Kinzija i odlazi na klupu zbog pet ličnih grešaka.

33' 71:51 Voronov potpuno pritiska Rebića, koji teško uspeva da pod pritiskom sačuva ili primi loptu. Ruski tim povećava razliku na novu maksimalnu prednost, a Radonjić reaguje tajm-autom.

- Koraci Marka Gudurića, za čak 19. izgubljenu loptu Zvezde u Krasnodaru...

32' 67:51 Lazić postiže svoje prve poene na ovoj utakmici, pogocima sa linije penala, posle faula Dilejnija. Na terenu je petorka Beograđana Rebić, Gudurić, Lazić, SImonović, Cirbes.

- KRAJ TREĆE ČETVRTINE -

30' 66:49 Cirbes još jednom pogađa pod košem Lokomotive, a potom Gudurić i Rebić promašuju šuteve za tri poena. Nemac teško uspeva da skriva nervozu, iako je u prvom poluvremenu već kažnjen tehničkom greškom.

28' 65:47 Gudurić je uporan. Ne uspeva da pogodi za tri iz prve, ali pogađa iz druge. Međutim, na drugoj strani "duplo zlo" za crveno-bele, jer je Rendolf pogodio trojku iz ćoška, dok je Brokhof istovremeno fauliran pod košem. Pet poena Lokomotive u jednom napadu.

27' 60:43 Cirbes pogađa iz igre, svoje prve poene u nastavku, uz slobodno bacanje. Radonjić prvi put na utakmici ubacuje Rebića, koji nekoliko kola nije nastupio. Dangubićevi problemi sa faulovima se nastavljaju. Zbog četvrte lične moraće na klupu.

26' 59:41 Miler zakucava, ali Rusi ne staju u napadu.Brokhof pogađa trojku, za novu maksimalnu prednost domaćina. Radonjić opet reaguje tajm-autom.

24' 54:39 Muči se Zvezda u napadu... Miler ostaje usamljen, ali ne pogađa šut za tri. Kinzi pravi faul pri ofanzivnom skoku, Radonjić zove tajm-aut. Podsetimo, crveno-beli su u Beogradu pobedili 80:66.

23' 50:39 Kinzi poenima sa penala prekida seriju poena domaćina. U sledećem napadu pogađa i Miler, nakon jako dugog perioda Beograđana bez poena iz igre.

22' 50:35 Loš ofanzivni početak crveno-belih u nastavku.  Jović, pa Micić greše pri dodavanjima, što na drugoj strani kažnjavaju Dilejni i Džening, za maksimalnih "plus 15"

Posle odličnog početka crveno-belih i 12 minuta ravnopravne borbe, ruski tim našao je ritam u napadu i trojkama Rendolfa, Dejpera, Dilejnija i Singltona odlepio se na dvocifrenu prednost, koja je u jednom trenutku iznosila maksimalnih 12 poena.

Paralelno sa raspucanom ofanzivom (6/13 za tri), Lokomotiva je zaigrala jako čvrstu odbranu, uz "gomilu" preuzimanja i tako našla način da obuzda napade crveno-belih, koji su četvrt časa funkcionisali odlično i u kojima se nije primetila velika energetska potrošnja Beograđana.

Četiri igrača Lokomotive pogađala su van linije na 6,75, na čelu sa razigranim Rendolfom (12 p). Na drugoj strani, najefikasniji među crveno-belima je Marko Gudurić, koji je sabrao 10 poena. U meč je odlično ušao i Vladimir Štimac, koji je sa četiri poena odmenio nervoznog Maika Cirbesa, koji je zaradio tehničku grešku jer je šutnuo loptu posle izgubljenog poseda.

Lokomotiva: Dilejni 8 (1/2 za tri), Singlton 8 (2/4 za tri), Rendolf 12 (2/2 za tri, 3 sk), Drejper 3 (1/1 za tri), Klaver 6, Džening 4 (0/3 za tri), Zubkov 2, Brokhof 2.

Zvezda: Kinzi 4, Dangubić 2, Micić 5 (1/2 za tri), Simonović 3, Gudurić 10 (1/2 za tri), Jović 2, Miler 2, Cirbes 2 (4 sk), Štimac 5 (4 sk)

Strelci:

- Poluvreme -

20' 45:35 Kinzi promašuje šut za tri, ali Cirbes hvata ofanzivni skok i iznuđuje prekršaj. Potom je pogodio oba slobodna bacanja, uoči tajm-auta Barcokasa. Zvezda pet minuta nije pogodila iz igre...

20' 45:33 Kinzi koristi dva šuta sa linije penala, ali to ne zaustavlja Lokose. Dilejni je odmah potrčao na Zvezdinoj polovini sa loptom, došao pod koš i pogodio uz faul Simonovića.

19' 42:31 Ne zaustavlja se šuterska klinika ruskog tima. Sada je i Singlton ubacio svoju drugu trojku i prvi put vođstvo ruskog tima učinio dvocifrenim. Novi tajm-aut Dejana Radonjića.

19' 39:30 I Dilejni je namestio ruku. Posle okreta, iz jako teške situacije, ubacuje petu trojku domaćina.

18' 36:30 I Drejper postaje jedan od igrača Lokomotive koji su pogodili za tri, iz svog prvog šuta. Jako čvrsta odbrana domaćina u ovim trenucima. Zvezda već dva napada završava u poslednjim sekundama, jako teškim šutem ili bez njega.

17' 33:28 Miler je "zatvorio oči" u odbrani i ispao iz rotacije, što je Rendolf kaznio svojom drugom trojkom na utakmici (2/2). Radonjić odmah reaguje i traži tajm-aut.

15' 30:28 Štimac nalazi rešenje pri pomeranju odbrane Lokomotive, nalazi Simonovića, koji pogađa uz faul, za novo izjednačenje. Ipak, Singlton na drugoj strani brzo menja rezultat. Novi tajm-aut.

14' 26:25 Gudurić je odlično ušao u meč! Sada je pogodio posle prodora, uz faul Zubkova. Klaver je opet na parketu. Osam uzastopnih poena mladog beka crveno-belih.

13' 26:22 Crveno-beli ostaju u ritmu. Gudurić je poentirao i posle prodora, započetog iz istog ćoška iz kog je malopre pogodio trojku. Ipak, Lokomotiva na drugoj strani takođe pogađa. Singlton, pa Zubkov čuvaju vođstvo ruskog tima.

12' 19:20 Gudurić ubacuje trojku iz ćoška i Zvezda opet vodi!

11' 19:17 Štimac svojim poenima otvara i drugu četvrtinu. U komplikovanoj, situaciji, pored dva čuvara, ponovo je doveo Beograđane na "minus 2".

- KRAJ PRVE ČETVRTINE -

10' 19:15 Štimac se upisuje u svom prvom napadu, a Rajan Brokhof iznuđuje faul Lazića u ranoj fazi napada i pogađa oba slobodna bacanja. U poslednjem posedu prve deonice, Micić i Miler su se spetljali i Lokomotiva je sačuvala prednost od četiri poena uoči pauze.

- Maik Cirbes dobija tehničku grešku jer je šutnuo loptu nakon što je izgubio u napadu. Štimac je na terenu.

10' 17:13 Prva trojka na utakmici. Pogađa je Micić, a Entoni Rendolf odgovara istom merom na drugoj strani.

- Dangubić je bio prinuđen da faulira Dilejnija i seda na klupu zbog svoje treće lične greške. Problem za crveno-bele.

9' 12:10 Micić reaguje na viku Radonjića na tajm-autu i posle dobre odbrane Lokomotive u poslednjim trenucima napada iznuđuje faul Klavera. Pogodio je oba puta sa linije penala.

8' 12:8 Klaver, pa Džening i Lokomotiva povećava prednost. Jović je u međuvremenu loše dodao do Cirbesa, a Dangubiću beži lopta. Pad crveno-belih posle dobrog početka utakmice. Prvi tajm-aut.

7' 8:8 Miler brzo reaguje, promašuje za tri, ali posle ofanzivnog skoka Cirbesa pogađa za dva.

6' 8:6 Dve dobre reakcije igrača Lokomotive u odbrani, dve ukradene lopte i brzo izjednačenje. Nekoliko pogrešnih dodavanja crveno-belih u ovim momentima. Klaver to kažnjava, pogodivši za dva, za prvo vođstvo domaćina.

3' 2:6 Kinzi je jako motivisan (kao i uvek protiv Lokosa), a posle njega Jović pogađa lepo posle prodora. Dangubić troši veliku energiju da čuva Dilejnija...

1' 0:2 Prve poene postiže Dangubić, posle prodora. Na početku utakmice, očekivani problemi sa satom.

- Startne petorke:

Lokomotiva: Dilejni, VOronov, Bokhof, Klaver, Rendolf.
Zvezda: Jović, Dangubić, Kinzi, Miler, Cirbes.

Manje od 48 sati nakon utakmice protiv Cedevite u Zagrebu, Crvena zvezda Telekom izlazi na svoje najteže gostovanje do kraja Top 16 Evrolige.

Tim Dejana Radonjića suprotstaviće se od 18.00 časova ekipi Lokomotive Kubanj, u utakmici koja nosi veliki značaj u pogledu borbe za prednost domaćeg terena u doigravanju, jer oba tima (uz Panatinaikos) zauzimaju na tabeli mesta od druge do četvrte pozicije, sa skorom 7-4.

Crveno-beli će nasmejani istrčati na parket, posle dana puta, a eventualni trijumf doneo bi im ogromnu prednost u odnosu na oba navedena rivala, jer su i Lokomotivu ove zime pobedili u Beogradu.

Ostanite uz MONDO i pratite meč u tekstualnom prenosu.

Krasnodarska hala "Basket holl", sagrađena 2011. godine, ima 7.500 sedećih mesta. Organizatori očekuju da protiv Crvene zvezde bude ispunjena.
Izvor: MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC