• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Buđenje Bjelice i "rešetanje" Golden Stejta

Autor mondo.rs

Nikola Jokić dobar u pobedi Denvera, Boban Marjanović bez učinka, šampion upisao novi rekord

 Srpski košarkaš Nemanja Bjelica nagovestio je da ponovo ulazi u formu, pošto je ubacio 10 poena u pobedi njegove Minesote nad Vašingtonom (132:129) u meču u kojem su igrana dva produžetka.

Bjelica je za samo 13 minuta šutirao 4-5 za dva, 0-1 za tri, 2-2 penale, a dodao je još tri skoka i imao jednu ukradenu loptu.

Bjelica
Izvor: YouTube

Najefikasniji u redovima Vulvsa bio je Karl Entoni Tauns sa 27 poena, Zek Lavin je ubacio 25 pogodaka, dok je na suprotnoj strani Bredli Bil pogosio 26 poena.

U noći između petka i subote igrao i je Nikola Jokić. On je dao dopinos pobedi Denvera nad Los Anđeles Lejkersima (116:105). Jokić je ubacio osam poena, imao 12 skokova i četiri asistencije.

Jokić
Izvor: YouTube

I treći srpski košarkaš Boban Marjanović nastupio je za San Antonio, koji je pobedio Memfis - 110:104. Bobi je na parketu proveo dva minuta, ali su sve kolone pored njegovog imena ostale prazne.

Najbolji pojedinac meča bio je Lamar Oldridž sa 32 poena i 12 skokova, Toni Parker zabeležio je 14 poena, a jedan manje dao je Manu Đinobili, dok Kavaj Lenard nije nastupao.

Ekipa Grega Popoviča ostvarila je 46. pobedu u nizu na domaćem terenu, računajući i prošlu sezonu, i tako izjednačila rekord Čikaga iz 1996. godine predvođen legendarnim Majklom Džordanom.

Rekord su upisali i Golden Stejt Voriorsi. Protiv Dalasa su zabeležili 65. pobedu ove sezone (128:120) i postavili rekord u trojkama. Ubacili su 21 šut van 7,24 metra, i ukupno stigli so 938 trojki ove sezone. Oni su tako premašili rekord Hjustona iz prošle sezone, koji je imao 933 ubačene trojke.

Trojke
Izvor: YouTube

Klej Tompson imao je fantastično veče jer je zabeležio 40 poena, Stef Kari upisao je 33, a zajedno su postigli 13 trojki. Uprkos slavlju trener Stiv Ker je bio nezadovoljan. On je zamerio svojim igračima da su loše odigrali u odbrani, jer su primili čak 120 poena.

Tompson i Kari imali su i jednu komičnu situaciju tokom meča. Kari se namestio za šut za tri, a Tompson ju je već video u košu, kada je saigrač odlučio da mu dobaci. On je već raširio ruke spreman da proslavi pogodak, poluokrenut, pa je jedva uhvatio loptu, a zatim je vratio u istom pravcu, ali je Kari tada nije očekivao.

Njihova trapavost nasmejala je mnoge u dvorani.

Trapavo
Izvor: YouTube

Kod Dalasa, koji je nastupio bez Dirka Novickog, najbolji je bio Vesli Metjuz sa 26 poena.

REZULTATI

Detroit - Šarlot 112:105
Vašington - Minesota 129:132 (dva produžetka)
San Antonio - Memfis 110:104
Majami - Orlando 108:97
Hjuston - Toronto 112:109
Atlanta - Milvoki 101:90
LA Lejkers - Denver 105:116
Golden Stejt - Dalas 128:120
Sakramento - Finiks 116:94

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC