• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ražnatović: Zvezda u Evroligi, Partizan u Evrokupu

Autor mondo.rs

Mega Leks sigurno neće igrati u najjačem takmičenju i jako je blizu odluke da odustane od učešća u Evrokupu.

 Ražnatović: Zvezda u Evroligi, Partizan u Evrokupu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Osnivač Mega Leksa i zastupnik kluba Miodrag Ražnatović otklonio je u ponedeljak važnu nedoumicu.

S obzirom na to da je tim iz Sremske Mitrovice finalista ABA lige i da će je predviđeno da se u toj seriji bori sa Crvenom zvezdom za titulu i plasman u Evroligu, Ražnatović je objasnio da će ulog biti samo šampionski pehar.

"Ako Mega bude šampion, sigurno neće igrati Evroligu, ne zadovoljava uslove koji su zaista veoma precizni i komplikovani", rekao je Ražnatović za Radio-televiziju Srbije.

Dakle, plasman Zvezde u najjače takmičenje više se ne bi trebalo dovoditi u pitanje. Istovremeno, Ražnatović je imao vest i za navijače Partizana.

Šilobad najavio Partizan u Evrokupu

"Prilikom dolaska prvog čoveka Evrolige Đordija Bertomeua, on nam je rekao da smo sigurni za igranje Evrokupa, pošto Mega neće igrati to takmičenje", rekao je direktor crno-belih.

S obzirom na to da je u istoj emisiji poslovni direktor crno-belih Mlađan Šilobad najavio učešće Partizana u Evrokupu umesto Mega Leksa, uticajni menadžer je objasnio:

"Što se tiče Evrokupa, uglavnom je razmišljanje da se ne igra, a ta odluka nije donesena. Razlog za to nisu pretnje, već je koncept tog kluba da proizvodi mlade igrače i to se kosi sa igranjem dve utakmice nedeljno. Konačna odluka nije doneta i biće doneta na kraju prvenstva Srbije"

Ipak, trenutno se čini realnim da će Mega ustupiti svoje mesto u Evrokupu Partizanu.

"Više se ide u smeru da se to takmičenje ne igra, pošto vidim da je opšti interes srpske košarke da Partizan igra Evrokup", dodao je Ražnatović.

...
Izvor: MN PRESS

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović mirno je poslao poruku da će taj klub, sasvim sigurno, sledeće sezone učestvovati u Evroligi.

"Igraćemo Evroligu i tu smo sigurni. Što se tiče FIBA, toliko pameti od FIBA me opterećuje", objasnio je prvi čovek crveno-belih, uz svoj ironičan stav o evropskoj "Kući košarke".

Predstavnik Partizana Šilobad objasnio je da je u prvom delu sezone Partizan konkretno razmišljao o učešću u FIBA Ligi šampiona, ali da je potom ostao uz Evrokup.

"Bili smo na oba sastanka - i sa predstavnicima Evrolige i sa predstavnicima FIBA. Na sastanak FIBA smo došli, jer se u početnom periodu naša sezona odvijala tako da smo bili neizvesni za učešće u Evrokupu. Pošto je plasman u nekom trenutku bio na dugom štapu, razmišljali smo da se odlučimo za FIBA, ali kad smo videli da možemo do Evrokupa, odlučili smo se za Evrokup", podvukao je Šilobad.

Dakle, crveno-beli će i sledeće sezone ostati u elitnom društvu, a crno-beli se vraćaju u međunarodno takmičenje posle sezone odsustva, o kojem je funkcioner kluba iz Humske takođe govorio.

"Evrokup se ove godine ne plaća i odlučili smo da poštedimo klub tih troškova i da istrpimo. Uslovi su se promenili, naša publika je željna evroligaških utakmica i stoga smo doneli odluku da se opredelimo", podvukao je Šilobad.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC