• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta bi Zvezdi donela Evroliga 2016/17?

Autor mondo.rs

"Pre svega, mnogo manje problema", objasnio je prvi čovek kluba Nebojša Čović gostujući na TV Arena sport.

 Nebojša Čović o Crvenoj zvezdi i Evroligi 2016/2017 Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Košarkaški agent Miodrag Ražnatović razjasnio je u ime Mega Leksa, gostujući na Javnom servisu:

Finalna serija ABA lige igraće se samo za titulu, a ne za plasman u Evroligu, jer Mega Leks sigurno neće učestvovati u tom takmičenju.

Postavljajući ogradu, porukom da još ne prima čestitke za plasman i da ih neće primati do zvaničnog ulaska u Evroligu, predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović govorio je potom na TV Arena sport o pogodnostima koje bi klubu sa Malog Kalemegdana donela sezona u društvu od 16 elitnih timova.

"Mislim da će to učešće pomeriti klupski budžet za dva do tri miliona, plus utakmice u Areni, plus TV prena, plus marketing, jer je to ipak najjača liga Evrope. Kad se sve to stavi na papir, mislim da ćemo imati mnogo manje problema nego sad", rekao je Čović u emisiji "U obruču".

O Dejanu Radonjiću

"Dejan radi izuzetan posao sa stručnim štabom, igrači imaju maksimalnu posvećenost. Nije lako raditi nijedan posao u zvezdi. Uvek se očekuje da budeš prvi. Setimo se kako su početkom sezone počela šamaranja po medijima - udri, smenjuj, teraj. Ljudi, mi smo promenili četiri-pet igrača u hodu i uspeli smo da zadržimo visok nivo. To ne može svaki trener. Uz to, menjali smo tri domaćinstva, pa uzmite da smo menjali i lopte - adidas i molten, što nije baš prosto, kao što se čini", rekao je Čović.

U osvrtu na trenutne probleme, prvi čovek crveno-belih rekao je da oni postoje i da se klub trudi da ih rešava.

"Imamo problema i sad i ortodoksne su gluposti da ih nema, da smo državni bankomat i slično", dodao je.

Upitan za ambicije u aktuelnom izdanju Evrolige, u kojoj se Zvezda bori za plasman u Top 8, Čović je rekao da je jako važno da klub i navijači stoje na zemlji.

"Da budemo realni, nije bilo za očekivati bilo šta u Krasnodaru posle onakve utakmice sa Cedevitom. Taj drugi meč polufinalne serije je po meni bio jedan od najvažnijih utakmica ove sezone, jer donosi Evroligu. Idemo zato sada jednu po jednu utakmicu. Pre svega, cilj je da pobedimo Darušafaku i ta pobeda nam obezbeđuje da budemo u četiri. Dalje, sigurno znam da ne možemo da budemo prvi, ali posle te pobede mogli bismo da budemo i bolje plasirani od četvrtog mesta. Pokušaćemo da pobedimo i Cedevitu u Zagrebu..."

Da li će Zvezda u slučaju plasmana igrati četvrtfinalne utakmice u Kombank areni?

"U četvrtfinalu ostajemo u Areni, samo ako nije zauzeta, a koliko znam termini su slobodni, osim jednog, ali zavisi koji budemo. Jedan termin je tu možda sporan zbog nekih stranačnih konvencija, ali videćemo. Đordi (Bertomeu) je bio fasciniran Arenom i insistirao je da Zvezda igra tamo. Rekao sam mu da je to u redu, ali da su neki događaji održani ove zime bili još 2012. dogovoreni i zakazani".

Tokom trijumfalnog niza crveno-belih prethodnim nedeljama, navijači su sve glasnije sanjali plasman na Fajnal-for u Berlinu...

"Ne bih da se palim na to... Znam šta su želje, ali idemo da ostvarujemo jednu po jednu. To bi bilo jako lepo, ali ne može da svane pre jutra", podvukao je Čović.

"KAD VIDIM RODITELJE S KAMERAMA..."

Izvor: MN PRESS

Predsednik Zvezde posebno je istakao da mu je želja da u timu ima pet mladih igrača koji bi se postepeno razvijali, "ali samo kako smatra stručni štab".

"Nije realno da svi oni imaju veliku minutažu. Znate koliko igrača je zbog prekomerne brzine (ulaska u seniorsku košarku) pokidalo svoju karijeru i nije uspelo, a bili su izuzetno talentovani? Šta se dogodilo sa Šekularcem, najboljim kadetom evrope? Sa Aleksandrovim? Da ne nabrajam dalje... Musli je bio MVP, mali Đekić, Miljenović... To su bili MVP igrači kadetskog, pa čak i juniorskog prvenstva. To je nestrpljenje, koje može biti projektovano medijski i na druge načine. Kad vidim da roditelji nose kameru i vode statistiku, odmah mi je sumnjivo. Hajde da probamo da verujemo struci i treneru. Oni najbolje znaju kad će mu dati šansu. Pogledajte gudurića. Stepenik po stepenik...", podvukao je Čović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC