• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelica za MONDO o Radonjiću i Zvezdi u Evroligi

Autor mondo.rs

"Mislim da Dejo to odlično vodi. Mogu ravnopravno da se bore za Fajnal-for", poručio je bivši igrač crveno-belih, koji će u četvrtak nastupiti za Darušafaku u Areni.

Milko Bjelica (31, 207 cm), ponovo će ove nedelje zaigrati pred navijačima Crvene zvezde, protiv kluba čiji je dres na početku seniorske karijere nosio pet godina.

Sada kao iskusni krilni centar, sa sedam evroligaških sezona za sobom, Beograđanin sa crnogorskim pasošem stiže u punu Kombank arenu kao igrač Darušafake, na utakmicu u kojoj Zvezda ima priliku da "overi" plasman u Top 8.

U razgovoru za MONDO, nakon večernjeg treninga, u utorak je objasnio u kakvom raspoloženju Darušafaka stiže u Beograd.

"Priprema je uobičajena, kao i pred svaku utakmicu, iako za nas nema nikakav značaj. Bićemo maksimalno spremni, naravno"

Iz tehničkih razloga, zbog kasnog leta iz Istanbula, turski tim neće trenirati u Kombank areni dan pred meč, već će samo jutro uoči utakmice u hali na Novom Beogradu šutirati i "probati" obruče.

Sa skorom 3-9, Darušafaka je ostala bez teoretske šanse da se u svojoj premijernoj sezoni u Top 16 bori i za plasman. U čemu je bio problem?

"Ne mogu napamet da kažem, ali koliko se sećam bilo je tri ili četiri meča koje smo izgubili bukvalno u poslednjim trenucima. Ispuštali smo pobede i ostao je žal. Četiri kola pre kraja znali smo da ne možemo da prođemo, pa je to neka malo teža strana ove priče, ali smo sa druge strane zadovoljni. Ovo je novi tim, koji prvi put uopšte učestvuje u Evroligi i mislim da smo se dobro pokazali"

Prateći borbu Crvene zvezde Telekom za plasman, ljubitelji košarke u Srbiji su prošle nedelje sa budnom pažnjom gledali duel Darušafake i Panatinaikosa, u kojem su "zeleni" u poslednjem napadu izborili trijumf.

"I u Atini je protiv Panatinaikosa bilo slično - uzbudljivo u završnici, bilo je tu još dosta utakmica. Ušli smo u Top 16 u padu forme i mislim da smo odmah krenuli sa zaostatkom u pobedama, što je teško juriti. Dosta smo se istrošili i u Kupu, ali sigurno da smo sada okrenuti preostalim mečevima u Top 16 fazi i da ćemo ići na pobedu"

A, prvi sledeći meč je gostovanje Crvenoj zvezdi...

"U prvoj međusobnoj utakmici smo pobedili. Moramo da se ravnopravno nosimo, znamo da je Zvezdi dosta potrebna pobeda, dok mi možemo da tražimo svoju šansu u rasterećenom pristupu".

Ekipu Zvezde jako dobro poznaje, kao i njenog trenera. Smatra da su crveno-beli napravili veliki iskorak ove sezone u odnosu na prethodne i ne vidi plasman u Top 8 kao njihov krajnji domet.

U odgovoru na pitanje gde vidi Zvezdu ovog proleća u Evropi, posebno je istakao rad Dejana Radonjića.

"Mislim da Dejo to vodi odlično i da radi sjajan posao", počeo je Bjelica.

"Na početku sezone ekipa nije bila sastavljena kako su zamišljali i pamtim da im je u jednom trenutku prve faze nedostajalo dosta za plasman, ali su to ostvarili serijom pobeda, pa i nad Realom, što je bilo veliko iznenađenje. Sada je to dosta bolja ekipa, koja ima veliki kvalitet i u slučaju prolaska mogu da budu ravnopravan protivnik čak i u borbi za Fajnal-for", dodao je iskusni krilni centar.

Kao bivši igrač Zvezde, koji je i posle odlaska iz Srbije dolazio u Beograd na duele sa "večitim" rivalima, dobro zna šta očekuje njegov tim sa tribina, mada takva atmosfera nije strana igračima koji nastupaju u Turskoj.

Ipak, Bjelica ističe da niko nema domaći teren kao crveno-beli.

"Ovde je neugodno gostovati Fenerbahčeu, Galatasaraju, Bešiktašu, ali mislim da nijedan tim u Evropi nema navijače kao Zvezda. Možda Olimpijakos i Panatinaikos mogu da odgovore na to kapacitetom svojih dvorana. Međutim, kada 20.000 ljudi dođe u Arenu, to je veliki problem za goste, ali i motiv"

Pojedini bivši igrači Zvezde, kao što su Vuk Radivojević i Pero Antić, priznali su da ih je takav ambijent inspirisao ove sezone da odigraju sjajno protiv svog bivšeg kluba. Radivojević, bivši Bjeličin saigrač, objasnio je da je pred navijačima crveno-belih "vratio film" i da je osetio kao da opet igra za Zvezdu, što ga je motivisalo da pruži sjajnu igru.

"Mislim da je u mom slučaju dosta više vremena prošlo od odlaska, devet godina. Imali smo različitih utakmica od onda, a naravno da mi je jako drago da igram kod nas. Mislim da je taj osećaj isti za domaćina i za gosta i da te podstiče da budeš još bolji", objasnio je Bjelica, koji će ponovo istrčati pred Delije u četvrtak, od 20.00 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC