• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda igra za Top 8 i istoriju!

Autor mondo.rs

"Zbog toga igramo košarku", kipti od želje Maik Cirbes, jako motivisan da u četvrtak sa ostatkom tima napravi najveći evropski uspeh kluba u 21. veku.

 Crvena zvezda Darušafaka za Top 8 i istoriju Izvor: MN PRESS

Druga meč lopta, ali na Zvezdin servis!

Tim Dejana Radonjića imaće u četvrtak od 20.00 časova još jednu priliku da se plasira u Top 8 fazu Evrolige i da napravi uspeh kakav klub sa Malog Kalemegdana u evro-okvirima nije postigao od prve polovine sedamdesetih.

Gost u Kombank areni biće Darušafaka, koja dolazi bez imperativa i sa trijumfom u prvom međusobnom duelu, a to će, izvesno, motiv igrača Zvezde učiniti još većim."Spremni smo i svesni težine utakmice", rekao je u četvrtak Vasilije Micić.

U predvorju Top 8 Evrolige i usred kalkulacija i o eventualnim protivnicima u doigravanju, jako daleko deluje početak ove sezone, prožet Zvezdinim promenama igrača, problemima sa povredama i ubedljivim porazima. U međuvremenu, crveno-beli su se stabilizovali, učinili domaći teren jako teško osvojivim (samo dva poraza, od Fenerbahčea), ojačali sastav i došli nadomak rezultata za pamćenje.

Od plasmana u odabrano društvo, igrače Zvezde sada deli samo jedna pobeda!

Prvu šansu za plasman, u Krasnodaru, nisu iskoristili. Doživeli su poraz nakon trijumfalne serije, kojom su u velikoj meri osigurali evroligašku budućnost i došli nadomak prolaza u doigravanje. Neuspeh u Rusiji nije zaboleo navijače, koji su našli razumevanje za napore svojih ljubimaca i dočekali ih sutradan uveče na aerodromu, pruživši im još jednom na taj način podršku.

Ta podrška sigurno neće biti dovedena u pitanje ni večeras, jer je Zvezda u sredu uveče saopštila da karata za nivo 200 Kombank arene više nema u prodaji, kao i da je na blagajnama ostalo malo ulaznica za nivo 400. Spektakl je, dakle, jasno nagovešten i ostaje da se vidi da li će uz vetar u leđa sa tribina crveno-beli nasmejani proći kroz cilj.

"Očekujem tešku utakmicu, kao i svaku u Evroligi. Igramo kod kuće, imamo prednost domaćeg terena zbog huka svojih navijača. Nadam se da će nas 'pogurati' još jače, čak i ako nam to ne bude bilo potrebno. Naravno, uvek je dobro imati navijače uz sebe, pogotovo ako su takvi kakve mi imamo, 'ludi'. Ova utakmica biće posebna", rekao je u najavi meča centar crveno-belih Maik Cirbes za sajt Evrolige.

Izvor: MN PRESS

Podsetivši na put kojim je Zvezda prošla, Nemac je istakao da pretrpljeni napori čine ovaj rezultat njegovog tima još slađim.

"Veoma je uzbudljivo, posebno ako se okrenemo i vidimo odakle smo došli. Imali smo sjajnu evroligašku sezonu, ali mislim da se zaboravlja početak, kada smo igrali svoju prvu utakmicu u gostima protiv Reala, gubili smo 40-ak poena. A, to nije bila jedina utakmica u kojoj stvari nisu izgledale dobro. Uz to, dogodile su se i promene u sastavu i situacija nije bila previše dobra. U gostima smo izgubili od Strazbura i tada je bilo jako teško. Da ste me tada pitali da li bismo mogli da izborimo mesto u plej-ofu, bilo bi mi veoma čudno. Ta utakmica je bila jako važna u trci za Top 16. Ipak, uspeli smo da se izvučemo iz 'rupe' u kojoj smo se našli i došli smo do doigravanja. To čini ovu našu poziciju još lepšom", dodao je Cirbes.

Gosti iz Turske doputovali su u Beograd u četvrtak uveče i nisu trenirali u planirano vreme u Kombank areni, već će pre utakmice istrčati samo na šuterski trening. Sa druge strane, crveno-beli su prethodnih šest dana iskoristili za odmor i pripremu za predstojeći, jako važan test.

Ako bi slavila, Zvezda bi sama osigurala svoj plasman i ne bi se osvrtala na rezultate Efesa, koji u poslednja tri kola trijumfima čuva šansu za prolaz. Crveno-belima bi pobeda obezbedila i mirnije putovanje u Zagreb, u poslednjem kolu, u kojem bi u tom slučaju sigurno razmišljali samo o borbi za što bolju startnu poziciju u borbi za plasman na Fajnal-for.

"I ovoj utakmici pristupamo kao i prethodnim. Spremamo se za svakog protivnika na isti način. Odlično je za nas što smo u polufinalnoj seriji ABA lige trijumfovali u dva meča, jer bismo u suprotnom igrali još jednu utakmicu u poslednjih nedelju dana, a to bi čitavu situaciju učinilo još luđom. Ipak, i dalje smo nastavili da treniramo, nismo imali dva dana slobodno, već nam je trener skratio treninge na sat i po, pa nismo trenirali po dva i po sata (osmeh). Svi znamo koliko je ovo važna utakmica i čak i nismo hteli odmor. Hoćemo da budemo spremni i da se pripremimo što je bolje moguće da završimo posao i da uđemo u plej-of", podvukao je jedan od najboljih evropskih centara.

Na pitanje šta bi za njega predstavljao plasman u Top 8, Cirbes je odgovorio iskreno:

"To bi mi značilo sve. Za to igramo košarku. Svi hoćemo da stvaramo istoriju. Nema boljeg trenutka da to ostvarimo od sadašnjeg. Toliko ljudi strastveno prati ovaj klub, voli ga i radi u njemu. Nisu tu samo u pitanju igrači ili treneri, već i oni u kancelarijama, svi... Bilo bi to neverovatno za sve. Zato hoćemo da se pobrinemo da budemo spremni i nećemo da razmišljamo o tome šta će Efes da uradi. Nećemo da kalkulišemo, hoćemo da uradimo svoj posao i da ga uradimo sami!"

Zvezda je nadomak velikog rezultata. Hoće li večeras uspešno privesti posao kraju?

Anketa

Ko će pobediti u Kombank areni?

  • Crvena zvezda

    90.91% (10)

  • Darušafaka

    9.09% (1)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC