• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mahmuti poželeo Zvezdi sreću na tečnom srpskom...

Autor mondo.rs

Trener Darušafake, Albanac iz Skoplja, nije želeo da likuje i skromno je odbacio ocene da je "taktički nadmudrio" kolegu Radonjića. Zvezdi je poželeo pobedu u Zagrebu i plasman u Top 8 fazu.

 Trener Darušafake poslije pobjede nad Zvezdom Izvor: MN PRESS

Trener Darušafake Oktaj Mahmuti rođen je u Skoplju pre 48 godina i poreklom je iz albanske porodice.

Dugo već važi za jednog od najboljih turskih trenera, vlasnik je četiri titule prvaka Turske i četiri Turska kupa, ali i dalje čeka velike evropske uspehe.

Na klupi Darušafake teško će ih imati, ali manire ima. U izlaganju na tečnom srpskom jeziku, skoro bez "omašenog" padeža, Mahmuti je skromno odbacio ocene da je "taktički nadmudrio" Dejana Radonjića, rekao je samo da večerašnja pobeda nad Crvenoj zvezdi mnogo znači njegovim košarkašima za samopouzdanje, a srpskom klubu je poželeo plasman u četvrtfinale Evrolige.

"Navijači su se skupili da proslave Zvezdin ulazak među osam najboljih, ali se to nije desilo. Odigrali smo sportski, a Zvezdi želim pobedu sledeće nedelje i plasman u četvrtfinale", rekao je Mahmuti novinarima posle utakmice u Beogradu.

Darušafaka je u Areni pobedila Zvezdu 61:80 i tako srpski klub sprečila da se kolo pre kraja Top 16 faze plasira u četvrtfinale Evrolige.

Turska ekipa je odavno bez šanse za plasman dalje, dok će Zvezda svoju priliku tražiti sledeće nedelje u poslednjem kolu.

"Ostvarili smo veliku pobedu, koja nam sigurno ništa rezultatski ne znači, ali ovaj tim ima mnogo problema i pobeda će nam mnogo značiti za samopouzdanje i za veru u to što radimo", kazao je trener Darušafake.

On je dodao da je veoma zadovoljan igrom svog tima u Areni.

"Probali smo da kontrolišemo nivo utakmice, ne dozvoljavajući Zvezdi da lako poentira i da se razmaše na terenu. U drugom poluvremenu smo još jače i konkretnije pritisli, a u napadu smo bili veoma staloženi", naveo je Mahmuti.

Košarkaš Darušafake Milko Bjelica poželeo je Zvezdi plasman u narednu fazu Evrolige.

"Dosta dobro smo igrali u odbrani, konstantno, što nije odlika naše ekipe ove sezone. Zvezda je bila pod velikim pritiskom, najteže su utakmice koje moraju da se dobiju. Želim im sreću protiv Cedevite i da se plasiraju u Top8", rekao je Bjelica.

On je naveo da je igrati pred punom Arenom veliki motiv.

"Veliki je pritisak kada se igra u Areni. Mnogo naših igrača, uključujući mene, nismo imali priliku da igramo u ovakvom ambijentu i pred ovoliko navijača", kazao je Bjelica.

Darušafaka će u poslednjem kolu Grupe E dočekati Lokomotivu sledeće nedelje, dok će Zvezda gostovati Cedeviti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC