• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Micić preuzeo odgovornost: Moj najlošiji meč

Autor mondo.rs

Plejmejker Crvene zvezde Telekom o porazu od Darušafake, svojoj igri, borbi za plasman i dugom razgovoru u svlačionici posle utakmice.

 Vasilije Micić protiv Darušafake najgori meč Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Vasilije Micić stao je nakon poraza od Darušafake pred novinare samokritičan, svestan svojih grešaka i spreman da ponese na leđima teret poraza.

Posle dobrog ulaska u meč u prvom poluvremenu, plejmejker Zvezde gubio je u nastavku lopte, ostajao bez rešenja za čvrstu igru protivnika i u jednom trenutku seo na klupu uz zvižduke dela navijača.

Ni on, ni ostatak tima nisu uspevali da zadrže crveno-beli brod na površini i da iskoriste šansu za plasman u Top 8.

"Krenuo bih od sebe, odigrao sam najlošiju utakmicu od kad sam došao i preuzimam tu odgovornost", prvo je što je Micić rekao pre polaska kući iz dvorane.

"Mislim da smo podlegli nekom našem timskom pritisku, koji smo osetili bez potrebe. Velika utakmica je bila u pitanju, ali koliko znam imamo još jednu šansu, u Zagrebu i uz to se čeka i rezultat Efesa", dodao je mladi plejmejker novinarima posle utakmice.

Narednu šansu za prolaz crveno-beli čekaće nedelju dana. Zakazana je za naredni petak u Zagrebu, gde će odigrati još jedan jako važan meč protiv Cedevite, protiv koje su beležili uzastopne poraze u prvom delu sezone i koju su pobeđivali u Evroligi, a potom i u polufinalu ABA lige, "kvalifikacionom" za plasman u narednu Evroligu.

Naravno, poraz Efesa od Fenerbahčea u petak mogao bi da "pogura" Zvezdu u četvrtfinale i da njenu utakmicu u Hrvatskoj liši kvalifikacionog značaja.

"U kratkom periodu dve najbitnije utakmice igramo u Zagrebu i srećan sam zbog toga. Želim da dobijemo tamo i da rešimo situaciju u svoju korist", dodao je Micić.

Upitan da li će u petak gledati duel u Ulker Sports areni, odgovorio je potvrdno ("Da, gledaću") i prokomentarisao maratonski sastanak u svlačionici pre izlaska ka novinarima, pred koje su stali samo on i Marko Simonović.
"Pričali smo međusobno, kao igrači, timski. Samo igrači. Trener je bio jako kratak na početku, a mi smo ostali da analiziramo što smo izgubili i to je to", kratko je odgovorio plejmejker.
U još jednom osvrtu na utakmicu, govorio je o nastupu oba tima - greškama Zvezde i kvalitetima Darušafake.
"Definitivno je da su oni tim koji ima snagu. Nisu slučajno izgubili veliki broj utakmica na jednu loptu... Danas su odigrali rasterećeno, njihov individualni kvalitet je došao do izražaja, pogodili su dosta šuteva, a mi smo izgubili neke lopte u napadu. Čak ni naša odbrana nije bila toliko loša, ali smo posle te nervoze u napadu izgubili i veliki broj lopti i to je bio problem...".

Zvezda je u jako kratkom periodu ispustila prednost od pet poena (26. minut) i uz nju potpuno izgubila kontrolu i nad utakmicom i nad svojom igrom.
"Možda je i presudan bio taj pad koncentracije. Mislim da se pogrešno napravila atmosfera kao da su samo došli ovde da odigraju utakmicu. Oni su odigrali timski, sa željom da dokažu kvalitet, jer mnogo igrača među njima igra na ugovor od godinu dana. Oni će verovatno i sledeće sezone igrati Evroligu i hoće da se dokažu i za sledeću godinu. Pokazali su karakter i kvalitet. Mi smo odigrali pasivno, a iznenadili su nas što su odigrali agresivno i kvalitetno u u odbrani. Mi nismo odgovorili svojom košarkom...", podvukao je Micić posle neprijatnog poraza.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC