• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vijest iz Turske: Zvezda je u Top 8!

Autor mondo.rs

Crveno-bijeli su napravili istorijski uspjeh! Fenerbahče je u petak pobijedio Efes i izbacio ga iz trke za četvrtfinale, u koje će i Lokomotiva, PAO i Zvezda!

 Vijest iz Turske: Zvezda je u Top 8! Izvor: MN PRESS

Kada je došla nadomak cilja, Crvena zvezda Telekom dobila je vjetar u leđa Fenerbahčea i Željka Obradovića i prošla u Top 8 fazu Evrolige!

Trijumfom "Žocovog" sastava nad Anadolu Efesom, razjašnjeno je da će sedam pobjeda srpskog predstavnika u Top 16 rundi biti dovoljno za prolaz Beograđana u doigravanje, gdje ih izvjesno očekuju dueli protiv moskovskog CSKA!

FENERBAHČE - EFES 90:86 (19:16, 18:18, 29:16, 24:36)

Na čelu sa Luiđijem Datomeom (24 p) i Bogdanom Bogdanovićem (21 p), Fener je opravdao ulogu favorita i izbacio gradskog protivnika iz trke za doigravanje. Iz Grupe E, u narednu fazu će i Lokomotiva Kubanj i Panatinaikos.

Iako večerašnji meč nije imao rezultatski značaj za Obradovićev tim, i on i njegovi igrači bili su jako motivisani da pruže maksimum, što su i uradili, sve do četiri minuta prije kraja, kada su poenima Pera Antića (13 p) poveli velikih 76:58.

Ipak, Efes se nije predavao...

Tim Dušana Ivkovića zaigrao je presing po cijelom terenu i u posljednjem minutu stigao veoma blizu favoritu. Ipak, ne i dovoljno blizu da izjednači.

Pogocima Luiđija Datomea sa linije penala, sekund i šest desetinki prije kraja, Fenerbahče je odbio posljednji nalet protivnika, poveo nedostižnih "plus 4" i stavio tačku na neizvjesnost.

Ovakvim ishodom, razjašnjeno je i da će Zvezda u posljednjem kolu igrati u Zagrebu bez imperativa pobjede, a rezultatski značaj te utakmice mogao bi da nestane ako bi Panatinaikos večeras pobijedio na svom terenu Cedevitu, a u ovim trenucima je na dobrom putu da to uradi.

Takav epilog definitivno bi učinio Crvenu zvezdu Telekom četvrtom na tabeli, što znači da će Beograd ove sezone vidjeti bar još jedan evroligaški meč u Kombank areni. I to u sklopu borbe crveno-bijelih za plasman na Fajnal-for.

FENER: Hikmen, Hersek, Judo 8, Mahmutoglu 3, Antić 13 (2/6 za tri), Bogdanović 21 (4/9 za tri, 5 as), Slukas 4, Arna, Ugurlu, Kalinić 7 (6 sk), Dikson 10 (2/7 za tri, 4 sk, 6 as), Datome 24 (2/3 za tri, 7 sk).

EFES: Džonson 4, Tajus 9, Braun 13 (6 sk), Osman 13 (2/4 za tri), Šarić 12 (2/5 za tri, 7 sk), Batuk, Korkmaz, Grejndžer 13 (5 sk), Ertel 14 (6 sk), Dibler 6, Danston 2, Duverioglu.

POBEDA FENERA! ZVEZDA JE U TOP 8!

40' 90:86 Datome koristi oba slobodna bacanja i stavlja tačku na ovu utakmicu!

40' 88:86 Dibler pogađa trojku, sekund i šest desetinki prije kraja! Fener mora da izvede loptu, Obradović pravi izmjene... Datome će na liniju za slobodna bacanja.

40' 87:83 Tri sekunde prije kraja, Bogdanović pogađa slobodna bacanja. Dušan Ivković zatražio je tajm-aut.

40' 85:79 Sve veći problemi za Fener. Presing Efesa smanjio je vođstvo domaćina na samo šest poena, 46 sekundi prije kraja.

39' 82:72 Ertel koristi oba slobodna badanja i primiče Efes na deset poena razlike. Može li Efes da dodatno zaprijeti?

37' 79:63 Četvrta trojka Bogdana Bogdanovića! To je njegov 18 poen, koliko je ubacio i Luiđi Datome! Pero Antić je sabrao 13.

36' 76:58 Pero Antić pogađa uz faul i prije slobodnih bacanja odlazi na klupu, jer je zatražen još jedan tajm-aut.

34' 73:56 Velika prednost domaćina i povreda Nikole Kalinića.

Krilni igrač Fenerbahčea uhvatio se za rebra poslije neuspelog zakucavanja, ali je stisao zube i ostao na terenu.

Miran meč u ovim trenucima, plasman Crvene zvezde Telekom u Top 8 se jasno nazire u ovim trenucima...

30' 66:50 Najveće vođstvo Fenera!

Domaćin je poenima Datomea i Bogdanovića u trećoj četvrtini poveo dvocifrenom razlikom, a Pero Antić je u posljednjem minutu svojim pogocima kreirao velikih "plus 16".

Počinje posljednja dionica.

26' 55:42  Bogdanović pogađa važnu trojku, pa krade loptu Efesu, za drugo dvocifreno vođstvo Fenerbahčea na ovoj utakmici. Odmah potom, srpski bek ubacio je i svoj 15. poen poslije polaganja.

23' 46:38 Datome ulazi u svoj ritam!

Fenerbahče presing po cijelom terenu i kontroliše situaciju u ovim trenucima. Tri lopte su prodali igrači Efesa ubacujući ih iz auta pod svojim košem. Sjajni Italijan ubacio je već devet poena u drugom poluvremenu, za manje od četiri minuta.

 Strelci u prvom poluvremenu:

Šut za 2: Fener 8/9, Efes 11/21, Šut za 3:  Fener 7/16, Efes 3/7, slobodna bacanja: Fener /, Efes 3/5, skokovi: Fener 20 (10/10), Efes 16 (10/6), izg. lopte Fener 6, Efes 7, asistencije Fener 6, Efes 7.

Fener: Hersek, Judo 4, Antić 6 (2/4 za tri), Bogdanović 8 (2/4 za tri), Slukas 2 (3 sk), Kalinić 5, Dikson 8, Datome 4.

Efes: Džonson, Tajus 2, Braun 5 (4 sk), Osman 12 (2/2 za tri), Šarić 2 (0/2 za tri), Grejndžer 5 (1/1 za tri), Ertel 4 (7 as), Danson 2 (3 sk).

20' 37:34 Poluvrijeme!

Bogdanović je "isjekao" seriju gostiju trojkom, ali su oni takođe brzo uzvratili, poenima Ertela poslije prodora i Danstona uz faul. U posljednjim sekundama prvog dijela, Birkan Batuk dobio je udarac u lice i otišao je u svlačionicu držeći se za nos.

18' 32:30 Osman igra fenomenalno i već je sakupio 12 poena.

Mladi igrač Efesa povukao je ekipu ka seriji 9:2, kojom je razlika dva tima opet svedena na jedan posed. Željko Obradović ponovo reaguje tajm-autom.

16' 30:23 Pero Antić pogađa dvije trojke uzastopne trojke i Fener stiče najveće vođstvo na utakmici (30:21). Makedonac je odlično ušao u meč. Ipak, Efes brzo odgovara, poenima Grejndžera sa polu-distance i Osmaha poslije polaganja nakon kontre. Tajm-aut Željko Obradović.

13' 24:19 Fener bolje počinje drugu dionicu.

Bogdanović pogađa svoju prvu trojku (1/3), u momentima u kojima je centar Fenera Bariš Hersek. Ekpe Judo odmara na klupi, dok je na terenu petorka domaćina Slukas-Bogdanović-Datome-Antić-Hersek. Za goste igraju Džonson-Grejndžer-Osman-Braun-Tajus.

10' 19:16 Kraj prve četvrtine.

Bobi Dikson već je postigao osam poena uz tri skoka, za očuvanje vođstva domaćina, pred naletima čvrstih gostiju. Osman je zasada sabrao pet poena. Srpski treneri veoma žustro vode timove.

5' 13:10 Sjajan i dinamičan početak utakmice.

Fenerbahče je trojkom Nikole Kalinića (timski 2/3) poveo 10:5, poslije čega je Efes odgovorio i nepun minut kasnije izjednačio, trojkom Džedija Osmana sa više od osam metara, uz luk "do krova" Ulker Sports arene.

Odmah potom, ipak, Dikson je pogodio svoju drugu trojku, za novo vođstvo domaćina.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Modrica

Hvala Zeljko, neka si pobjedio kuma. Ko ce koga nego....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC