• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK ZVEZDA: Orni i spremni!

Košarkaši Crvene zvezde ne traže, ne pominju i ne kriju se iza alibija uoči prvog "vječitog derbija" sezone.

 KK ZVEZDA: Orni i spremni!  Izvor: MONDO

 U četvrtak od 19.30 u "Pioniru" igraće protiv Partizana kao da je situacija u klubu i timu idealna, a nije.

"Spremni smo", poručio je kapiten crveno-bijelih Tadija Dragićević i dodaje:

"Derbi nam dolazi u pravom trenutku. Pobijedili smo Široki, povratili samopouzdanje i poslije dužeg vremena radili smo u kompletnom sastavu. Imali smo dan više da se spremimo".

Ipak, Dragićević ulogu favorita u 8. kolu NLB lige prepušta organizatoru meča, Partizanu.

"Ulogu favorita prepuštam Partizanu. Presudiće bolja odbrana, a glavna opasnost prijeti nam od dobre saradnje Mekejleba i Marića", procijenio je Dragićević, za kojeg će kao i za ostale igrače Zvezde, meč sa crno-bijelima biti prvi od tri paklena u pet dana.

Potom slijedi duel sa Cibonom (subota), pa Dinamom iz Moskve u Evrokupu (utorak).

"Utakmicu doživljavamo kao meč 8. kola. Ne želimo da emocije istrošimo prije derbija, nas tek očekuje teška serija. I pored svih promjena koje su obe ekipe doživjele, biće zanimljivo vidjeti gdje su u ovom trenutku Crvena zvezda i Partizan", kaže trener crveno-bijelih Aco Petrović, čiji je debi u "vječitim derbijima" pomjeren sa srijede, na četvrtak zbog dana žalosti, iako se kasnije ispostavilo da je u Beogradu i u četvrtak dan žalosti zbog smrti, odnosno sahrane patrijarha Pavla.

"Mi ovu utakmicu dočekujemo spremni. Derbi je izazov sam po sebi i dodatna motivacija nije potrebna. Partizan je domaćin i prepuštamo im ulogu favorita, jer imaju kontinuitet i u radu i u igračkom potencijalu, ali i u stručnom štabu. Mi smo kasnije krenuli sa radom, imali smo probleme sa povredama, ali igramo i radimo sve bolje, pa vjerujem da će se to odraziti, prije svega, na igru u odbrani", umjereni je optimista Petrović, čiji je tim prethodne subote upisao tek drugu pobjedu od starta sezone, protiv Širokog.

Partizan derbi dočekuje sa skorom 4-2.

Sa Kalemegdana poručuju da se Vuk Radivojević oporavio od povrede, kao što su nedavno i Marko Kešelj i Nemanja Bjelica, ali da sada muku muči Amerikanac Moris Bejli. Uprkos problemima, Bejli je trenirao ove nedelje i biće u sastavu za prvi košarkaški derbi, poslije devet prošlosezonskih.

Prvi put u istoriji, Partizan i Crvena zvezda igraće na dan žalosti, uz direktan prenos na TV Košava. Crveno-bijeli su objavili i da očekuju paket od 200 ulazinca od Partizana za svoje navijače.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC