• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zvezda trojkama srušila Partizan

U utakmici 8. kola NLB lige Partizan - Crvena zvezda 73:76 (16:18, 19:18, 19:18, 19:22).

 NLB: Zvezda trojkama srušila Partizan  Izvor: MONDO

Poslije dramatične završnice pred oko 5.000 gledalaca u Pioniru, crveno-bijeli su ostvarili treću uzastopnu pobjedu i nanijeli "vječitom rivalu" treći poraz u sezoni.

Junak trijumfa tima Ace Petrovića bio je Moris Bejli. Uprkos mnogobrojnim greškama, pogodio je dve trojke iz tri pokušaja, od kojih jednu od tablu devet sekundi prije kraja za 71:74.

Uslijedila je penal završnica, a u posljednjim trenucima meča, Aleksandar Rašić je šutirao iz "mrtvog ugla" za izjednačenje, ali je pogodio samo ivicu table što je bio znak crveno-bijelima da počnu sa slavljem.

Koliko je duel bio neizvjestan, svjedoči i činjenica da je najveću prednost u drugom poluvremenu imao Partizan - dva puta po četiri razlike!

Aktuelni šampion je, statistički gledano, bio bolji samo u skoku (34-29). Igrači Duška Vujoševića imali su loš procenat šuta (22/56), dok su sa linije slobodnih bacanja bili precizni samo 26 puta iz 39 pokušaja.

Najbolji igrač ove sezone, Aleksandar Marić, dao je deset poena i uhvatio devet lopti, ali je iz igre pogodio samo jednom iz devet šuteva, a sa penala samo sedam puta iz 14 pokušaja.

S druge strane, crveno-bijeli su pogađali 50 odsto šuteva (25/50) i znatno bolje šutirali trojke - čak 9/14, naspram rivala koji nije pogodio nijednu u drugom poluvremenu (ukupno 3/10).

Pored Bejlija, po dva precizna hica van linije 6,25, ali uz stoprocentan učinak, imali su Bakić, Bjelica i Videnov.

Najefikasniji kod pobjednika bili su Nemanja Bjelica sa 14 poena (uz pet skokova), Moris Bejli sa 12 i Elmedin Kikanović sa 10.

Kod domaćina, Lester Mekejleb je dao 16, a Lorens Roberts 12, uz devet skokova.



Utakmica je obilovala greškama, igralo se rastrzano, a o tome kakav je kvalitet prikazan na parketu Pionira svjedoči i neobična scena - Partizan je krenuo u kontru, a Strahinja Milošević je, želeći da uposli saigrača, pogodio Bejlija u glavu?!

Košarkaška publika odavno nije gledala gori "vječiti derbi", ali uzbuđenja su nadomjestila lošu igru.

Crveno-bijeli su bolje otvorili meč. Uspeli su u uvodu da zaustave Marića (bez poena u prvom poluvremenu) i doskorašnjeg saigrača Robertsa (bez poena u prvoj četvrtini).

Zvezdina prednost je ozbiljno rasla u drugoj dionici.

Dve trojke Borisa Bakića i pogoci Filipa Videnova i Bejlija doveli su goste na rekordnih "plus 10" u 18. minutu - 35:25.

Međutim, domaćin se prenuo i krajem prvog i početkom drugog poluvremena napravio seriju od čak 16:1 za 39:36.

I tada je počela rezultatska klackalica, koja je trajala do kraja.

Crno-bijeli su uglavnom vodili, nekoliko puta imali izgledne prilike da se odlijepe, ali ih nisu iskoristili. Sve što su uradili su vođstva 43:39 (24. minut) i 64:60 (34. minut).

Zbog toga su kažnjeni u finišu.

Partizan je bio lišen pomoći kapitena Petra Božića, a Crvena zvezda je prvi put bila kompletna. I pobijedila je, iako je u završnicu utakmice ušla sa četvoricom važnih igrača sa po četiri prekršaja (Dragićević, Kikanović, Videnov, Štimac).

Utakmica je počela minutom ćutanja, čime je odata pošta preminulom patrijarhu srpskom Pavlu. Zbog dana žalosti u Beogradu, zastave su u Pioniru bile na pola koplja, na razglasu nije bilo zabavne muzike, a igrači su nosili crne florove na dresovima...

Iz istog razloga navijači su odlučili da ne navijaju, pa su halom odjekivali samo aplauzi i zvižduci.

PARTIZAN: Roberts 12, Sinovec 2, Mekajleb 16, Kecman 8, Milošević 9, Rašić 3, Lučić, Mitrović 1, Veseli 6, Marić 9, Đekić 5, Vraneš 2.

CRVENA ZVEZDA: Kešelj 7, Kikanović 10, Radosavljević, Nedović, Stević 2, Radivojević 4, Dragićević 7, Bejli 12, Videnov 8, Štimac 6, Bakić 6, Bjelica 14.

REZULTATI 8.KOLA:

FMP- Radnički 97:66

Partizan - Crvena zvezda 73:76

Utorak

Cibona - Budućnost 79:54
Cedevita - Olimpija 70:73
Široki - Zagreb 74:72
Helios - Bosna 66:60

Utakmica između Hemofarma i Zadra odložena je za 26. januar 2010.

TABELA: Cibona 8/8, Olimpija, Zagreb 6/2, Široki 4/4, Zadar /-1/ i Partizan /-1/ 4/3, Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita, Helios, Radnički 3/5, Hemofarm /-1/ 3/4, FMP /-1/ 3/4, Bosna 1/7.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC