• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Ipak vrijedimo, PARTIZAN: Paralisani

Crvena zvezda je u seriji. Ostvarila je treću pobjedu u NLB ligi, ali najvrijedniju. Pobijedila je Partizan 79:76.

 ZVEZDA: Ipak vrijedimo, PARTIZAN: Paralisani Izvor: MONDO

"Bila je to najbolja utakmica koju je Zvezda odigrala pod mojim vođstvom. Imali smo dobar period u prvom poluvremenu, što smo materijalizovali kroz prednost od deset poena, ali se Partizan vratio čisto našin greškama u organizaciji napada. U nastavku je bio prisutan veliki naboj, igralo se koš za koš, kod nas Videnov nije imao svoje veče, ali su ostali odigrali timski. To ću tražiti i dalje", ocijenio je Aco Petrović, trener crveno-bijelih.

Čestitao je svojoj ekipi na hrabroj igri, ali priznao da je bilo i grešaka.
"Emocije su učinile svoje. Međutim, raduje me što smo u odbrani uzvratili agresijom na agresiju. Obećao sam da će biti bolje kada se kompletiramo, nadam se da se to i dešava", završio je Petrović.

FOTOGALERIJU sa meča pogledajte OVDJE!

Trener Partizana Duško Vujošević bio je vidno nezadovoljan poslije poraza od "vječitog rivala".
"Čestitam Zvezdi na pobjedi. Naša psihologija nije bila kakva treba da bude. Uplašili smo se odgovornosti, tenziju nismo pretvorili u stvari koje pomažu da se dobije utakmica. Bili smo paralisani u šutu, pri izvođenju slobodnih bacanja i u dodavanju. U odlučujućim momentima direktno smo davali lopte njima u ruke", izjavio je Vujošević.



"Igrači Zvezde su bili rasterećeni, ubacili su dosta trojki, pa i odlučujuće na kraju. Nama ostaje da se zamislimo. Ako si odlučio da budeš igrač, onda ne smiješ da se plašiš. Uticalo je na rezultat to što je mnogimm našim igračima ovo prvi derbi, pa su se crveno-bijeli mnogo bolje snašli. Igrali su bolju odbranu i na osnoviu toga pobijedili", zaključio je Vujošević.

Marko Kešelj se nedavno vratio na teren poslije višemjesečne pauze i u finišu derbija promašio dva važna slobodna bacanja, ali i "ukrao" crnio-bijelima dve lopte što se pokazalo još važnijim po konačan ishod.
"Bilo je napeto, sve vreme u egalu. Doduše, stekli smo deset poena prednosti, ali je Partizan to brzo anulirao. Na kraju je presudila koncentracija i malo više sreće", poručio je Kešelj i osvrnuo se na svoju rolu:

"Pružio sam koliiko trenutno mogu. Još se vraćam iz povrede i drago mi je što sam u završnici uhvatio neke bitne lopte. Drago mi je što smo se vratili na pobjednički put uoči utakmica sa Cibionom i Dinamom iz Moskve".

Vladimir Štimac je dao veliki doprinos u defanzivi čuvajući Aleksandra Marića. Takođe, bio je siguran izvođač posljednja dva slobodna bacanja.
"Ovo je pobjeda hrabrosti i ljubavi prema klubu. Dokazali smo da imamo dobru ekipu u kome su perspektivni igrači i dobri ljudi. Kasno smo se okupili, ali ako nastavimo ovako, biće sve u redu. Ne traba sada da slavimo, moramo odmah da se okrenemo Ciboni", jasan je bio Štimac.

U Partizanu se najviše očekivalo od Aleksandra Marića. Najbolji igrač crno-belih u dosadašnjem dijelu sezone "skupio" je deset poena i devet skokova, ali je katastrofalno šutirao.
"Dosta smo griješili, posebno u drugom poluvremenu. Glupo smo igrali, neka konfuzija se uvukla, ne znam šta da kažem", rekao je centar Partizana.

"Mora da se radi, glavu gore i cijepaj dalje. Idemo u Zagreb, to je utakmica koja mora da se dobije", dodao je Marić. Njegovu lošiju partiju prokomentarisao je i trener Vujošević.

"Marić nam je puno pomogao ove sezone. Međutim, on je prošle sezone u Granadi igrao osam minuta po utakmici, a sada se već protivničke odbrane postavljaju prema njemu. On mora da nađe način da odgovori na situacije kada mu se uskraćuju laki koševi", ocijenio je Vujošević.

(I.B. - MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC