• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pala u drami, CSKA vodi 2:0!

Autor mondo.rs

Crveno-belima iskliznula senzacija iz ruku! "Armejci" su slavili 77:76 i dolaze u Beograd sa dve meč lopte za F4.

Zvezda je priterala CSKA uz zid, ali je još jednom izgubila u Moskvi!

Posle prvog poraza, imala je razlog za zadovoljstvo jer je pokazala da može u Rusiji da se nosi sa takvim favoritom. Posle drugog, osećaće i žal jer nije iskoristila šansu da pobedi.

CSKA - ZVEZDA 77:76 (20:20, 24:28, 19:12, 14:16)

Tim Dejana Radonjića rezultatski je izgubio samo jednu četvrtinu od "armejaca", kontrolisao igru i skor u prvom poluvremenu, a u završnici uspeo da se odupre inicijativi CSKA i da zakuva situaciju. Međutim, ne i da napravi zlata vredan "brejk".

A, imali su crveno-beli napad za trijumf!

Stefan Jović poveo je akciju 19 sekundi pre kraja, pri zaostatku od samo jednog poena, otrčao u desnu stranu i proklizao pre šuta.

CSKA je dobio loptu u ruke, preostale su još 2,4 sekunde, a Simonović je brzo faulirao Voronceviča, koji je promašio oba penala, s tim da je drugo put to učinio namerno, da bi što pre isteklo preostalo vreme.

To se i dogodilo pre nego što je Kinzi pokušao da teškim šutem, sa više od polovine, donese Beograđanima pobedu za pamćenje.

Ispostavilo se da je trojka Miloša Teodosića na početku poslednjeg minuta bila dovoljna za još jedan trijumf "armije". Neposredno pre nje, Jović je takođe trojkom, minut i 13 pre kraja, doneo Zvezdi poslednju prednost na utakmici.

CSKA: De Kolo 13 (4 sk), D. Kulagin, Teodosić 9 (3/5 za tri), Fridzon 2, Nikols 5, Džekson 5 (4 sk), Lazarev 2, Voroncevič 6 (2/7 za tri, 4 sk), Higins 13, M. Kulagin, Kurbanov 3, Hajns 19 (4 sk).

ZVEZDA: Kinzi 14 (0/3 za tri, 5 sk) Rebić, Dangubić 1 (5 as), Mitrović 2, Lazić 7, Simanić, Micić, Simonović 14 (3/7 za tri), Jović 15 (3/4 za tri, 7 as), Miler 11 (5 sk), Cirbes 9 (5 sk), Štimac 3 (5 sk).

CSKA - Crvena zvezda 77:76
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


Propuštena šansa za pobedu više će boleti crveno-bele od činjenice da ih je savladao tim koji može sebi da dopusti više od 15 minuta odmora za Tea i De Koloa u drugom poluvremenu.

Reagujući na paljbu Beograđana (Jović 15 poena, Simonović 14, Kinzi 14) i čak 48 njihovih poena u prvom delu, Dimitris Itudis je u nastavku skoro četvrt časa igre držao na terenu petorku (Džekson, Higins, Kurbanov, Voroncevič i Hajns) koja je "stegla" odbranu, zaigrala čvršće u napadu i svela Zvezdu na mali broj poena.

Ipak, Radonjićev tim našao je način da reaguje.

Vladimir Štimac je fanatičnom borbom i ofanzivnim skokovima probudio tim iz "minus" faze i inicirao seriju od 13 poena Beograđana, kojom su, zaključno sa navedenom Jovićevom trojkom, u 39. minutu stekli vođstvo 74:73.

Međutim, tada je Teo preuzeo odgovornost, još jednom pogodio za tri i nepovratno oduzeo prednost predstavnika Srbije.

I ovaj meč, kao i prvi, pokazao je da Zvezda može i zna kako da igra protiv "armije", kao i da njeni navijači imaju čemu da se nadaju u Kombank areni. Zbog svega što su uradili u Moskvi, uprkos porazima, nema dileme da će košarkaše Zvezde na Novom Beogradu dočekati veliki aplauz i zaglušujuća buka.

Serija se nastavlja u ponedeljak.

Statistika

Ekipe su bile približno izjednačene u skoro svim segmentima. I u šutu za dva (51 odsto - 47 odsto), i u šutu za tri (9/25 - 7/20) i u skokovima (30:33), u kojima su razliku napravile uhvaćene lopte crveno-belih u napadu (9:12). Zvezda je imala i ukradenu loptu više (15:14), kao i izgubljenu loptu manje (14:15). Najveća razlika bila je u asistencijama, kojih je Zvezda sakupila 18, a CSKA 12.

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ UTAKMICE, POBEDA CSKA 77:76!

- Voroncevič je promašio i drugo bacanje, a Kinzi za 2,4 sekunde nije stigao da dođe do pozicije za šut.

- Cirbes pokušava da zbuni Rusa, koji promašuje prvo bacanje.

- 2,4 sekunde pre kraja, Simonović je faulirao Voronceviča.

- Jović pravi grešku u koracima, u napadu za pobedu! Proklizala mu je leva noga i pre nego što je šutirao! Zvezda će sad imati tri sekunde da napravi faul.

- De Kolo greši! Simonović ga je odlično branio,a Francuz je otrčao sa loptom iza table i pogodio konstrukciju. Crveno-beli će imati napad 19 sekundi pre kraja! Da li će ga CSKA braniti?

40' 77:76 Kinzi pogađa samo drugo slobodno bacanje i Itudis traži tajm-aut. Jasno, Zvezda će praviti brzi faul. Problem za crveno-bele je što će lopta skoro sigurno ići u ruke Teodosića ili De Koloa.

- Kinzi 22 sekunde pre kraja krade loptu Teodosiću i iznuđuje faul. Imaće dva slobodna bacanja.

- Kvinsi Miler promašuje šut posle prodora, a lopta odlazi u aut i pripašće Zvezdi. Ipak, crveno-beli imaju  samo devet desetinki i ne koriste ih...

40' 77:75 Teodosić brzo vraća trojku...

- Zvezdina odbrana na testu... Najbitniji minut sezone počinje.

39' 74:75 ZVEZDA VODI! JOVIĆ POGAĐA TROJKU! Minut i 13 sekundi do kraja tajm-aut traži Dimitris Itudis!

39' 74:72 Kinzi za Cirbesa, Cirbes zakucava!

38' 74:70 De Kolo nastavlja da pogađa sa crte a za njim i Hajns. Zvezda ne koristi dva napada za izjednačenje... Težak šut nije pogodio Kinzi. Još dva minuta do kraja.

37' 70:70 Opet je nerešeno! Jović pogađa jako važnu trojku, a Simonović oba slobodna bacanja! Može li Zvezda?!

37' 70:65 Lazić ekspresno izlazi iz igre zbog pete lične greške. Zaradio je na najgori mogući način, faulravši De Koloa, najpreciznijeg izvođača slobodnih bacanja među domaćina. Ipak, Francuz je iznenađujuće promašio prvi šut.

37' 69:65 Crvena zvezda poenima sa linije penala smanjuje vođstvo. Sada je njihova odbrana jako važna... Zato se Lazić vraća u igru, da bi sačuvao Teodosića, koji je upravo kročio na parket.

36' 69:62 Jović baca loptu u ruke Moskovljanima, a De Kolo koristi slobodna bacanja. Veliko vođstvo ruskog tima

- Odlična odbrana Kinzija. Ima li Zvezda snage da još jednom povede?

35' 67:62 Hajns vraća pet poena prednosti za CSKA, a Džekson izlazi iz igre. Menja ga De Kolo. Micić potom pravi veliki kiks, jer kasni sa izvođenjem auta. Umesto njega, istog trenutka u igru je ušao Jović.

34' 65:62 Prvi poeni Zvezde u poslednjoj četvrtini! I to kakvi! Posle tri promašena šuta za tri (dva puta Simonović, jednom Micić), Štimac je uhvatio svoj treći i četvrti ofanzivni skok, a Miler pogodio posle prodora! Tajm-aut CSKA!

32' 65:60 Higins koristi dva slobodna bacanja i CSKA ponovo vodi večeras značajnih pet poena razlike. Na polovini CSKA, Voroncevič pravi brzi faul na Mileru.

32' 63:60 Jako važni momenti Vladimira Štimca. Bori se sa Hajnsom na obe strane terena. Ipak, Zvezda ne koristi i drugi napad za izjednačenje. Šuteve za tri promašivali su Simonović, pa Jović uz zvuk sirene.

- Dimitris Itudis nije promenio postavu Džekson, Higins, Kurbanov, Voroncevič i Hajns kroz čitavu treću deonicu.

- Kraj treće četvrtine -

30' 63:60 Malo po malo, CSKA povećava prednost (do 'plus 6', 63:57), a Štimac odgovara! Pogodio je posle ofanzivnog skoka, uz faul, a zatim iskoristio i slobodno bacanje. Potom odlična odbrana Beograđana, za kraj treće deonice.

29' 61:57 Drastično su "armejci" popravili šut za tri poena. Voroncevič je pogodio četvrtu trojku CSKA u ovoj četvrtini. Veliki problemi Zvezde u napadu u ovim momentima.

28' 58:55 CSKA brzo preuzima vođstvo, trojkom Džeksona. Potom ga je povećao, 13. poenom Hajnsa. Lazić pravi svoju četvrtu ličnu grešku i odlazi na klupu. Osim njega, problem sa faulovima imaju i Kinzi i Dangubić (po tri)

27' 53:55 Miler prekida seriju CSKA! Pokupio je svoj promašaj i pogodio uz faul! Potom je pogodio i slobodno bacanje.

26' 53:52 Itudis napada vođstvo gostiju bez Teodosića i De Koloa, koji su na klupi. Beograđani nisu iskoristili još jedan napad, a Kajl Hajns ih je kaznio, pogodivši o tablu za seriju Moskovljana 7:0 i promenu na semaforu. Tajm-aut Dejan Radonjić.

25' 49:52 Zvezda je imala dva napada za "plus 8", ali je Jović posle prodora promašio težak pokušaj polaganja. Cirbes je napravio prvu ličnu grešku, a Higins pogodio svoju prvu trojku. Nekoliko komplikovanih napada Beograđana u ovim trenucima.

22' 46:50 Higins otvara drugi deo pogotkom iz teškog šuta, za dva, a Cirbes zakucavanjem, posle dodavanja Kinzija.

- Crveno-beli su u drugoj četvrtini postigli 28 poena

Statistika:

Zvezda je uputila osam šuteva više iz igre (35:27). Oba tima pogodila su isti broj trojki (pet), s tim da su Beograđani šutirali 11 puta van 6,75, a Moskovljani 13. "Armejci" su iskoristili svih 11 slobodnih bacanja, a crveno-beli ih šutiraju 5/7.

Domaćin ima i više defanzivnih skova (11:7) i više ofanzivnih (5:4), a srpski tim ima duplo više asistencija (14:7). CSKA je izgubio 11 lopti, Zvezda četiri, jednu manje od svog broja ukradenih lopti, u čemu je trenutno bolja od protivnika (5:4).

Strelci:

CSKA: De Kolo 8 (3 sk), Teodosić 6 (2//3 za tri), Fridzon 2, Nikols 5, Lazarev 2, Voroncevič 3 (1/2 za tri), Higins 6, Kurbanov 3, Hajns 9.

ZVEZDA: Kinzi 11, Dangubić 1 (4 as), Mitrović 2, Lazić 7, Simonović 11 (3/4 za tri), Jović 5 (7 as), Miler 6, Cirbes 5 (4 sk).

- Poluvreme -

20' 44:48 Kinzi šutira trojku sa osam metara, za kraj poluvremena, ali lopta izlazi iz koša... Vreme je za odmor!

20' 42:48 Mitrović zakucava posle dugog dvokoraka! Simonović pogađa svoju treću trojku! Voroncevič je u međuvremenu pogodio sa distance za domaćina...

19' 39:43 Teodosić pogađa trojku, Jović gubi loptu, a De Kolo pokušava da vrati CSKA na poen zaostatka, ali ne dobacuje ni do obruča. Lopta je za Zvezdu i krenuće napad odmah posle tajm-auta.

18' 36:43 Ponovo Simonović ubacuje trojku, iz istog ćoška! Potom i Jović pogađa posle kontre!

16' 34:38 Jako lepa akcija De Kolo - Hajns - Kurbanov, koju ruski tim završava trojkom za novih "minus 1". A, onda Simonović pogađa svoju prvu trojku! Luka Mitrović je na terenu.

15' 31:33 Prvi Teovi poeni. Pogodio je trojku čim se vratio na teren.

15' 28:33 Zvezda u seriji! Jović trojka, pa Lazić trojka! Itudis traži tajm-aut, pa vraća Teodosića na parket.

14' 26:27 Zvezda se bori za vođstvo. Hajns je pogodio za 26:24, a Cirbes na drugoj strani poentira uz faul, za novu prednost Beograđana..

13' 24:24 Simonović ulazi u igru i promašuje svoj prvi šut za tri. CSKA ima napad za vođstvo, a Teo pravi korake, pa izlazi iz igre, umesto De Koloa. Jović je ponovo na terenu, umesto Micića.

11' 22:24 Drugu deonicu otvara Miler, poenima sa linije za penala. Na drugoj strani pogađa Hajns, nakon ofanzivnog skoka CSKA, pre pogotka Lazića pored Teodosića.

- Kraj prve četvrtine -

- Micić je u poslednjih pet sekundi pokušao teškim šutem preko Tea, ali nije dobacio do obruča.

10' 20:20 Majstorija Kinzija, za izjednačenje 12 sekundi pre kraja. Potom je Micić presekao dodavanje Teodosića, koji ga je potom faulirao, pet sekundi pre odmora. U međuvremenu je domaćin poveo, poenima Hajnsa.

9' 17:18 Prvo izjednačenje (17:17). Nikols pogađa trojku, nakon dva pogotka crveno-belih sa polu-distance (Lazić i Kinzi).

8' 12:13 Zvezda časti faulovima, "armejci" koriste. Ponovo je dva puta pogodio Higins. Jović je izašao sa dve lične greške, u igri je Micić. Serija "armejaca" 6:0.

7' 10:13 Poenima sa linije za slobodna bacanja, CSKA stiže na posed zaostatka. Penale su koristili Higins, pa De Kolo.

6' 6:13 Jović za Milera, koji pogađa o tablu, pre prvog tajm-auta. Zvezda veoma dobra!

5' 4:11 Raste prednost Zvezde, ali stiže i prvi problem. Dangubić asistira za Cirbesa, a potom pravi i svoj treći faul. Odlično je počeo, ali će morati na klupu. Branko Lazić ulazi u igru.

- Teodosić ulazi u igru...

4' 4:9 Kinzi pogađa i posle kontre, na asistenciju Dangubića. Definitivno bolji početak crveno-belih. Teodosić i Hajns, heroji pobede CSKA u prvoj utakmici, još su na klupi.

3' 4:7 Čvrsta odbrana Zvezde na početku utakmice. Dangubić je iznudio faul Fridzona (2. lična), koji je izašao iz igre. Potom je pogodio jedno slobodno bacanje, a Cirbes uhvatio ofanzivni skok i izgubio loptu.

1' 2:4 Kinzi pogađa prve poene, posle kontre i asistencije Stefana Jovića. Čuje se pesma navijača Zvezde, dok Lazarev pogađa posle ofanzivnog skoka. Potom pogađa i Miler.

- Startne petorke:

CSKA:  Džekson, De Kolo,  Voroncevič, Fridzon, Lazarev
ZVEZDA: Jović, Dangubić, Kinzi, Miler, Cirbes

Da li će CSKA steći tri meč lopte za plasman ili će Zvezda iznenaditi i izjednačiti u seriji?

Na čelu sa Milošem Teodosićem, najkorisnijim igračem prve Top 8 runde, ekipa Dimitrisa Itudisa slavila je u prvom meču protiv Beograđana i opravdala ulogu favorita. Još jedan trijumf odvešće je u Beograd sa skorom 2-0.

Sa druge strane, tim Dejana Radonjića pokazao je u utorak zube favoritu, održao se u igri do kraja, ali nije mogao da uvede utakmicu u otvoreni finiš. Ako bi večeras iznenadili, crveno-beli bi izjednačili seriju na 1-1 i napravili podvig - pobedu u Moskvi, koju su ove sezone ostvarili samo Unikaha i Lokomotiva Kubanj.

Izuzev ove utakmice, kao i u utorak, večeras će biti odigran još jedan četvrtfinalni meč: Fenerbahče - Real, u Istanbulu.

Duel u Moskvi počeće u 19.00 časova. Ostanite uz MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC