• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener CSKA: Ko je rekao da će ovo biti šetnja?

Autor mondo.rs

Dimitris Itudis istakao je posle pobede nad Zvezdom doprinos igrača sa klupe. Očekuje težak meč u Kombank areni.

U CSKA mogu da odahnu. Posle dva meča protiv Zvezde vode 2:0 i imaju uzastopne meč lopte za plasman na Fajnal-for.

Ipak, strepeli su u utorak "armejci" kada su crveno-beli krenuli u poslednji napad, dok je na semaforu pisalo 77:76. Potom se Stefan Jović okliznuo i velika šansa Beograđana da iznenade otišla je u nepovrat.

Trener "armejaca" Dimitris Itudis zvučao je posle utakmice veoma zadovoljno.

Grčki stručnjak napravio je u poluvremenu radikalan zaokret, kada je poslao na teren petorku bez Teodosića i De Koloa, od koje je zahtevao da obustavi Zvezdine napade (48 poena za prve dve četvrtine).

Šta je tražio - to je i dobio. Srbin i Francuz su se u završnici vratili na parket, a Teo je trojkom, pred poslednji minut, postigao odlučujuće poene, dovoljne za pobedu.

"Ponosan sam na ovaj tim. Imamo upravo to - tim. Ovo je plej-of. Igrači koji imaju određenu minutažu u uzastopnim utakmicama neće uvek pružati najbolju igru, ali tada morate da imate još ljudi koji će istupiti. Ovo je sjajna lekcija", rekao je Itudis posle meča.

Imao je poruku i za rivale.

"Niko nije rekao da će ova serija biti šetnja u parku. Imamo ogromno poštovanje prema igri i prema protivničkom treneru, njegovim igračima, kao i celokupnom protivničkom timu".

Grk je konstatovao da je i vođstvo njegovog tima u seriji takođe za čestitku, kao i činjenica da se CSKA veoma primakao karti za Berlin.

Obe ekipe sada se sele u Beograd, gde će u ponedeljak odigrati treći meč.

"Znamo da neće biti lako. Pripremaćemo se uobičajeno, analizirajući, pričajući i spremajući se za ono što će doći u trećoj utakmici. Navijači su nam danas zaista pomogli u odlučujućiim momentima, kao da su igrali sa nama odbranu. I oni su dali veliki doprinos".

Itudis je posebno najavio na šta će njegov tim obratiti pažnju narednih dana.

"Imali smo defanzivne probleme u drugoj četvrtini. Rekao sam na poluvremenu da moramo da promenimo pristup u odbrani. To smo i uradili. U čitavom drugom poluvremenu dozvolili smo protivniku samo 28 poena. Iznuđivali smo izgubljene lopte i kreirali svoje poene defanzivnom igrom. Kao da smo imali dodatnog defanzivca. Ofanzivno, imamo talenta da uradimo razne stvari i to je nešto čemu ćemo posvetiti pažnju pre odlaska u Beograd".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC