• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Poslije šampiona, Zvezda dobila i lidera!

U 48 sati, košarkaši Crvene zvezde pobijedili su aktuelnog šampiona NLB lige, a potom do tog trenutka neporaženog lidera.

 NLB: Poslije šampiona, Zvezda dobila i lidera!  Izvor: MONDO

Posle trijumfa nad Partizanom u "vječitom derbiju" u četvrtak, crveno-bijeli su u subotu, u "Pioniru" nanijeli prvi poraz Ciboni u regionalnoj ligi ove sezone.

U derbiju 9. kola: Crvena zvezda - Cibona 72:51 (21:20, 19:18, 18:11, 14:2).

Beograđani su prosto raznijeli "vukove" u posljednjoj četvrtini, u kojoj je do tog dana neprikosnoveni lider NLB lige postigao DVA poena, što je vjerovatno negativan rekord kluba, možda i lige od osnivanja. Na taj način, pobjedom od 21 poena razlike, Crvena zvezda je prekinula niz od tri poraza od Cibosa i zabilježila prvu pobjedu nad istim rivalom od 10. oktobra 2007. godine.

"Nije bilo lako pripremiti se za jedan dan i regenerisati ekipu. Svaka čast igračima, koji su bukvalno dali poslednji atom energije danas", rekao je trener Zvezde Aco Petrović.

"Nije mala stvar dobiti dva Evroligaša u dva dana", dodao je.

Prošlogodišnji trijumf Cibone u "Pioniru" ostaje jedini, koji je taj tim zabilježio protiv Crvene zvezde od kada su crveno-bijeli ušli u NLB ligu 2002. godine.

Dva puta Zvezda se značajno rezultatski odvojila od gostiju.

Prvi put serijom 15:0 krajem prve i početkom druge četvtine, za 36:22, kada je Cibona uspjela da se vrati u meč još prije odlaska na poluvrijeme, serijom 13:1. Međutim, kada su drugi put Beograđani počeli da lome tim Velimira Perasovića, nije bilo povratka...



U posljednju dionicu, Zvezda je ušla sa devet poena prednosti i onda za 10 minuta postigla 14, a primila dva poena za više nego ubijedljivu i atraktivnu pobjedu, po ukusu oko 3.000 navijača u "Pioniru" - 72:51.

"Izgubili smo utakmicu u posljednjoj četvrtini u kojoj smo dali samo dva poena. Sve što smo šutnuli smo promašili. Čak nismo igrali ni lošu odbranu, ali u napadu ništa nije funkcionisalo...", slegao je ramenima trener Cibone Velimir Perasović.

Onog trenutka kada je odbrana Zvezde uspjela da zaustavi Marka Tomasa, Cibona nije više bila konkurentan rival. Tomas je 17 od 22 poena postigao u prvom poluvremenu i briljirao je u seriji 13:1, kojom je njegov tim smanjio na 38:40 uoči odlaska na odmor.

Sredinom treće dionice, momci Aca Petrovića napravili su seriju 7:0 i došli do deset poena prednosti (52:42), poslije čega se više nisu osvrnuli do isteka 40. minuta i upisa treće uzastopne pobjede u NLB ligi, a pred start takmičenja u Evrokupu narednog utorka protiv Dinama iz Moskve u "Pioniru".

Crvena zvezda je u ovaj meč ušla bez startnog pleja Morisa Bejlija, koji je dobio otkaz zbog angažovanja veruje se znatno kvalitetnijeg Majka Tejlora. Kancelarija NLB lige do početka duela sa Cibonom nije obavila Tejlorovu registraciju, tako da je organizacija igre u napadu Zvezde povjerena Vuku Radivojeviću.

Vuk je to sjajno odradio, meč je završio sa osam asistencija, u jednom trenutku šutirao je i troje 3/3, što je bilo sasvim dovoljno da zasluži pohvale od strane trenera.

"Posebno bih čestitao Vuku Radivojeviću, koga su neki osporavali poslije meča sa Radničkim, a on je danas nosio ekipu", prokomentarisao je Petrović.


Cibona od osnivanja važi za šuterski tim, ali su Zagrepčani u subotu predveče zaista pretjerali. Jesu pogodili deset trojki, ali iz 30 pokušaja i meč su završili sa više šuteva za tri, nego za dva poena (9/25). Mora se priznati i to da je Cibona 30 puta šutirala za tri poena i zbog oštrine Zvezdine odbrane, protiv koje nije bilo lako izboriti šut u reketu.

Crveno-bijeli su prvi put ove sezone potpuno nadskočili rivala (36:20). Iz dominacije pod obručima, postignuta je sigurnost u šutu. Poslije devet trojki u Partizanovom obruču, bekovi i krila Zvezde sručila su 12 trojki u obruč Cibone i to iz 24 pokušaja.

Prednjačili su Videnov (4/6) i Radivojević (3/5).

"Sad smo vratili neke stvari na svoje mjesto. U drugom poluvremenu odigrali smo fantastičnu odbranu i još jednom se pokazalo koliko je važno prisustvo dvojice reprezentativaca koji sada igraju, Kešelja i Bjelice i vidjelo se da Zvezda može da igra vrhunsku odbranu. Zahvalio bih se publici na podršci i pozvao one koji do sada nisu dolazili u 'Pionir' da to učine jer imaju šta da vide", pozvao je Petrović navijače da ne dižu prerano ruke od njegovog tima, uprkos najgorem startu u istoriji NLB lige (1-6).

Očigledno je da je Crvena zvezda potpuno drugi tim sa zdravim Nemanjom Bjelicom, Markom Kešeljom i Vukom Radivojevićem, a ukoliko se novajlija na mjestu pleja Tejlor pokaže kao pravo pojačanje, Petrović će imati tim za velika djela.

I ne samo to, Petrović je potvrdio da je Zvezda blizu da angažuje drugog stranca, centra Markusa Kuzena.

"U toku su pregovori i nadam se da će Kuzen doći u Crvenu zvezdu. Predstoji nam 60 mečeva ove sezone i zbog toga nam je potreban još jedan igrač u rotaciji pod košem", potvrdio je Petrović.



CRVENA ZVEZDA: Kikanović 13, 4 sk, Dragićević 11, 7 sk, Bjelica 5, Radivojević 13 (3/5 za tri), 6 sk, 8 as, Videnov 14 (4/6 za tri), 5 sk, 3 as, Bakić 3, Milošević, Radosavljević, Nedović, Kešelj 6, Štimac 5, 5 sk, Stević 2.

CIBONA: Gordon 10, Grejvs 5, Zubčić, Tomas 22, Radošević 2, Andrić, Troha, Bogdanović, Vukušić 9, Princ, Rozić 3.


REZULTATI 9. KOLA:

Crvena zvezda - Cibona 72:51

Radnički - Cedevita 67:58

Zadar - FMP Železnik 90:69

Olimpija - Široki 86:82, 79:79

Budućnost - Helios 72:63

Zagreb - Partizan 85:83

U petak:

Bosna - Hemofarm 72:82

TABELA: Cibona 8-1, Olimpija 7-2, Zagreb 7-2, Zadar 5-3, Partizan 4-4, Široki 4-, Hemofarm 4-5, Radnički 4-5, Crvena zvezda 4-5, Budućnost 3-5, Helios 3-5, FMP 3-5, Cedevita 3-6,Bosna 1-8.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC