• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Itudis: Kažem vam, nije (bilo) lako!

Autor mondo.rs

Trener CSKA rekao je srpskim novinarima da plasman na Fajnal for nije "bogom dan" njegovom timu, iako je sastavljen od renomiranih i skupo plaćenih igrača.

 Dimitris Itudis od Zvezda CSKA Izvor: MN PRESS

Dimitris Itudis (45) godinama je bio prvi pomoćnik Željka Obradovića u Panatinaikosu, a poziv CSKA dobio je posle samo jedne sezone u Banvitu.

U dva ciklusa Evrolige sa "armejcima" se plasirao na Fajnal for i nada se da će u Berlinu od 13. do 15. maja proći bolje nego proletos u Madridu (treće mesto).

"
Čestitam mom timu na još jednom Fajnal foru. Nije lako stići tamo u uzastopnim sezonama. U ovoj seriji smo bili proglašeni favoritom zbog igara koje smo pružali tokom cele sezone, ali nije nam bilo lako. Odao bih Zvezdi priznanje, jer ima sve što je potrebno jednom košarkaškom timu, kako na terenu, tako i što se tiče navijača", počeo je Itudis konferenciju za novinare u Kombank areni.

"Došli smo bez trojice povređenih visokih igrača, Frilenda, Krijape i Korobkova, ali igrači koji su bili tu su dali maksimum. Sve tri utakmice smo odigrali različito, međutim, borbenost i dobra psihološka priprema, koncentracija, bili su isti".

CSKA u polufinalu čeka pobednika serije Barselona - Lokomotiva Kubanj, u kojoj je trenutno 1:1.


"Imaćemo dosta vremena da vidimo ko je naš protivnik i da se spremimo. Nadam se da ćemo biti i zdraviji nego sada".

Na postavljeno pitanje o Zvezdi, koja se ravnopravno nosila sa favoritom, uprkos "deset puta manjem budžetu", Itudis je prihvatio izazov i poslao jasnu poruku: novac ne igra!

"Zaista ne znam koliki je budžet Zvezde, ali igrač koji dođe do nekog tima, on dobije novac koji je zaslužio svim onim što je postigao do tada u karijeri. Ali, ti ne možeš da predvidiš da li će on na terenu da odgovori adekvatno uloženom novcu, ili će možda da premaši očekivanja. Hoću da kažem da pare ne igraju".

Itudis je konstatovao da u Evropi "ima još bogatih klubova pored CSKA", kao i da iz takvog statusa proističu i određene obaveze.

"
Zvezda, kao što sam rekao, ima sve što je potrebno jednoj ekipi, a uz to igra rasterećeno. Nije isto kada si favorit i kada imaš pritisak. A, u sportu svako ima pravo da se nada. Igra se 'pet na pet'".

"Rezultat 3:0 pokazuje da smo mi opravdali svoj renome, ali sve to se na Fajnal foru briše, jer tamo imaš dve eliminacione utakmice... Moji igrači su večeras u drugom poluvremenu pokazali veliki karakter i to će nam pomoći u pripremi mečeva za titulu".

CSKA je poslednju titulu osvojio 2008. godine. Nakon toga je gotovo svaki put razočarao na završnom turniru, pa se postavlja pitanje šta grčki trener može da uradi da to promeni.

"Ja volim pritisak rezultata i konstruktivnu kritiku. Nama to pomaže. Zato i naglašavam karakter igrača. Želimo da uživamo tokom puta do titule, a na Fajnal foru će svako želeti titulu i imati ambiciju. Ne znam nijedan od ovih osam timova u završnici takmičenja koji ne razmišljaju tako. Ni Zvezda nije izašla da protiv nas samo odigra utakmicu... Tražićemo naše prilike. Kažem vam 'iznutra' i uz iskustvo koje imam iz drugih klubova - nije lako dva puta zaredom otići na Fajnal for. Iako svi misle da jeste".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC