• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CRVENO-BELI: Jedna reč - šteta

Autor mondo.rs

Pročitajte šta su posle poraza od CSKA izjavili košarkaši Zvezde. Cirbes o težini skora 0:3, Mitrović o emocijama tokom i posle meča.

 Zvezda CSKA bis na terenu Izvor: MN PRESS

Kombank arena podrhtavala je dok je Zvezda kretala u poslednji juriš ka vođstvu CSKA, uoči završnice utakmice. Međutim, ni to, ni pogoci crveno-belih nisu destabilizovali Moskovljane. Naprotiv.

U situaciji kada su mnogi očekivali da će igračima Dimitrisa Itudisa zadrhtati ruka pod velikim pritiskom, oni su bivali najmirniji i praktično bez greške rešavali poslednje, odlučujuće napade.

Posle meča, u kojem je CSKA postao prvi tim sa izvađenom vizom za Fajnal-for u Berlinu, centar Zvezde Maik Cirbes rekao je da bi uoči sezone prihvatio Top 8, ali...

"Da ste mi tada rekli da ćemo igrati Top 8, potpisao bih to bez razmišljanja. Ipak, izgubili smo 3:0 i teško mi je da kažem da osećam zadovoljstvo nakon poraza", izjavio je Nemac.

Upitan da li je fer da Zvezda izgubi 0:3 u seriji u kojoj je bila ravnopravan rival, Cirbes je objasnio da se ne postavlja pitanje da li je nešto fer ili nije.

"To je stvar volje, delimično i sreće. Mnogo je faktora koji određuju da li ćeš pobediti ili izgubiti", dodao je on i rekao novinarima da je i prema njegovom mišljenju CSKA jedan od najboljih evropskih timova.

"Ali, opet, kažem da je teško biti zadovoljan. Veoma mi je teško. Mogu da kažem mnogo pozitivnih stvari, ali ne mogu da to i osetim, jer smo izgubili".

Pred crveno-belima su odmor i priprema za finale ABA lige protiv Mega Leksa, a Cirbes s tim u vezi poručuje:

"Hoćemo da osvojimo sve. Čeka nas ABA liga, potom i Superliga. Idemo korak po korak".

Njegov saigrač Kvinsi Miler napustio je parket uz pomoć saigrača, zbog bola u kolenu, za koji je rekao da "nije ništa strašno".

"Odličan su tim, pogodili su mnogo velikih i važnih šuteva na kraju.  Bili smo jako blizu, ali su svaki put odgovarali. Bila je teška utakmica. Želim im sreću na Fajnal-foru", rekao je Amerikanac.

"Pred nama su ABA liga, srpska liga i moramo da budemo spremni i da i u tim mečevima igramo kao u Evroligi", dodao je Miler.

Luka Mitrović, kapiten Zvezde, prvi put je izveo ekipu na teren u Beogradu od oktobra i svoje teške povrede.

"Lep je osećaj, meni je ovo prva utakmica kod kuće posle oporavka i pauze. Žao mi je što nismo navijačima priuštili još jedan meč na svom terenu, da se bar jednom pobedom oprostimo od Top 8 Evrolige, ako ne i sa dve".

Odmah na terenu, pre pozdrava sa navijačima, Mitrović je u jednom momentu planuo u raspravi sa fotoreporterom. I taj momenat i takvu reakciju pripisao je težini momenta.

"To je bila posledica velikih emocija, velike želje i razočaranja svog sve tri utakmice. Ne bi trebalo trošiti reči o tome", objasnio je Mitrović.

Upitan za veliku motivaciju celog tima i borben nastup, rekao je da se ti elementi podrazumevaju u ovakvim utakmicama.

"Igrate četvrtfinale Evrolige, tolika emocija i motivacija izlaze iz vas da o tome, energiji i želji ne bi trebalo ni trošiti reči. To nas je delom i dovelo do ovde gde smo došli"

Prema njegovom mišljenju, cela serija iz ugla Crvene zvezde Telekom može da stane u jednu reč.

"A, ta reč je - šteta", rekao je krilni centar, pa se dodatno osvrnuo ka odlučujućim momentima trećeg meča.

"Ostavili smo ih dva puta same na kraju, a Kurbanov i Higins su ubacili dva šuta. To je snaga tih ekipa, da i ti igrači, koji nisu u prvom planu kao Teo i De Kolo, kažnjavaju svaki propust. Ostajali su sami, oni su to ubacili i možemo samo da razmišljamo o tome. Mislim da smo mnogo veću šansu propustili početkom treće četvrtine, kad smo imali svoj momenat".

Da li je CSKA bio bolji u ovoj seriji za 3:0?

"Može da deluje ili ne deluje, ali tri puta su pobedili i to je jedino bitno. Možemo jedino da žalimo za svakom utakmicom, jer smo u svakom meču imali svoje šanse. Događao se pad koncentracije u pojedinim momentima i to takav tim kažnjava. Ne mogu da kažem da sam zadovoljan posle poraza i 0:3 u seriji, ali definitivno raduje dobra igra, koja će nam definitivno trebati kada počnu najbitnije utakmice i mečevi za trofeje".

O toj borbi, koja Zvezdi tek predstoji, Mitrović je posebno govorio.

"Svi smo ovde zbog trofeja. Gubitak te dve titule može da mnogo pokvari ovaj utisak Evrolige i sezona se u tom slučaju može oceniti sa svom slobodom kao neuspešna. Trofeji su ono što se ovde broji, stigli smo do četvrtfinala Evrolige, Zvezda nije to uspela u Evroligi i to je veliki uspeh, ali teško da će se to pamtiti ako se ne osvoje trofeji", podvukao je Mitrović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC