• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda: Improvizacija, manipulacije, klubaštvo!

Selektor aktuelnih vicešampiona Evrope upozorava da dezorganizovan nacionalni Savez i lični interesi lako mogu da upropaste srpsku košarku.

 Duda: Improvizacija, manipulacije, klubaštvo! Izvor: MONDO

Selektor reprezentacije Srbije, Dušan Ivković, smatra da (preuranjeni) uspjeh "orlova" na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i dalje predstavlja kapital koji može biti iskorišćen za dobrobit domaće košarke.

U intervjuu "Večernjim novostima" upozorio je da vrijeme za obavljanje raznih važnih poslova prolazi i da mnoge stvari u srpskoj košarkaškoj organizaciji jednostavno ne valjaju.

"Srebrna medalja trebalo bi da omogući uslove za mirniji rad, između ostalog i da nešto lakše obezbijedimo sredstva od sponzora, koja su potrebna za SP u Turskoj 2010. Sjetite se da sam na dočeku rekao da samo šampioni zaslužuju da se popnu na balkon. Zbog dugogodišnjeg niza loših rezultata, možda je i bilo normalno da se to isprati na takav način. Ali, ne smijemo na tome da stanemo", rekao je Ivković.

Spisak stvari kojima selektor nije zadovoljan, prilično je dugačak.

Nije osmišljena strategija nacionalnog prvenstva za narednu sezonu, u kojoj će NLB liga biti smanjena sa 14 na 12 klubova. Juniorska reprezentacija već drugu godinu zaredom nije pozvana na nezvanično prvenstvo svijeta u Manhajmu. Upravni odbor i Skupština KSS letos nisu mogli da rade zbog nedostatka kvoruma, a do danas se ništa nije promijenilo...

"Imamo obećanje da će kompanija Telekom Srbija ostati naš glavni sponzor, sa boljim i dugoročnijim ugovorom. Koliko znam, to još nije realizovano, tako da i u tome kasnimo. Zašto? Zato što savez nema ni specijalistu za marketing, ni predsjednika finansijske komisije. To je prepušteno čistoj improvizaciji".

Ivković ističe da KSS stagnira jer svako može da se sakrije iza kolektivne odgovornosti. Posebnu priču predstavlja Izvršni odbor KSS, kako je rekao, "operativno tijelo sastavljeno od veoma kvalitetnih ljudi".

"Prije godinu i po obećali su timski rad, a danas ne mogu da zakažu jedan sastanak zbog loših međusobnih odnosa. To je prouzrokovano klubaštvom, ali ne mogu da napadam klubove, jer je u našem interesu da oni budu jaki".

"Ako to tijelo nije u stanju da funkcioniše, sa ljudima kao što su Dragan Kapičić, Bora Stanković, Nebojša Čović, Predrag Danilović i Dragiša Vučinić, hitno treba mijenjati kompletan statut. Njihovi odnosi su skandalozni, ne zbog toga što su loši ljudi, već zbog borbe ličnih interesa".

Da ne bude sve u tmurnim tonovima, Dušan Ivković je saopštio da će uoči SP u Beogradskoj areni biti održan jak međunarodni turnir.

Time će nacionalni tim vratiti dug od ovog ljeta, kada nijednu pripremnu utakmicu za Evrobasket nije odigrao u Srbiji.

"Turnir bi trajao dva dana, 21. i 22. avgusta. Uputili smo pozive Argentini, Australiji, Brazilu, Kanadi, Francuskoj i Rusiji. Kontaktirao sam i Grke, ali su oni već ušli u organizaciju utakmice sa Amerikancima. Svi taktiziraju i čekaju žrijeb grupa za SP".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC