• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bobi: Iskustvo Milojevića i sistem Radonjića...

Autor mondo.rs

Srpski centar prati i u SAD utakmice svojih bivših timova, a sa posebnom pažnjom će gledati njihove mečeve u finalu ABA lige.

U Mega Leksu je "oživeo" karijeru, u Crvenoj zvezdi je osvajao titule i napredovao do statusa indeksno najkorisnijeg igrača Evrolige. Stoga, nije iznenađenje čuti da Boban Marjanović sa interesovanjem čeka finale ABA lige svojih bivših timova, dok sa Spursima učestvuje u NBA plej-ofu.

U razgovoru za zvanični sajt regionalnog takmičenja, srpski gorostas otkrio je koliko je stigao da prati igre i rezultate srpskih timova, kao i celokupnog "jadranskog" takmičenja.

"Naravno da jesam pratio. ABA utakmice su mi ovde počinjale oko 12-13 posle podne, pa sam ih taman gledao uz ručak. Liga je zaista bila veoma zanimljiva, a plej-of je bio posebno uzbudljiv. Što se tiče finala, očekujem dobre utakmice i zanimljivu seriju. Ko želi da pobedi moraće baš dosta da se pomuči i jedva čekam da počne"

U seriji za titulu, koja počinje 28. maja, Zvezda će igrati za odbranu titule, a Mega Leks za svoj prvi šampionski pehar. Marjanović je, stoga, posebno analizirao oba tima.

"MEGA SAD ZNA DA ZAVRŠI UTAKMICU"

Kada je u pitanju Mega Leks, veoma ceni borbenost i srčanost ekipe Dejana Milojevića.

"Što se kaže, kakav je trener takva je i ekipa. Ulažu mnogo energije, znatno su popravili odbranu. Trener Milojević radi zaista fantastičan posao sa tim mladim momcima, a i njihova želja da naprave nešto i da napreduju je zaista ogromna", rekao je Marjanović.

Plasman Mega Leksa u finale preko Budućnosti i jeste i nije bilo iznenađenje za srpskog NBA centra.

"Ne znam da li sam se iznenadio. Kada sam gledao polufinale, stvarno su bili bolji rival na terenu. Bilo je utakmica koje su gubili na jednu loptu, ali su svi zajedno stekli to neophodno iskustvo i videlo se da sada znaju kako da privedu utakmicu kraju"

Na pitanje koja je tajna uspeha ekipe Dejana Milojevića, Marjanović je otkrio:

"Njegovo igračko iskustvo, za koje mislim da je presudno. On zna kako da postupa sa igračima, pošto je i sam bio vrhunski košarkaš i zna šta igračima odgovara. Ima pravi pristup, uvek je iskren prema igračima, zna da ih posavetuje i tačno zna šta bi trebalo da poprave u svojoj igri. Iskrenost i znanje, to je Dejan Milojević"

Prezadovoljan NBA ligom!

Na pitanje kakav utisak nosi s kraja debitantske NBA sezone, Marjanović kaže: "Imam samo reči hvale. Ne samo da sam zadovoljan nego sam prezadovoljan. Mnogo je bolje nego što sam očekivao. Živim svoj san."

"KAKO JE ZVEZDA DOBILA UNIKAHU..."

Govoreći na temu Crvene zvezde, Marjanović je konstatovao da njegovi bivši saigrači igraju odlično.

"Gledao sam dosta utakmica i mogu da kažem da Zvezda igra odlično. Sviđa mi se što se vidim da se momci bore. Uzmite samo za primer onu utakmicu protiv Unikahe kada su gubili skoro 20 razlike, ali su se vratili i dobili meč. U gostima! To je stvarno fenomenalno. Gledao sam polufinale protiv Cedevite, bilo je teško, ali se dobro završilo po Zvezdu"

Sećanje na rad sa Radonjićem slično je uspomenama iz dana saradnje sa Millojevićem...

"Kao i Dejana Milojevića, tako i Dejana Radonjića pamtim samo po dobrom. Mnogo je bitno to što ima kontinuitet u Zvezdi i što je izgradio sistem koji mu odgovara. Iz ličnog iskustva mogu da kažem da se zaista dobro radi, a napravljen je jedan odličan ambijent koji se prenosi na igrače. Naravno, njegovo košarkaško znanje se ne dovodi u pitanje", podvukao je Marjanović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC