• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Stop Bikovu i Moniji

Trener Zvezde ocijenio je da nejgova ekipa može do pobjede protiv Dinama iz Moskve ukoliko zaustavi najbolje igrače tog tima, Moniju i Bikova.

 Petrović: Stop Bikovu i Moniji Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde utakmicom sa Dinamom iz Moskve (utorak, 18.00 u Pioniru) počinju takmičenje u Evrokupu.

Trener Aco Petrović ocijenio je da ekipa može do pobjede ukoliko zaustavi najbolje igrače gostujućeg tima, Sergeja Moniju i Sergeja Bikova.

"Dinamo je tim koji, poslije CSKA, u svom sastavu ima najbolje ruske igrače. To su povratnik iz NBA Monija i trenutno najbolji strijelac ruskog prvenstva Bikov. Kapiten im je Dmitrij Domani, tu su bivši igrač CSKA Savrašenko, kao i plejada dobrih mladih igrača".

Petrović smatra da Zvezda mora da ponovi igru u odbrani sa posljednje tri utakmice u NLB ligi, kada je pobijedila Široki, Partizan i Cibonu.

"Ono što smo pokazali u prethodnih sedam dana i na posljednje tri utakmice mora da nam bude reper za sutrašnji meč. Ne bi trebalo da idemo ispod tog nivoa, prije svega u odbrani na Bikovu i Moniji. To ću da tražim od svojih igrača".

Šef struke crveno-bijelih rekao je da su ambicije kluba velike u regionalnom takmičenju, ali i u Evropi, bez obzira na brojne povrede koje su remetile rad u prethodna dva mjeseca.

"Cilj nam je da do Nove godine dođemo na jednu od prvih pet pozicija u NLB ligi. U Evrokupu vjerujem da ćemo biti među dva najbolja tima u grupi. Naravno da bih volio da sa Zvezdom odem na završni turnir ovog takmičenja", zaključio je on.

U okviru F grupe Evrokupa sastaće se još francuski Šole i italijanski Beneton.

Hemofarm na startu takmičenja u grupi B dočekuje Valensiju, a drugi par čine francuski Le Man i ruski Trijumf.

Prva faza takmičenja završava se 12. januara. Dalje idu po dva najbolja tima iz osam grupa, koji će formirati nove četiri grupe od po četiri tima.

Po dve prvoplasirane ekipe igraće četvrtfinale plej-ofa do dve pobjede, a poslije toga slijedi Fajnal for, čiji domaćin za sada nije određen.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC