• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dan D" za evropsku košarku

Autor mondo.rs

Na dvodnevnom sastanku Borda FIBA Evropa trebalo bi da bude rešeno pitanje učešća Srbije na Eurobasketu 2017, kao i organizacija kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Mnogo problema izazvao je sukob na relaciji FIBA - Evroliga poslednjih meseci. Neke stvari mogle bi da budu možda jasnije posle sastanka Borda FIBA Evropa, koji će biti održan danas i sutra.

Konkretno on bi mogao da donese odgovor da li će Srbija organizovati kvalifikacioni olimpijski turnir u julu u Kombank areni i da li će i moći da učestvuje u borbi za mesto na olimpijskom turniru.

Legendardni srpski košarkaš Dejan Bodiroga, član Borda FIBA, izjavio je da FIBA sprema ponudu Evroligi, koja bi mogla da reši krizu u evropskoj košarci.

"Situacija je izuzetno kompleksna i zahteva duboku analizu. Na sastanku Borda FIBA Evropa iznećemo rešenje i konkretnu ponudu Evroligi, ali ne smem da govorim ništa dok se sastanak ne održi. Smatram da košarka mora da bude iznad politike i igrači ne bi smeli da trpe zbog neslaganja", izjavio je Bodiroga za rusku "Izvestiju".

On je prokomentarisao i suspenziju 14 saveza, među kojima je i Srbija, sa Evrobasketa 2017. godine.

"Evropsko prvenstvo bez ovih reprezentacija ne bi bilo isto i uveren sam da neće doći do toga. Svi bi trebalo da budu mirni i da sačekaju da nađemo rešenje", poručio je Bodiroga.

Sastanku Borda FIBA Evropa prisustvovaće predsedavajući Horasio Muratore (Argentina), generalni sekretar Patrik Bauman (Švajcarska), blagajnik Ingo Vajs (Nemačka), članovi Ričard Karion (Portoriko), Turgaj Demirel (Turska), Hamane Nijang (Mali), Saez Regalado (Španija), Barton Šipli (Novi Zeland) i Mark Tejtum (SAD).

Generalni sekretar FIBA Patrik Bauman smatra da je rešenje spora od vitalnog značaja za budućnost evropske košarke.

"U ovom trenutku mi imamo izazov na evropskom nivou i trebalo bi da pronađemo pravi sportski model. Mi se borimo za tu bitku, jer sport ne sme biti u rukama nekolicine bogatih klubova koji žele da kontrolišu situaciju i odlučuju o svemu", rekao je Bauman uoči sastanka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC