• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Hemofarm kreće u novu avanturu

Košarkaši Hemofarma u utorak počinju novu Evrokup avanturu. Prethodnu su završili na korak od sna, u polufinalu.

 EVROKUP: Hemofarm kreće u novu avanturu Izvor: MONDO

Poslije divnog putovanja kroz ULEB Evrokup u sezoni 2008/09, kada su 4. aprila na Fajnal-ejt turniru u Torinu igrali polufinale sa Lijetuvosom i bili poraženi sa 73:68, košarkaši Hemofarma kreću na novo putovanje, a prvi protivnik je Valensija.

Bivša Pamesa u utorak od 18 časova istrčaće na parket, vjeruje se prepunog Centra "Milenijum", u meču 1. kola Grupe B.

"O kvalitetu Valensije najbolje govori njihova snaga ispod koša, gdje igra Kosta Perović, Nilsen i Pjetrus, ali su dobro popunjeni i na bekovskim pozicijama. Stvarno imaju tim za respekt, ali mi ni jednog trenutka ne mislimo da se predamo, da izgubimo sa što manje razlike, već ćemo u meč ući borbeno. Svi igrači moraju da daju više od svojih mogućnosti i samo velika motivacija, borbenost i koncentracija u napadu, mogu nas dovesti do iznenađenja", kaže trener Hemofarma Stevan Karadžić, koji je nedavno dobio oporavljenog Milana Mačvana.

"Nedostajala nam je igra Mačvana, jer smo imali mnogo problema u rotaciji na poziciji četiri. Na raspolaganju sam imao samo Jagodnika, jer Božović neće igrati do kraja sezone, a po potrebi mijenjao ga je Borisov. Tu možemo da imamo najviše problema, ali smo spremni na veliku borbu i siguran sam da ćemo odigrati najbolje što možemo u ovom trenutku", dodao je trener.

Karadžić je pozvao Vrščane da pomognu ekipi.

"Valensija je sjajno startovala u španskoj ligi, imaju velike ambicije kada je u pitanju Evrokup, ali mi ćemo se potruditi da im stanemo na put. Zato pozivam publiku da dođe u što većem broju i pomogne nam da dođemo do pobjede".

U Hemofarmu su svjesni da će biti teško ponoviti prošlogodišnji podvig, naročito što Grupu B čine još Le Man i Trijumf.

"Pokušaćemo da doguramo što dalje možemo. Normalno, ambicije su da se plasiramo u drugi krug, da bismo dobili što više kvalitetnih utakmica, što je veoma važno za ove mlade igrače. Spremaćemo se od utakmice do utakmice. Na taj način smo prošle godine došli do polufinala. Dobili smo izuzetno tešku grupu, ali ćemo se truditi koliko god možemo da ostvarimo što bolji rezultat", rekao je Karadžić.

Hemofarm je prvi put igrao polufinale Evrokupa (tada ULEB kupa) u sezoni 2004/05. Tada nije postojao Fajnal-ejt, već su se igrala dva meča polufinala, a poslije 107:84 u Vršcu, "farmaceuti" nisu izdržali u revanšu i izgubili su od Makedonikosa sa 96:65.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC