• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROČELENDŽ: Debi izazov pred "panterima"

U utorak uveče u Belgiji, FMP Železnik odigraće prvi susret u Evročelendž kupu, protiv Okapija.

 EVROČELENDŽ: Debi izazov pred "panterima" Izvor: MONDO

Prvi put u istoriji, FMP Železnik učestvovaće u Evročelendž kupu. Treće po kvalitetu takmičenje u Evropi, "panteri" neće shvatiti kao "nešto što se mora", već "nešto gdje se može mnogo toga".

"Nismo dobili baš lake protivnike, ali to ne znači da na startu odustajemo do cilja - plasman u drugi krug takmičenja, odnosno plasman među dvije prvoplasirane ekipe u grupi. Potrebne su nam pobjede u Železniku i brejk u gostima, za šta nam je idealna prilika sada u Alstu", rekao je trener ekipe Vlade Đurović, pred put u Belgiju.

Tamo će u utorak (20.30), FMP igrati sa Okapijem u 1. kolu Grupe F. Jedini koji zna gdje ide je upravo Đurović, koji je u sezoni 1995/96 trenirao taj tim.

"Pamtim da sam lijepo vrijeme proveo tamo. Okapi nije sada ekipa kao što je tada bila. Nalazi se na začelju tabele, ali to ne znači da će nam biti lako. Oni imaju najbučnije navijače u Belgiji i sigurno će im biti od pomoći", otkriva Đurović.

U istoj grupi su još letonska Riga i turski Banvit.

Protiv Okapija Đurović neće moći da računa na povrijeđene centre Miroslava Raduljicu i Dejana Muslija, kao ni na Branka Cvetkovića. Bivši reprezentativni bek Srbije nedavno se vratio u Železnik, ali je poslije samo dvije utakmice odlučio da ponovo ode.

Prihvatio je ponudu Skavolinija.

"Nisam planirao da ostanem ovako kratko u Železniku. Iznenada sam dobio poziv Skavolinija i zahvalan sam predsjedniku FMP-a Nebojši Čoviću i direktoru Ratku Radovanoviću što su mi izašli u susret čim je stigla ponuda iz Italije. Mečevi u FMP-u su mi mnogo pomogli na sticanju samopouzdanja pred nastavak sezone. Nadam se da će 'panteri' tek pružiti blistave partije u NLB ligi i FIBA Evročelendžu, jer ekipa ima veliki potencijal. Bilo mi je lijepo u Železniku i najiskrenije, FMP ostaje moja druga kuća", rekao je Cvetković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC