• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok za Kliperse, Pol polomio ruku!

Autor mondo.rs

I to nije sve - povredio se i Grifin. Portland ima veliku šansu da posle 0:2 u seriji ode dalje.

  Los Anđeles Klipersi izgubili su mnogo više od četvrte utakmice plej-of serije sa Portland Trejblejzersima, posle koje je rezultat 2:2.

Izgubili su lidera i najboljeg igrača, Krisa Pola.

Omaleni, ali "pakleni" plejmejkers doživeo je frakturu kosti u desnoj, šuterskoj šaci tokom napete utakmice u Oregonu, odigrane u noći između ponedeljka i utorka i završene pobedom domaćina od 98:84.

Pol se povredio čuvajući beka Blejzersa, Džeralda Hendersona, u trećoj četvrtini, nakon ubačenih 16 poena pre toga i nije se vraćao na teren, a svi su izgledi da se neće ni vraćati do kraja sezone.

Da budemo precizni, Pol je doživeo naprsnuće treće metakarpalne kosti, odnosno "korena" srednjeg prsta, kosti koja se nalazi u sredini šake.

Više medija u SAD objavili su da je sezona za njega završena.

"Ne izgleda uopšte dobro", rekao je trener Klipersa Dok Rivers, koji će morati hitno da smisli kako da nadoknadi nenadoknadiv učinak od 19,5 poena, 10 asistencija, 4,2 skoka i 2,1 ukradene lopte, što je prosek koji je Pol samo popravio u prve četiri utakmice sa Portlandom.

Iako u četvrtoj nije igrao do kraja, već samo do četvrte četvrtine, Pol je Blejzersima ubacivao prosečno 23,8 poena, uz 7,3 asistencije, 4 skoka i 2,3 ukradene lopte.

Grifin je na svega 35 mečeva u ligaškom delu sezone beležio prosečno 21,4 poena, 8,4 skoka, 4,9 asistencija i 0,8 ukradenih lopti, a u četiri meča plej-ofa spušten jena 15 poena, 8,8 skokova, 4 asistencije i ostao na 0,8 ukradenih lopti. Ukupno, Klipersi će gubitkom Pola i možda Grifina ostati bez 40-ak poena, više od 12 skokova i asistencija...

I to nije sve...

Malo posle Polove povrede, više puta povređivan i jednom dugo suspendovan ove sezone, Blejk Grifin, doživeo je novu povredu zbog koje je presedeo kraj utakmice i zbog koje će, prvi su izveštaji iz Los Anđelesa, biti upitan za peti meč serije.

"Teško je. Nije lako izboriti se sa povredama, naročito u ovom periodu godine", izjavio je Grifin, za kojeg je Rivers rekao da ima 50 odsto šansi da zaigra u noći između srede i četvrtka, kada se serija bude vratila u "Stejpls centar".

"Ni kod njega stvari ne izgledaju dobro, takođe", rekao je Rivers.

Iako fantastičan košarkaš, Grifin je navikao Kliperse na svoje odsustvo, jer ove sezone zbog preloma ruke (a, to mu se dogodilo tako što je udario pesnicom člana stručnog štaba Klipersa, Matijasa Testija!?) propustio je čak 47 ligaških utakmica, a potom još četiri zbog suspenzije.

Uglavnom igrajući bez startnog krilnog centra, Klipersi su dogurali do četvrtog mesta na Zapadu i poveli 2:0 u seriji sa Portlandom, ali onda su usledili i porazi i povrede.

Kako će bez Pola? To ćemo tek videti...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC