• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oprez u Zvezdi: Serija je tek počela

Autor mondo.rs

"Biće još teže u subotu", objašnjava Marko Simonović.

 Marko Simonović oprezan pred duele sa Mega Leksom Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Mega Leks je pokazala zube favoritu, ostajala u igri i kada bi crveno-beli sticali dvocifreno vođstvo, ali na kraju ipak nije imala rešenje za Zvezdine meč vinere: Marka Simonovića i Marka Gudurića.

Epilog: Pobeda branioca titule i vođstvo u seriji 1:0.

Simonović je u jako važnim trenucima poentirao i u reketu i van linije na 6,75 i "pogurao" ekipu ka značajnoj pobedi. Posle utakmice je upozorio:

"Tek smo počeli. Ovo je tek prva pobeda".

U razgovoru sa novinarima, krilni igrač Zvezde rekao je da Mega ima sjajne igrače, čija mladost nije prepreka, već pravi nagoveštaj njihovih velikih karijera.

"Moramo da budemo još oprezniji u drugoj utakmici, jer će biti još teža. Oni će u naredni meč ući još jače. Videli su da se igra normalno, da je utakmica tesna. Dobro je što igramo na našem terenu, čim je krenulo navijanje digli smo se sa energijom i odbranom zasluženo pobedili", dodao je Simonović.

Iako je dugo "nameštao" ruku u prvom poluvremenu, u drugom je pronašao pravi osećaj i završio meč sa 15 poena. Ubacio je tri trojke iz osam pokušaja.

"Bila je jedna kratka, pa jedna duga, pa opet tako i morala je jednom da uđe. Da smo pogodili još koji šut u prvom poluvremenu, verovatno bi i razlika bila malo veća. Napravili smo bezveze neke greške - primljena trojka uz faul ispod koša, gde im lagano dajemo četiri poena na primer, ali uspeli smo to da iznesemo. Idemo dalje".

U osvrtu na izostanak Timotea Luvavua iz ekipe Mege ("mali je sjajan igrač"), Simonović je naglasio da je ekipa Dejana Milojevića veoma dobra i bez Francuza.

"Stvarno su ozbiljan tim", podvukao je.

Istu poruku poslao je i njegov saigrač, Branko Lazić.

"Tradicionalno teška utakmica sa Megom. Iako smo ušli jako u meč, oni se nisu predavali bez obzira na kadrovske probleme. Jednostavno, momci igraju sjajno, borbeni su i požrtvovani. To odsustvo pojedinih igrača nadoknađuju borbenošću. To se pokazalo celom utakmicom, kad smo poveli 13 razlike jako brzo su uspeli da smanje na šest", konstatovao je Lazić.

Prema njegovoj oceni, odbrana Zvezde donela je prevagu u odlučujućim momentima.

"Defanzivom smo uspeli da zadržimo prednost, da pobedimo i povedemo u seriji. Imamo trening u petak, pripremićemo se za sledeću utakmicu, pokušaćemo da odigramo isto, da ispravimo greške i da sa 2:0 odemo u Sremsku Mitrovicu", podvukao je Lazić.

Naredni meč finalne serije ABA lige zakazan je za subotu, u 20.00 časova u hali "Aleksandar Nikolić". Šampion će postati ekipa koja prva ostvari tri pobede.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC