• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ova serija ne traje kraće od 53 minuta!

Autor mondo.rs

Toronto i Majami nikada ranije se nisu sastajali u plej-ofu, pa im se očigledno igra, jer je i drugi meč serije završen posle drame u produžetku.

Nikada se ranije nisu sastajali u plej-ofu, ali su odlučili da se ovaj susret dugo pamti.

Nakon što su polufinalnu seriju Istoka "otvorili" dramatičnom utakmicom rešenom u produžetku, isto su ponovili i prethodne noći, ali je ishod bio drugačiji.

Toronto Reptorsi za dlaku su izbegli dvostruki "brejk" pred svojim navijačima i "Er Kanada centru" i u dodatnih pet minuta, uz veliku pomoć Jonasa Valančijunasa, savladali Majami Hit.

Posle mnogo preokreta, 96:92, 86:86, za 1:1 u seriji pre selidbe na sunčanu Floridu gde će biti odigrani treći i četvrti duel u borbi za finale, za koje se bore još Klivlend Kavalirsi i Atlanta Hoksi.

S tim što je tamo 2:0 za Kavse posle dva meča u Ohaju.

Demari Kerol ubacio je 21 poen, Demar Derozan 20, a Valančijunas 15, uz 12 skokova, što je skoro u celosti učinak koji je Litvanac ostvario kada je bilo najvažnije.

Malo zatvoren odličnom igrom Hasana Vajtsajda u odbrani, malo više ignorisan u želji svojih bekova, Derozena i lidera ekipe u očajnoj formi, Kajla Laurija, da se što pre izvuku iz krize i konačno ubace nešto, Valančijunas je do četvrte četvrtine stigao sa svega četiri ubačena poena, a onda je, kada je Majami stekao vođstvo i utišao bučne navijače jedinog kanadskog tima u ligi, postigao 11 poena, uz sedam skokova u poslednjih 17 minuta igre računajući i produžetak.

"Odigrao je veliki meč na kraju. On je definitivno razlog zbog kog smo dobili utakmicu", rekao je Derozan, koji ima šuterski košmar zajedno sa plejmejkerom Laurijem, s kojim je tokom cele sezone činio neverovatan tandem "spolja".



Toronto je dobio utakmicu šutiravši 42 odsto, naspram Majamijevih 49,4 pre svega zahvaljujući ofanzivnom skoku i čestoj preopuštenosti bekova gostiju, koji su samo u prvoj četvrtini prodali 11 lopti, potom malo korigovali to, ali tokom cele utakmice imali 15-ak šuteva manje od domaćeg tima.

Ulogu u porazu Hita, ne veliku, ali sasvim dovoljnu u egal utakmici koja je rešena u produžetku imale su i sudije, koje su smisleno ili ne, želevši da produže seriju ili šta već, donele neke neshvatljive odluke u korist Reptorsa, a najsmehotresnija bila je "faul" Goranu Dragiću, kada se Slovenac postavio s obe noge na tlo, stavio ruke iza leđa i sačekao da se Derozan zakuca u njega, a ovaj je to još uradio u punom trku namestivši lakat na njegovu vilicu...

Dosuđen je faul Dragiću, kojem je potom usna morala da bude zašivena sa osam kopči!?

"Postoji mnogo načina da se dobije utakmica. Na sreću, mi smo pronašli naš", rekao je trener Toronta Dvejn Kejsi.

Lauri, koji je šutirao trojke ispod 20 odsto u plej-ofu, stigao je nekako do 18 poena, uz ogromnu podršku saigrača i publike, Terens Ros dodao je deset s klupe, koja je pomogla starterima pre svega energijom u odbrani, segmentu igre koji je presudio i u produžetku.

"Bili smo svesni kako je odigran prethodni produžetak", rekao je Derozan, aludirajući na to da je prvi poen Toronto postigao tek posle tri i po minuta igre u produžetku prve utakmice.

Dragić je ubacio 20, iako je dugo igrao sa četiri lične, a da je napravio dve. Dvejn Vejd i sjajni Džo Džonson, koji se odlično uklopio u novi tim posle agonije u Bruklin Netsima, ubacili su po 17, Vajtsajd je imao 13 uz 13 skokova, a Luol Deng 12.

Treća je u subotu na nedelju u Majamiju...

Hit je vodio 70:77 sredinom četvrte četvrtine, ali su dva vezana poena Valančijunasa skinula zaostatak na 78:80, na 3:18 do kraja. Ros je potom izjednačio na 2:01 i počela je egal završnica u kojoj su sitnice odlučivale.

Derozan je lošu formu potvrdio s dva promašena slobodna bacanja na 1:22 do kraja, ali je Valančijunas nekako prigrabio ofanzivni skok i vratio loptu u koš, za vođstvo Toronta od 82:80.

"To je bilo presudno", rekao je Vejd.

"Ako im date ofanzivne skokove, onda ih je teško pobediti".

Posle promašaja Vejda, Lauri se digao za trojku i pogodio na svega 45 sekundi pre kraja, povlačeći Reptorse na četiri poena prednosti, ali to nije bio kraj. Vejd mu se revanširao hladnokvrvno za "minus 1", Lauri rešio da to nije bilo dovoljno, nagoveštavajući izlazak iz krize i pogodio dvojku na 14,9 sekundi pre kraja, kada je Erik Spolstra pozvao tajm-aut i nacrtao napad za Dragića, a Slovenac mu se zahvalio trojkom na 10,5 sekundi pre kraja za 86:86.

U poslednjem minutu viđeno je više pogodaka nego u prethodna tri-četiri minuta, a u produžetke se ušlo kada je Laurijev treći šut zaredom bio kratak. Podsećamo, u prvoj utakmici Lauri je pogodio trojku s pola terena za produžetak...

Ovog puta "Vrelina" se ohladila u pauzi posle kraja četvrte četvrtine. Gosti su promašili prvih pet šuteva u "doigravanju", od kojih je tri uzeo do tada odlični Džonson. Na drugoj strani Derozan, Valančijunas i Kerol pogađali su slobodna bacanja bez greške, iako je utisak da su neki od tih faulova bili olako "svirani".

Toronto - Majami, 2. utakmica.
Izvor: YouTube



Bilo kako bilo, Majami nije ni zaslužio trijumf, jer je prve poene u produžetku postigao na 23 sekunde pre njegovog isteka, zakucavanjem Denga.

"Mislim da nismo uradili dobar posao u egzekuciji u produžetku. Mislim da nam je napad bio loš. Konkretno, mislim da smo bacili ovo pod noge...", rekao je Vejd, koji je prethodne noći pretekao legendarnog Skotija Pipena na 15. mestu večne liste strelaca u plej-ofu.

Derozanu i Lauriju bila je preko potrebna serija pogodaka na kraju meča, jer su bili standardno loši do tada. Na kraju, prvi je ubacio 9 od 24, drugi 7 od 22 šuta, što je i dalje daleko ispod njihovog "all time" proseka.

Rezultati:

Istok

(1) Klivlend – (4) Atlanta rezultat u seriji 2:0
/treći meč petak na subotu u Džordžiji/

(2) Toronto – (3) Majami 96:92, 86:86, rezultat u seriji 1:1
/Derozen 20 – Dragić 20/

Zapad

(1) Golden Stejt – (5) Portland rezultat u seriji 2:0
/treći meč u subotu na nedelju u Oregonu/

(2) San Antonio – (3) Oklahoma Siti rezultat u seriji 1:1
/treći meč u petak na subotu u Oklahomi/

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC