• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vranković novi selektor Hrvatske

Mladi košarkaški stručnjak Josip Vranković imenovan je u četvrtak za novog selektora reprezentacije Hrvatske.

 Vranković novi selektor Hrvatske Izvor: MONDO

On će na klupi hrvatskog nacionalnog tima da naslijedi Jasmina Repešu, koji je početkom novembra podnio ostavku zbog neuspjeha na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, gdje su Hrvati osvojili šesto mjesto.

"Zašto smo izabrali Joku Vrankovića? Pa, ne znam...", počeo je predstavljanje novog selektora Bojan Matković, predsjednik Stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza.

Vranković je sa B timom "kockastih" osvojio zlatnu medalju na Mediteranskim igrama, što je bilo presudno da dobije prednost ispred konkurenata među kojima su bili Velimir Perasović, Neven Spahija, Dražen Anzulović, Ivan Sunara i Željko Pavličević.

"Ovo je velika čast i obaveza. Razgovaraću ne samo s Repešom i Spahijom nego i s ostalima kako bi naš tim bio što bolji na Svjetskom prvenstvu u Turskoj. Ipak, završni iskorak mora biti u Litvaniji 2011. godine", rekao je Vranković, a prenosi "Indeks".

Predsjednik HKS-a Danko Rakić izjavio je da novi selektor uživa veliku podršku.

"Što se tiče pomoći Spahije i Repeše, to je normalna stvar. I Repeša je imao pomoć, a Mirko Novosel je savjetovao Spahiju. Ništa tu nije nametnuto, u našem statutu piše da selektor mora da sarađuje sa stručnim savjetom. Joke je želio pomoć Spahije jer nije isto biti trener u klubu i reprezentaciji", naglasio je Rakić.

Četrdesetjednogodišnji Splićanin u kratkoj trenerskoj karijeri je pored B selekcije Hrvatske vodio ekipu Širokog, s kojom je osvojio titulu prvaka BiH 2007. godine i zagrebačku Cibonu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC