• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Portland "ujeo" šampiona, Toronto se gostio

Autor mondo.rs

Blejzersi na svom terenu slavili protiv Golden Stejta, Reptorsi pobedili na gostovanju u Majamiju, u meču koje su obeležile povrede

Portland je učinio zanimljivijom polufinalnu seriju plej-ofa Zapadne konferencije. Blejzersi su pred svojom publikom upisali pobedu protiv Golden Stejta (120:108) i smanjili rezultat u seriji na 1:2

Domaće je do pobede predvodio Demijen Lilard sa 40 poena, pet skokova i 10 asistencija, Al-Faruk Aminu je zabeležio "dabl-dabl" - 23 poena i 10 skokova, dok je Si Džej Mekalum meč završio sa 22 pogotka.

Kod Voriorsa, koji su ponovo igrali bez pomoći najbolje igrača Stefa Karija, najefikasniji je bio Drejmond Grin sa 37 poena, devet skokova i osam asistencija, Klej Tompson postigao je 35, dok je Leandro Barbosa meč završio sa 10 poena.

Al
Izvor: YouTube

Toronto je kao gost savladao Majami sa 95:91, i tako poveo u polufinalnoj seriji doigravanja Istočne konferencije (2:1).

Meč su obeležile povrede startnih centara dva tima, pošto je Hasan Vajtsajd povredio koleno u drugoj četvrtini, dok je Jonas Valančijunas iz Toronta, uganuo zglob u trećoj deonici.

Prve prognoze govore da je Vajtsajd možda i završio sezonu, dok je Valančiunas bolje prošao.

Toronto je od starta preuzeo inicijativu i čuvao vođstvo, ali je Dvejn Vejd serijom poena u trećoj četvrtini, doneo izjednačenje, a potom i prednost Majamiju.

Ipak, Reptorsi u finišu četvrte četvrtine, preko Kajla Laurija stigli do prednosti. Majami je na 20 sekundi do kraja, pri rezultatu 91:88, imao šut za izjednačenje, ali je otvorenu trojku promašio Džo Džonson.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Lauri sa 33 poena, Demar Derouzen je ubacio 19, dok je Valančijunas do povrede igrao odlično i upisao je 16 poena uz 12 skokova.

Kod Majamija, Dvejn Vejd je ubacio 38 poena, uz osam skokova i četiri asistencije, Goran Dragić je dodao 12, a Džo Džonson 10 poena, uz šest uhvaćenih lopti.

top 5
Izvor: YouTube

REZULTATI

POLUFINALE ZAPADA: Portland - Golden Stejt 120:108 (Golden Stejt vodi u seriji 2:1)
POLUFINALE ISTOKA: Majami - Toronto 91:95 (Toronto vodi u seriji 2:1)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC