• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crno-bijeli: Pokazali smo ko smo

"Prvi put smo se žestoko borili od početka do kraja i nismo dozvolili da padnemo u trećoj četvrtini", blistao je Marić poslije pobjede nad Grcima.

 Crno-bijeli: Pokazali smo ko smo Izvor: MONDO

Nevjerovatna utakmica u Pioniru!

Pobjeda Partizana nad Olimpijakosom 86:80, pred 7.000 gledalaca, kao najava (ili dokaz?) da ni ova generacija crno-bijelih neće završiti grupnu fazu Evrolige sa famozne "dvije pobjede".

Mada se do ovog meča nisu mogli osporiti argumenti pesimista...

"Svaka nam čast", rekao je gorostasni Aleksandar Marić, koji će se u petak sasvim sigurno naći u evroligaškoj petorci kola sa indeksom korisnosti 38.

"Pokazali smo ko smo. Prvi put smo se žestoko borili od početka do kraja i nismo dozvolili da padnemo u trećoj četvrtini. Opet smo u konkurenciji za Top 16".

Marić: Uvijek se svede na to ko više želi

Australijski Srbin smatra da je borbenost bila ključ trijumfa.

"Na kraju se uvijek svede na to ko više želi da pobijedi. Ušli smo u utakmicu iz serije poraza, ali smo mi, igrači, pojačali pritisak jedni na druge i razgovorom i savetima ispravili mnoge stvari koje nisu bile dobre", istakao je Marić.

Prvo pitanje Aleksandru Rašiću (25 poena, pet asistencija, šut za trojku 4/8) bilo je zašto ne može uvijek da igra makar upola na ovako visokom nivou?

"Da znam odgovor i ranije bih to uradio", rekao je igrač velikog talenta, ali često nestabilne psihologije.

"Drago mi je što sam uspeo da probijem tu blokadu i odigram dobru utakmicu. Ovo je bitno za samopouzdanje, ali još bitnije je da nastavimo da radimo kao do sada. Pa i jače".

Rašić: Potrudiću se da ostanem u ovom ritmu

Rašić kaže da je zaslužio kritike koje su sa svih strana dolazile na njegov račun.

"Normalno da sam trpeo kritike kad nisam igrao kako se od mene očekuje. Potrudiću se da ostanem u ovom ritmu".

Velika je vrlina podići se poslije demorališućih poraza, a Partizan je i od Zvezde i od Zagreba gubio u posljednjim sekundama...

"Dosta smo pričali, trudili smo se da ispravimo greške koje smo pravili, posebno u završnicama utakmica. Poslednje mečeve koje smo izgubili, imali smo dobijene", završio je bek crno-bijelih.

Teodosić: Drago mi je zbog Rašića

U svlačionici Olimpijakosa bilo je vidljivo razočaranje zbog poraza i zbog toga što tako renomirani igrači nisu uspjeli da odole pritisku sa punih tribina.

Reprezentativac Srbije Miloš Teodosić prosto je "potonuo" poslije vrlo dobre partije u prvom poluvremenu.

"Pribojavali smo se Partizana. Iako nije u idealnom momentu, odigrao je veoma dobro celu utakmicu, bez preteranih oscilacija. Lično mi je drago što je Rašić ovako briljirao, ali mi je krivo što je to uradio baš protiv nas", hvalio je Teo starijeg saigrača iz FMP Železnika prije četiri-pet godina.

"Nismo uspjeli da prelomimo utakmicu dok smo imali šansu da to uradimo. Partizan je pogodio mnogo važnih šuteva, neke na isteku napada. Ali to je sport, nemamo vremena da se mnogo preispitujemo poslije ovog poraza jer već u nedjelju igramo sa Panatinaikosom", rekao je Teodosić.

Vujčić: Malo ko je ovo očekivao

Hrvatski veteran Nikola Vujčić izjavio je da nijedan igrač Partizana nije iznenadio "crvene" i da je skauting pred gostovanje u Beogradu bio dobro odrađen.

"Malo ko je ovo očekivao, iako smo znali da će Partizan biti opasan protivnik. Nedostajao nam je Papalukas, ja sam bio povređen, vratio se i Beverli posle pauze... Dosta smo se izmiješali i u pojedinim momentima se nije znalo ko šta treba da radi".

Vujčić je odao priznanje crno-bijelima na ispoljenom karakteru.

"Mi smo vodili, Partizan se vraćao. Greška, dvije, tri i kod nas se uvukla nesigurnost. I kada smo imali desetak poena prednosti, nije to bio rezultat neke dobre i organizovane igre".

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC